clear sky
15°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДНЕВНИК САЗНАЈЕ: ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ ЗА ПЉАЧКУ МЕЊАЧНИЦЕ У ТЕМЕРИНУ Један окривљени признао дело, други негирао кривицу

06.09.2024. 07:36 08:25
Пише:
Printscreen Youtube
Извор: Youtube Printscreen

У Вишем суду у Новом Саду, пред већем судије Иване Јосифовић, јуче је почело суђење тридесетпетогодишњем Зорану П. и десет година млађем Бојану И.

 

Њима се ставља на терет да су 22. септембра прошле године, по претходном договору, користећи ватрено оружје, претећи отели од радника мењачнице у Темерину 2.950.356 динара. У томе им је помогао Р. Д., стављајући им на располагање средство извршења дела, односно, дао им је мотор који су дан касније, 23. септембра у Госпођинцима, полили запаљивом течношћу и упалили.

На првом изјашњавању, Зоран П. је негирао кривицу, рекавши да је у време када се догодила пљачка био у кафићу „Падринос“, који је у власништву његовог брата. Такође, навео је да  у даљем току поступка неће одговарати на питања. Бојан. И. је потврдио исказ са припремног рочишта рекавши да признаје дело које му се ставља на терет,  да се каје, али ће се у даљем току суђења бранити ћутањем. 

Потом је исказ дала власница мењачнице Драгана Ђ. Она је рекла да је након што је чула за пљачку била под великим стресом, у страху за раднике, а наредних дана и за чланове своје породице и себе. То је, како је навела, трајало све док није чула да су осумњичени починиоци ухапшени. 

Помагач у кућном притвору 

Тридесетшестогодишњи Р. Д., који је ухапшен заједно са З. П. и Б. И., закључио је споразум о признању кривичног дела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела и осуђен је на казну кућног затвора са електронским надзором од годину дана. Он је споразум о признању кривичног дела закључио са новосадским Вишим јавним тужилаштвом 1. децембра прошле године.

Сведочила је и радница мењачнице Јелена М. Она је описала догађај, рекавши да је један од пљачкаша ушао у мењачницу и отео новац, док је други седео на мотору и нешто касније уперио пиштољ у њу у моменту када је, држећи мобилни телефон, хтела да позове газдарицу. Јелена М., као и њена колегиница Мелани Ж. и власница мењачнице, рекле су да не познају оптужене, те потврдиле да су по Темерину, као и на друштвненим мрежама након што се појавио снимак са сигурносне камере, кружиле приче да су починиоци управо двојица окривљених. 

На друштвеним мрежама се након пљачке појавио снимак на коме се види да двојица маскираних пљачкаша на мотору долазе до мењачнице у центру Темерина. Један од двојице силази са двоточкаша с оружјем, док други остаје испред мењачнице и пиштољ упире у пролазнике који су се ту затекли. Након тога, камере су забележиле како уплашене раднице излазе из локала. Пљачкаш седа на мотор иза возача двоточкаша и заједно с њим бежи с лица места.

Убрзо након што је у јавност доспео снимак пљачке, у медијима је била објављена вест да су починиоци ухапшени и да су их одале слике и снимци које су постављали на друштвеним мрежама, што се испоставило као нетачно. Ипак, свој тројици су лисице стављене на руке 11. октобра. Зоран П. и Бојан И. се терете за кривична дела: разбојништво, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и изазивање опште опасности.

Наставак суђења заказан је за 21. новембар. 

Е. С. Х.

 

Извор:
дневник.рс
Аутор:
Пошаљите коментар
Расветљена пљачка мењачнице, ухапшена четворица

Расветљена пљачка мењачнице, ухапшена четворица

03.02.2021. 19:57 20:03
„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: Суђење за оружану пљачку мењачнице у Темерину почиње 5. септембра; Oкривљени двојац доводе у новосадски виши суд из притвора

„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: Суђење за оружану пљачку мењачнице у Темерину почиње 5. септембра; Oкривљени двојац доводе у новосадски виши суд из притвора

20.07.2024. 12:26 12:33
ДВОЈИЦА МАСКИРАНИХ УЗ ПРЕТЊУ ВАТРЕНИМ ОРУЖЈЕМ ОТЕЛИ ВИШЕ ОД 1,5 МИЛИОНА ДИНАРА У септембру почиње суђење ЗА ПЉАЧКУ МЕЊАЧНИЦЕ У ТЕМЕРИНУ

ДВОЈИЦА МАСКИРАНИХ УЗ ПРЕТЊУ ВАТРЕНИМ ОРУЖЈЕМ ОТЕЛИ ВИШЕ ОД 1,5 МИЛИОНА ДИНАРА У септембру почиње суђење ЗА ПЉАЧКУ МЕЊАЧНИЦЕ У ТЕМЕРИНУ

22.05.2024. 06:59 07:06