Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KO JE UHAPŠENI VLADIMIR BABIĆ I U KAKVOM JE SUKOBU SA SKOLETOM U sve je upleten kokain, a PRIČA VODI DO ARKANA

18.10.2024. 06:51 06:57
Piše:
Хапшење
Foto: MUP Srbije

Beograđanin Vladimir Babić (39) jedan je od četvorice uhapšenih muškaraca koji se sumnjiče za ubistvo Zorana Uskokovića mlađeg, a on je likvidiran, kako se sumnja, zbog krvne osvete za ubistvo Arkana. Babićev brat je Desimir Desko Babić koji se dovodio u vezu sa vođom kavačkog klana, Radojem Zvicerom, nezvanično saznaje "Blic".

Babić se sumnjiči da je sa još dvojicom po nalogu Nikole Živkovića pružao logističku podršku pre i nakon izvršenja teškog ubistva Zorana Uskokovića mlađeg koji je ubijen 29. januara 2021. godine u večernjim satima, u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta.

Vladimir Babić je inače uhapšen 2016. godine da je, zajedno sa četvoricom muškaraca, u Amsterdamu, kupovao kokain i prenosio ga u specijalno izgrađenom bunkeru u unutrašnjosti "opelinsignije". Oni su uhapšeni na graničnom prelazu Horgoš i u unutrašnjosti automobila je pronađena količina od 1.999,97 grama kokaina, čistoće 97 odsto, čija je vrednost tada procenjena na oko 12 miliona dinara. Tužilaštvo za organizovani kriminal je tada saopštilo da su oni ulazili u Srbiju preko graničnog prelaza Horgoš i preko posrednika stavljali drogu u promet na teritoriji Beograda i Srbije.

Brat se povezuje s vođom kavačkog klana

Vladimirov brat, Desko Babić, prema „Blicovim“ nezvaničnim saznanjima, povezivao se sa vođom kavačkog klana, Radojem Zvicerom i Holanđaninom Josom Lajdakersom koji je ranije označen kao glavni distributer kokaina u Evropi.

Vladimir Babić je inače, kako smo pisali, bivši muž misice i učesnice rijalitija "Farma", Sandre Obradović. Ona je tada za Informer rekla da njen bivši suprug "ima krivični dosije i da ga se plaši".

Kako je ranije saopšteno, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd u saradnji s Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon sprovedene opsežne akcije uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe Nikolu Živanovića (45), Miloša Krstića (38), Aleksu Dimitrova (31) i Vladimira Babića (39), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Istorijat

Kako se sumnja, organizovana kriminalna grupa čiji je organizator Nikola Živanović, a pripadnici Krstić, Dimitrov i Babić kao i Aleksandar Nikolić koji se nalazi u bekstvu, 29. januara 2021. godine u večernjim satima, u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta ubili su Zorana Uskokovića zvanog Skole (23).

Osumnjičeni Krstić se po nalogu Živkovića maskiraonoseći silikonsku masku starijeg muškog licakako ne bi izazvao sumnju i ujedno sakrio svoj lični opis i iz vatrenog oružja iz neposredne blizine ispalio dva projektila u Zorana Uskokovićananevši mu smrtne povrede.

Dimitrov, Babić i Nikolić se sumnjiče da su po nalogu Živkovića pružili logističku podršku pre i nakon izvršenja ovog teškog ubistva.

Na osnovu naredbe Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, policijski službenici PU za grad Beograd, UKP, izvršili su pretresanje stanova i drugih prostorija na više adresa koje su osumnjičeni koristili i tom prilikom kod osumnjičenih pronašli dva pištolja i opojnu drogu.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor.

 

 

Izvor:
Dnevnik, Blic
Autor:
Pošaljite komentar
(VIDEO) EVO KAKO JE IZGLEDALO HAPŠENJE SKOLETOVIH UBICA Policija upala u kuću SAMO SU PADALI PO PODU

(VIDEO) EVO KAKO JE IZGLEDALO HAPŠENJE SKOLETOVIH UBICA Policija upala u kuću SAMO SU PADALI PO PODU

16.10.2024. 06:02 06:34
POSLE TRI I PO GODINE UHAPŠENE UBICE SKOLETA MLAĐEG Dačić: Osumnjičenima određen pritvor

Biće privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal

POSLE TRI I PO GODINE UHAPŠENE UBICE SKOLETA MLAĐEG Dačić: Osumnjičenima određen pritvor

15.10.2024. 23:19 23:23