clear sky
17°C
15.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0164
usd
107.4333
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СПЕКТАКЛ У ПУНОМ СПЕНСУ

(УЖИВО) РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ПАРИРАЛИ СЛАВНОМ КИЛУ: Новосађани намучили немачког великана у препуном Спенсу

15.10.2024. 18:14 20:25
Пише:
rukomet
Фото: Ф. Бакић

Рукометаши Војводине изгубили су од славног Кила у 2. колу Лиге Европе у великој дворани Спенса.

60. минут (28:32) КРАЈ УТАКМИЦЕ – Бенце, најефикаснији играч на утакмици, погодио је у кључном тренутку за 28:31 и тако трасирао пут Килу ка заслуженом тријумфу. 

Војводина је показала да може да игра са екипама оваквог реномеа, само да смањи број грешака и осцилација. У сјајној атмосфери у великој дворани Спенса пред више од 7.000 навијача, црвено-бели су приредили љубитељима рукомета прави спектакл.

55. минут (26:29) - после стагнирања у нападу и кризе од шест минута, Кил је дошао до два важна гола којим је стигао до „плус три”.

51. минут (25:27) Серија 4-0 Војводине уз одличне одбране Лучина. Разбудили су публику Силва и Сесе са два брза гола, а потом је прецизан био и Јовановић и Воша је смањила на три разлике 24:27. Није ту био крај, Силва је још једном погодио за 25:27. 

45. минут (21:26) – Предовић је постигао први гол, а одмах се надовезао Јовановић, па тренер Кила ништа није препуштао случају и одмах је реаговао тајм-аутом.

40. минут (18:25) – Кил је брзо стекао и највећих пет голова предности (16:21), али се Воша „пробудила” на кратко – Додић је сјајно асистирао Јовановићу, а потом је Милета био непогрешив у контри (18:21). Недостајало је Новосађанима мало енергије у одбрани и немачка екипа је повећала на седам разлике (18:24), а црвено-бели су у међувремену промашили и седмерац. 

rukomet
Фото: Ф. Бакић

30. минут (15:18) ПОЛУВРЕМЕ – Воша је опет морала да јури заостатак од четири разлике, а пред крај првог полувремена Додић је био најрасположенији и смањио је на три разлике. 

Војводина је првих 15 минута била равноправна, али је голман гостију био сјајан на голу. Исти је био и чувар мреже Новосађана Трнавац који није дозвољавао ривалу да стекне недостижну предност, али саиграчи нису на прави начин искористили његове одбране. Воша је направила неколико техничких грешака када је имала играча мање и ривал је то казнио. Дувњак је сјајно дириговао игром Кила у фази напада омогућивши пивотима да се разиграју, а Бенце је био одличан на крилу. У последњих 10 минута прве деонице немачка екипа је била боља у нападу. 

25. минут (12:15) – Ројевић је тражио први тајм-аут, али је потом уследила техничка грешка његових пулена. И даље су Новосађани јурили три гола заостатка, а онда је уследио сјајан потез Додића за 12:14. Лучин је одбранио седмерац, али се лопта вратила Бенцеу који је потом био прецизан. 

20. минут (11:12) – Воша је искористила играча више, смањила на 9:11, али је Кил убрзо повећао 9:12. Период одличне игре Новосађана крунисан је са два гола, Воркапић је био спретан, а потом је искоришћена контра и домаћин је пришао на један заостатка (11:12). Промашила је Воша међутим два зицера за изједначење.

rukomet
Фото: Ф. Бакић

15. минут (7:9) – имала је Воша кризни период, када је у 13. минуту први пут остала са играчем мање, а Кил је први пут дошао до „плус два” (6:8). Ландин је потом био неумољив, повећао је на три разлике (6:9), али је Јовановић био прецизан са седам метара и одржао је корак са ривалом. 

10. минут (6:6) – Војводина без респекта према немачком великану. Равноправно се Новосађани боре са Килом, играју брзо и атрактивно. Воркапић је головима (3/3) одмах на почетку подигао публику на ноге. После соло акције Николић се, такође уписао у стрелце, а Јовановић је везао два атрактивна поготка. 

УОЧИ УТАКМИЦЕ

Кил је вишеструки првак Европе, али Војводина верује да уз подршку више од шест и по хиљада људи може до изненађења у 2. колу Лиге Европе. 

Војводина није могла у бољем расположењу да дочека спектакл у препуном Спенсу. Осокољени победом над Нексеом на тешком гостовању изабраници Бориса Ројевића сањају победу над немачким великаном чије је боје бранио садашњи потпредседник РК Војводина Марко Вујин. 

 

Загревање играча пред почетак меча, док публика пристиже.

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ВОЈВОДИНА И КИЛ САСТАЈУ У УТОРАК У РУКОМЕТНОМ СПЕКТАКЛУ (18.45): Храбро са великаном у крцатом Спенсу
2

ВОЈВОДИНА И КИЛ САСТАЈУ У УТОРАК У РУКОМЕТНОМ СПЕКТАКЛУ (18.45): Храбро са великаном у крцатом Спенсу

14.10.2024. 19:07 14:07