clear sky
24°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Хоће ли бити праве зиме?

(ФОТО) ПРЕД НАМА ЈЕ МИХОЉСКО ЛЕТО, а онда... Погледајте дугорочну ПРОГНОЗУ РХМЗ ЗА НАРЕДНА 4 МЕСЕЦА Ево шта нас чека у децембру, јануару и фебруару

21.09.2024. 15:10 15:22
Пише:
vreme
Извор: pixabay.com

Објављена је прогноза метеоролога од октобра до фебруара.

Кад је у питању дугорочна прогноза за зиму, Сезонска прогноза Републичког хидрометеоролошког завода показује шта можемо да очекујемо од октобра, па све до фебруара.
 

Октобар

У већем делу Србије топлији и просечно влажан, а у источној и јужној Србији топлији и сувљи октобар. Михољско лето.

Извор: Tanjug


 

Средња минимална температура ваздуха у октобру биће изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за 1 до 2 степена у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност октобарске средње минималне температуре ваздуха око 10.5 степени.
 

Средња максимална температура ваздуха у октобру биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за 1 до 2 степена у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током октобра биће око 19 степени, наводе из РХМЗ.
 

У већем делу Србије месечна сума падавина током октобра биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку до 5 мм нижим у односу на вишегодишњи просек, а у источној и јужној Србији испод вишегодишњег просека са вредностима у просеку за 5 мм до 10 мм нижим у односу на вишегодишњи просек.У Београду и широј околини октобарска сума падавина износиће око 38 мм.

Новембар 

Топлији и просечно влажан новембар.
 

Извор: pixabay.com

Средња минимална температура ваздуха у новембру биће изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за 0.5 степени до 1 степен у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност новембарске средње минималне температуре ваздуха око 5.1 степен.

Средња максимална температура ваздуха у новембру биће у границама вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим око 0.5 степени у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током новембра биће око 11.4 степени.

У целој Србији месечна сума падавина током новембра биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку до 5 мм нижим у односу на вишегодишњи просек.У Београду и широј околини новембарска сума падавина износиће око 38 мм.

Децембар 

Блажи и просечно влажан децембар.

Извор: Дневник/В. Фифа


 

Средња минимална температура ваздуха у децембру биће изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за 0.5 степени до 1 степен у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност децембарске средње минималне температуре ваздуха око 1.3 степени.

Средња максимална температура ваздуха у децембру биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за 0.5 степени до 1 степен у односу на вишегодишњи. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током децембра биће око 7.2 степена.

Месечна сума падавина током децембра биће у границама вишегодишњег просека са вредностима до 5 мм вишим у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини децембарска сума падавина износиће око 45 мм.

Јануар

Блажи и просечно влажан јануар. У трећој декади јануара могући умерени до јаки јутарњи мразеви.
 

Средња минимална температура ваздуха у јануару задржаваће се у границама вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за 0.5 степени до 1 степен у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност јануарске средње минималне температуре ваздуха око 0.6 степени.
 

Средња максимална температура ваздуха у јануару биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за 0.5 степени до 1 степен у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током јануара биће око 5.9 степени.

У целој Србији месечна сума падавина током јануара задржаваће се у границама вишегодишњег просека са вредностима до 5 мм нижим у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини јануарска сума падавина износиће око 45 мм.

Извор: Tanjug (Jaroslav Pap)

Фебруар

Блажи и просечно влажан фебруар. У првој половини фебруара могући и умерени јутарњи мразеви.
 

Средња минимална температура ваздуха у фебруару биће изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за 1 до 2 степена у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини предвиђа се вредност фебруарске средње минималне температуре ваздуха око 2.4 степена.

Средња максимална температура ваздуха у фебруару биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за 1 до 2 степена у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током фебруара биће око 9.5 степени.

Месечна сума падавина током фебруара биће у границама вишегодишњег просека са вредностима до 5 мм нижим у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини фебруарска сума падавина износиће око 43 мм.

 

 

Извор:
Нова, Мондо
Аутор:
Пошаљите коментар
НА ГУВНУ СЕ ОКУПИЛИ ФОЛКЛОРАШИ,ЗАНАТЛИЈЕ, УМЕТНИЦИ Предивно дружење уз сремачке деликатесе, добру капљицу и музику на МИХОЉСКИМ СУСРЕТИМА СЕЛА У БЕОЧИНУ
beocin

НА ГУВНУ СЕ ОКУПИЛИ ФОЛКЛОРАШИ,ЗАНАТЛИЈЕ, УМЕТНИЦИ Предивно дружење уз сремачке деликатесе, добру капљицу и музику на МИХОЉСКИМ СУСРЕТИМА СЕЛА У БЕОЧИНУ

21.09.2024. 13:09 13:43