Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НОВАК ЂОКОВИЋ ПРЕД ПОЧЕТАК ВИМБЛДОНА: Нисам супер човек, осећам се добро, самоуверен сам и сигуран у колено (ФОТО)

29.06.2024. 19:06 19:12
Пише:
Извор: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

"Осећам се добро. Играм у уторак и самоуверен сам и сигуран у колено. До сада је све позитивно", изјавио је данас српски тенисер Новак Ђоковић уочи почетка Вимблдона.

Ђоковић се четвртог јуна уочи меча четвртфинала против Каспера Руда повукао са Ролан Гароса због повреде колена. Он је дан касније у Паризу оперисао колено.

Српски тенисер је успео да се опорави и играће на Вимблдону, који почиње првог јула. Први ривал српском тенисеру на Вимблдону биће Чех Вит Коприва.

"Осећам се добро! Да, хајде да причам одмах о колену... Када се то десило на Ролан Гаросу, одлучио сам одмах да се оперишем. Било је недоумица око Вимблдона, али је доста играча имало те захвате, Тејлор Фриц, Стен Вавринка, Линдзи Вон... Поделили су своја искуства и то ми је дало веру да ћу да будем добро, да ћу моћи да играм Вимблдон", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Лондону.

 

На питање да ли ће бити опрезнији у оводним мечевима на Вимблдону Ђоковић је био јасан.

"Не мислим тако. Кад год изађем, радим све да победим. Не видим себе да калкулишем. Не видим опрезност при покретима. Тако играм читаве каријере. Ако немам сигурност да то могу, не бих овде био са вама. Све што сам радио, имало је позитивног знака".

Српски тенисер је 23. јуна допутовао у Лондон.

"Имао сам недељу дана добрих тренинга, веома јаких тренинга. Са Јаником Синером, Френсисом Тијафоом, Данилом Медведевим и данас са Холгером Рунеом. То су све тенисери који играју добро на трави. То су ситуације где сам тестирао колено. И колено је одлично реаговало. То је био добар знак да учествујем. Играм у уторак и самоуверен сам и сигуран у колено. До сада је све позитивно".

На питање како се вратио тако брзо после операције одговорио је да га је то исто питала и супруга.

"Имаш 37 година, доста ризика, припремаш се за Олимпијске игре... Ту не знам одговор, али имам осећај да не желим да пропустим Гренд слем док год сам у конкуренцији, док год могу. ТУ је жеља да играм, ту је жеља да се такмичим, поготово Вимблдон о којем сам сањао као дете. Само о томе да размишљам да ћу пропустити Вимблдон је тужно. Питао сам се колико брзо могу да се опоравим, рекао сам да нећу доћи овде да играм неколико рунди, желим да се такмичим за титулу. Све ово до сада ми је дало оптимизам да могу да се такмичим за титулу. Нема рационалног објашњења, више је до емоција да играм на Вимблдону. Знам да су ОИ близу, да се игра на другачијој подлози, али Вимблдон је турнир из снова. Дао сам сате и сате на опоравк и тренинге, сваког дана, уз опрезност. Нисам имао негативних ствари у овом опоравку и питао сам се "што да не дам себи шансу?".

Шпнац Карлос Алкараз је Ђоковића назвао супер човеком.

"Не, не сматрам се супер човеком. Фриц је супер човек, јер се од овог опоравио за недељу дана! Његова ситуација ми је дала оптимизам да ћу моћи и ја. Неко ко игра на овом нивоу је успео у тако кратком нивоу... То ми је дало снаге и вере и процес. Није можда скроз идеално у очима доктора који кажу да је потребан дужи опоравак, да се не ризикује, да се да лету времена, али је индивидуално. Свако има другачије реакције на опоравак, на тренинге, али нисам имао сметњи. Да сам имао такву информацију од тела, овај Вимблдон би био под знаком питања. Играо сам два сета са Медведева, играо сам три и по сета јуче и данас сат и по. Колено је добро, нема негативних рекације".

Ђоковић је на кратко прекинуо тренинге у Лондону и отишао у Минхен да бодри "орлове" током сусрета са Данцима на ЕУРО.

"Трудим да промовишем заједништво у српском спорту, појединачних и тимских спортова. Трудим се да се свима нађем, да будем на располагању, за свако искуство, волим да делим искуство више него да саветујем. Свако има свој јединствени пут, постоји извесна разлика између спортова. Имају додирних тачака, тај психилошки приступ према заступању репрезентације Србије, у овом случају у фудбалу и европском првенству, то је велико искуство, част и привилегија. Најежио сам се када сам изашао на терен, толико наших људи, химна када је запевана, одзвања химна, не можемо баш у тенису да доживимо, али знам каква је емоција и каква је тензија. Нажалост, резултат није био повољан, навијали смо. Потрудио сам да дам својијм присуством мотив, имао сам час да будем на тернеу, да се поздраивм са њима", рекао је Ђоковић.

 

Потом је даље објаснио како он гледа на фудбал.

"Фудбал је највећи спорт убедљиво, пре 20-30 година су неке репрезентације биле добре, а сада су у завшрници. Улаже се у спорт, спорт се развија. Мислим да имамо репрезентацију са пуно фантастичних играча, нажалост се није погодило да доживе успех на ЕП. Али, ту су после 24 године, увек се Србија дигне на ноге када је фудбал ту. Нема средине, или си јако срећан или све по списку свакоме! У својој каријери сам имао среће да будем на доброј оштрици мача када је наш народ у питању, али је било тренутака када су моји неуспеси погодили људе", рекао је Новак и додао:

"За сваког спортисту, када ти кажу да ниси дао све за своју земљу, то ти буде криво. То јако лично схватам. трудио сам се кроз читаву каријеру да људи помисле да нисам дао све од себе. Резултат је јако непредвидив, ако фудбалска репрезентација друге земље боље одигра, идемо даље. Важно је залагање, да се види емоција, да изгараш на терену. Сама чињеница да си већ у репрезентацији је велика одговорност и част, представљаш свој народ, људи осете и виде то. За неке фудбале који су на мете критика, не волим да видим јер сам и сам спортиста, и мене то заболи. Мора свако да преузме одговорност за резултате и идеш даље".

(Дневник/Б92)

Аутор:
Пошаљите коментар
ЂОКОВИЋ СЕ ОГЛАСИО НА ИНСТАГРАМУ СА СРПСКОМ И ЦРНОГОРСКОМ ЗАСТАВОМ А све због два инсекта и Вимблдона (ФОТО)

ЂОКОВИЋ СЕ ОГЛАСИО НА ИНСТАГРАМУ СА СРПСКОМ И ЦРНОГОРСКОМ ЗАСТАВОМ А све због два инсекта и Вимблдона (ФОТО)

28.06.2024. 23:06 23:30
СРПСКИ ТЕНИСЕР ОДЛУЧИО: Новак Ђоковић дефинитивно игра на Вимблдону, први ривал Чех Вит Коприва, са Алкаразом може тек у финалу

СРПСКИ ТЕНИСЕР ОДЛУЧИО: Новак Ђоковић дефинитивно игра на Вимблдону, први ривал Чех Вит Коприва, са Алкаразом може тек у финалу

28.06.2024. 12:49 12:50