scattered clouds
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЕВО КАКО ЈЕ ДЕЧАК ПАО СА ПРОЗОРА ШКОЛЕ Отац десетогодишњег детета описао детаље за длаку избегнуте трагедије МАЛИШАНА ЧЕКА ДУГ ОПОРАВАК

19.09.2024. 12:46 12:57
Пише:
Извор: pixabay.com, ilustracija

Десетогодишњи дечак, који је у уторак пао са прозора школе "Бановић Страхиња" на Чукарици, пребачен је из Ургентног центра на Универзитетску дечју клинику Тиршова где је настављено његово лечење.

Његов отац каже за Курир да је дечак свестан, али да има озбиљне повреде, те да ће опоравак бити дуг.

- Дошао је к себи. Тренутно је у "Тиршовој", на неурохирургији. Био сам синоћ са њим, сада је са мајком. Јутрос је био ортопед - има повреду карлице и пубичне кости... Пет-шест недеља ће морати да лежи. Ушивен му је палац на нози, руке су модре... - прича отац и додаје да су највише забринути због повреда на глави. 

- Неурохирург ће проценити каква је ситуација. Он има и прелом вилице, па ће се наредних дана видети шта је најбоље и да ли ће га оперисати.

Дечак отежано прича, али је, иако у преломима и боловима, каже отац - срећан. Он је био свестан у самом тренутку пада и мислио је да је то крај. 

- Упркос свему, он је срећан. Рекао ми је: "Био сам свестан када сам пао. Само ми је једна суза кренула, мислио сам да вас никада више нећу видети, да је то мој крај" - прича отац у сузама. 

Каже да га је након свега изненадило колико дете добро подноси ситуацију у којој се налази, колико је у ствари психички јак. 

- Стварно ме је изненадио. Рекао ми је: "Ја сам захвалан што сам жив, чак и да будем инвалид, важно ми је само да сам са вама".

Подсетимо, до несреће је дошло у уторак, око 16 сати, када је отац дошао по децу која су била у школи у продуженом боравку. Игром случаја, он је први затекао своје дете на бетону, у локви крви. 

- Дошао сам по децу у школу у 15.55 сати. Позвао сам сина, рекао је: "Тата, силазим за пет минута". Није прошао ни минут, код школског улаза је нешто јако пукло! Од свих родитеља први сам дотрчао. Док сам прилазио нисам ни знао да је то моје дете. Долазим. Видим - моје дете! У локви крви. Иде му крв на уста" - испричао је раније отац за Курир. 

Дечак је пао кроз прозор, са висине од око шест-седам метара, а до несреће је дошло, каже отац, тако што су се деца играла, а син се попео на неку бину до прозора. Наслонио се на прозор не видевши да је отворен. 

Дежурна учитељица тада није била у учионици, јер је, како је касније испричала оцу, изашла до тоалета. 

Отац и даље каже да не криви никог, али да деца морају да се пазе. 

- Не дај боже ником више ово да се деси. Ниједно дете, ниједан родитељ ово не сме да доживи. Деца морају стално да се пазе и чувају - каже он и додаје да захваљује богу што је син жив и да се моли да детету не остану трајне последице пада. 

Директорка школе Татијана Васовић Новосел каже за Курир да се још увек утврђују све околности овог случаја. 

- Најважније је да је дете добро и стабилно. За све нас запослене у школи и родитеље наших učenikka је најважније да он буде добро. Када утврдимо све околности обавестићемо јавност - рекла је кратко она. 

Како смо писали, Министарство просвете је у среду у школу упутило Републичку просветна инспекција, која врши надзор над радом установе и поступањем установе у овом случају.

Извор:
Kurir.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
УЖАС У БЕОГРАДУ Десетогодишњи дечак пао с прозора школе

УЖАС У БЕОГРАДУ Десетогодишњи дечак пао с прозора школе

17.09.2024. 18:03 18:09
СТРАШНА ИСПОВЕСТ ОЦА КОМЕ ЈЕ СИН ПАО СА ПРОЗОРА ШКОЛЕ Носио сам га на рукама, мислио сам да сам га изгубио

ЗАТЕКАО ГА У ЛОКВИ КРВИ

СТРАШНА ИСПОВЕСТ ОЦА КОМЕ ЈЕ СИН ПАО СА ПРОЗОРА ШКОЛЕ Носио сам га на рукама, мислио сам да сам га изгубио

18.09.2024. 17:04 17:11
"ПАЗИ ДА СЕ НЕ ПРОЧУЈЕ, ЈЕР ЋЕ РАДИТИ НОЖЕВИ" Младићи брутално МУЧИЛИ ДЕЧАКА на Новом Београду! ево каква им казна прети

Узели му патике, дуксерицу, мобилни...

"ПАЗИ ДА СЕ НЕ ПРОЧУЈЕ, ЈЕР ЋЕ РАДИТИ НОЖЕВИ" Младићи брутално МУЧИЛИ ДЕЧАКА на Новом Београду! ево каква им казна прети

18.09.2024. 20:14 20:38
ДЕВОЈЧИЦИ (3) ИЗМЕРЕНО 4,5 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ Мајка имала спонтани побачај, ПОКРЕНУТА ИСТРАГА ПОЛИЦИЈЕ

ДЕВОЈЧИЦИ (3) ИЗМЕРЕНО 4,5 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ Мајка имала спонтани побачај, ПОКРЕНУТА ИСТРАГА ПОЛИЦИЈЕ

Основно јавно тужилаштво у Лазаревцу јуче је наложило полицији да поднесе кривичну пријаву против П.Ј, девојчицине мајке.
18.09.2024. 10:04 11:32