clear sky
14°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЉУБИМАЦ НАВИЈАЧА ВОЈВОДИНЕ, СЕИД КОРАЋ, СПРЕМА СЕ ЗА НОВЕ ИЗАЗОВЕ:  Желим да испуним дато обећање

16.06.2024. 18:18 18:21
Пише:
Извор: ФК Војводина

Ни старији љубитељи фудбала у Новом Саду и околини не памте да је један фудбалер Војводине тако брзо освојио срца навијача "старе даме", као што је то учинио Сеид Кораћ (22).

Момчини, пореклом из Новог Пазара, а држављанину и повременом репрезентативцу Луксембурга, потребно је било само нешто више три месеца да стекне статус љубимца овдашњих поклоника фудбала, који су га прогласили и најбољим играчем прошле сезоне. Снажни фудбалер у свим наступима у црвено-белом дресу показао је невиђену борбеност, спремност да потури главу тамо где већина не би ни ногу ставила, али и приврженост новосадском клубу.

- Било ми је изузетно драго када сам сазнао да су навијачи баш мене изабрали за најбољег - уз широки осмех, прокоментарисао је Кораћ. - Дошао сам у Нови Сад пре нешто више од пар месеци и сазнање о оваквом признању побудило је код мене невероватне емоције и осећања. У сваком случају, то ми је улило додатну мотивацију за следећу сезону. Обећао сам навијачима да ћемо да освојимо Куп Србије и сада ћу морати да се потрудим да дато обећање и испуним.

Позната је прича да је Сеидов отац, једном давно, рекао свом наследнику да игра фудбал мушки и без калкулација, попут Немање Видића, или да се уопште не бави тим спортом. Очигледно је да се Кораћ млађи тога у потпуности придржава.


Навијам за Србију

Неизбежна тема било је Европско првенство у Немачкој. На питање кога види као фаворита за освајање титуле шампиона, Сеид Кораћ је рекао:

- Верујем да Србија може да направи изненађење и сигурно је да навијам за њу. Енглеска је добра, Француска је индивидуална класа, али... Биће неизвесно, не бих се опредељивао ни за кога. А као потенцијално изненађење видим - Грузију. Играо сам против Грузина, набријани су, играју са 150 одсто могућности у сваком дуелу и ником с том селекцијом неће да буде лако.


- Наравно, најбитније ми је да увек слушам родитеље. Поновићу то да се на терену никога не плашим, па шта и ако се повредим и, не дај боже, сломим нос. У клубу постоје добри доктори који ће то одмах да среде и ствари доведу на своје место. И даље ћу да тренирам, нема шта да ми се догоди.

Током кратке паузе Кораћ је, како сам каже, успео да се одмори и спреман је за оно што га, заједно с Војводином, очекује у новој сезони.

- На почетак припрема стигао сам спреман, иако сам добио два-три дана поштеде због једне интервенције коју сам имао на прсту руке. Пауза јесте била кратка, али пред собом имамо циљеве и у наредних пет недеља рада даћемо све од себе како бисмо почетак сезоне дочекали потпуно припремљени да остваримо оно што желимо.

Навијачи, као навијачи, увек сањају о успеху у европским такмичењима, а пред Војводином су квалификације за Лигу Европе, у случају неуспеха, и за Лигу конфереција.

- Волео бих да у Европи одиграмо више од четири утакмице које су нам загарнтоване. Ако пружимо све од себе, убеђен сам да можемо да стигнемо до групне фазе. Тешко јесте, свестан сам тога, јер све зависи и од среће при жребу. Ако нам западне екипа попут Ајакса, морамо да будемо реални и свесни да играчи у таквом клубу зарађују милионе. Али, морамо да будемо спремни и да уложимо сваки промил снаге и квалитета и да се боримо. У фудбалу је све могуће - додао је Сеид Кораћ.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
МАРКО ПОЛЕТАНОВИЋ, ПОСЛЕ ГОТОВО ПУНЕ ДЕЦЕНИЈЕ, ПОНОВО НОСИ ДРЕС ВОЈВОДИНЕ:  Као да никада нисам ни одлазио

МАРКО ПОЛЕТАНОВИЋ, ПОСЛЕ ГОТОВО ПУНЕ ДЕЦЕНИЈЕ, ПОНОВО НОСИ ДРЕС ВОЈВОДИНЕ:  Као да никада нисам ни одлазио

15.06.2024. 17:01 17:06
СЕИД КОРАЋ, У АНКЕТИ НАВИЈАЧА, НАЈБОЉИ ВОШИН ИГРАЧ У СЕЗОНИ: Максимално фокусиран на Војводину

СЕИД КОРАЋ, У АНКЕТИ НАВИЈАЧА, НАЈБОЉИ ВОШИН ИГРАЧ У СЕЗОНИ: Максимално фокусиран на Војводину

30.05.2024. 15:26 15:30