Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

LJUBIMAC NAVIJAČA VOJVODINE, SEID KORAĆ, SPREMA SE ZA NOVE IZAZOVE:  Želim da ispunim dato obećanje

16.06.2024. 18:18 18:21
Piše:
Izvor: FK Vojvodina

Ni stariji ljubitelji fudbala u Novom Sadu i okolini ne pamte da je jedan fudbaler Vojvodine tako brzo osvojio srca navijača "stare dame", kao što je to učinio Seid Korać (22).

Momčini, poreklom iz Novog Pazara, a državljaninu i povremenom reprezentativcu Luksemburga, potrebno je bilo samo nešto više tri meseca da stekne status ljubimca ovdašnjih poklonika fudbala, koji su ga proglasili i najboljim igračem prošle sezone. Snažni fudbaler u svim nastupima u crveno-belom dresu pokazao je neviđenu borbenost, spremnost da poturi glavu tamo gde većina ne bi ni nogu stavila, ali i privrženost novosadskom klubu.

- Bilo mi je izuzetno drago kada sam saznao da su navijači baš mene izabrali za najboljeg - uz široki osmeh, prokomentarisao je Korać. - Došao sam u Novi Sad pre nešto više od par meseci i saznanje o ovakvom priznanju pobudilo je kod mene neverovatne emocije i osećanja. U svakom slučaju, to mi je ulilo dodatnu motivaciju za sledeću sezonu. Obećao sam navijačima da ćemo da osvojimo Kup Srbije i sada ću morati da se potrudim da dato obećanje i ispunim.

Poznata je priča da je Seidov otac, jednom davno, rekao svom nasledniku da igra fudbal muški i bez kalkulacija, poput Nemanje Vidića, ili da se uopšte ne bavi tim sportom. Očigledno je da se Korać mlađi toga u potpunosti pridržava.


Navijam za Srbiju

Neizbežna tema bilo je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Na pitanje koga vidi kao favorita za osvajanje titule šampiona, Seid Korać je rekao:

- Verujem da Srbija može da napravi iznenađenje i sigurno je da navijam za nju. Engleska je dobra, Francuska je individualna klasa, ali... Biće neizvesno, ne bih se opredeljivao ni za koga. A kao potencijalno iznenađenje vidim - Gruziju. Igrao sam protiv Gruzina, nabrijani su, igraju sa 150 odsto mogućnosti u svakom duelu i nikom s tom selekcijom neće da bude lako.


- Naravno, najbitnije mi je da uvek slušam roditelje. Ponoviću to da se na terenu nikoga ne plašim, pa šta i ako se povredim i, ne daj bože, slomim nos. U klubu postoje dobri doktori koji će to odmah da srede i stvari dovedu na svoje mesto. I dalje ću da treniram, nema šta da mi se dogodi.

Tokom kratke pauze Korać je, kako sam kaže, uspeo da se odmori i spreman je za ono što ga, zajedno s Vojvodinom, očekuje u novoj sezoni.

- Na početak priprema stigao sam spreman, iako sam dobio dva-tri dana poštede zbog jedne intervencije koju sam imao na prstu ruke. Pauza jeste bila kratka, ali pred sobom imamo ciljeve i u narednih pet nedelja rada daćemo sve od sebe kako bismo početak sezone dočekali potpuno pripremljeni da ostvarimo ono što želimo.

Navijači, kao navijači, uvek sanjaju o uspehu u evropskim takmičenjima, a pred Vojvodinom su kvalifikacije za Ligu Evrope, u slučaju neuspeha, i za Ligu konferecija.

- Voleo bih da u Evropi odigramo više od četiri utakmice koje su nam zagarntovane. Ako pružimo sve od sebe, ubeđen sam da možemo da stignemo do grupne faze. Teško jeste, svestan sam toga, jer sve zavisi i od sreće pri žrebu. Ako nam zapadne ekipa poput Ajaksa, moramo da budemo realni i svesni da igrači u takvom klubu zarađuju milione. Ali, moramo da budemo spremni i da uložimo svaki promil snage i kvaliteta i da se borimo. U fudbalu je sve moguće - dodao je Seid Korać.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
MARKO POLETANOVIĆ, POSLE GOTOVO PUNE DECENIJE, PONOVO NOSI DRES VOJVODINE:  Kao da nikada nisam ni odlazio

MARKO POLETANOVIĆ, POSLE GOTOVO PUNE DECENIJE, PONOVO NOSI DRES VOJVODINE:  Kao da nikada nisam ni odlazio

15.06.2024. 17:01 17:06
SEID KORAĆ, U ANKETI NAVIJAČA, NAJBOLJI VOŠIN IGRAČ U SEZONI: Maksimalno fokusiran na Vojvodinu

SEID KORAĆ, U ANKETI NAVIJAČA, NAJBOLJI VOŠIN IGRAČ U SEZONI: Maksimalno fokusiran na Vojvodinu

30.05.2024. 15:26 15:30