Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SPEKTAKL U PUNOM SPENSU

(UŽIVO) RUKOMETAŠI VOJVODINE PARIRALI SLAVNOM KILU: Novosađani namučili nemačkog velikana u prepunom Spensu

15.10.2024. 18:14 20:23
Piše:
rukomet
Foto: F. Bakić

Rukometaši Vojvodine dočekuju slavni Kil u velikoj dvorani Spensa od 18.45 sati u jednom od najvećih sportskih događaja u Novom Sadu.

60. minut (28:32) KRAJ UTAKMICE – Bence, najefikasniji igrač na utakmici, pogodio je u ključnom trenutku za 28:31 i tako trasirao put Kilu ka zasluženom trijumfu. 

Vojvodina je pokazala da može da igra sa ekipama ovakvog renomea, samo da smanji broj grešaka i oscilacija. U sjajnoj atmosferi u velikoj dvorani Spensa pred više od 7.000 navijača, crveno-beli su priredili ljubiteljima rukometa pravi spektakl.

55. minut (26:29) - posle stagniranja u napadu i krize od šest minuta, Kil je došao do dva važna gola kojim je stigao do „plus tri”.

51. minut (25:27) Serija 4-0 Vojvodine uz odlične odbrane Lučina. Razbudili su publiku Silva i Sese sa dva brza gola, a potom je precizan bio i Jovanović i Voša je smanjila na tri razlike 24:27. Nije tu bio kraj, Silva je još jednom pogodio za 25:27. 

45. minut (21:26) – Predović je postigao prvi gol, a odmah se nadovezao Jovanović, pa trener Kila ništa nije prepuštao slučaju i odmah je reagovao tajm-autom.

40. minut (18:25) – Kil je brzo stekao i najvećih pet golova prednosti (16:21), ali se Voša „probudila” na kratko – Dodić je sjajno asistirao Jovanoviću, a potom je Mileta bio nepogrešiv u kontri (18:21). Nedostajalo je Novosađanima malo energije u odbrani i nemačka ekipa je povećala na sedam razlike (18:24), a crveno-beli su u međuvremenu promašili i sedmerac. 

rukomet
Foto: F. Bakić

30. minut (15:18) POLUVREME – Voša je opet morala da juri zaostatak od četiri razlike, a pred kraj prvog poluvremena Dodić je bio najraspoloženiji i smanjio je na tri razlike. 

Vojvodina je prvih 15 minuta bila ravnopravna, ali je golman gostiju bio sjajan na golu. Isti je bio i čuvar mreže Novosađana Trnavac koji nije dozvoljavao rivalu da stekne nedostižnu prednost, ali saigrači nisu na pravi način iskoristili njegove odbrane. Voša je napravila nekoliko tehničkih grešaka kada je imala igrača manje i rival je to kaznio. Duvnjak je sjajno dirigovao igrom Kila u fazi napada omogućivši pivotima da se razigraju, a Bence je bio odličan na krilu. U poslednjih 10 minuta prve deonice nemačka ekipa je bila bolja u napadu. 

25. minut (12:15) – Rojević je tražio prvi tajm-aut, ali je potom usledila tehnička greška njegovih pulena. I dalje su Novosađani jurili tri gola zaostatka, a onda je usledio sjajan potez Dodića za 12:14. Lučin je odbranio sedmerac, ali se lopta vratila Benceu koji je potom bio precizan. 

20. minut (11:12) – Voša je iskoristila igrača više, smanjila na 9:11, ali je Kil ubrzo povećao 9:12. Period odlične igre Novosađana krunisan je sa dva gola, Vorkapić je bio spretan, a potom je iskorišćena kontra i domaćin je prišao na jedan zaostatka (11:12). Promašila je Voša međutim dva zicera za izjednačenje.

rukomet
Foto: F. Bakić

15. minut (7:9) – imala je Voša krizni period, kada je u 13. minutu prvi put ostala sa igračem manje, a Kil je prvi put došao do „plus dva” (6:8). Landin je potom bio neumoljiv, povećao je na tri razlike (6:9), ali je Jovanović bio precizan sa sedam metara i održao je korak sa rivalom. 

10. minut (6:6) – Vojvodina bez respekta prema nemačkom velikanu. Ravnopravno se Novosađani bore sa Kilom, igraju brzo i atraktivno. Vorkapić je golovima (3/3) odmah na početku podigao publiku na noge. Posle solo akcije Nikolić se, takođe upisao u strelce, a Jovanović je vezao dva atraktivna pogotka. 

UOČI UTAKMICE

Kil je višestruki prvak Evrope, ali Vojvodina veruje da uz podršku više od šest i po hiljada ljudi može do iznenađenja u 2. kolu Lige Evrope. 

Vojvodina nije mogla u boljem raspoloženju da dočeka spektakl u prepunom Spensu. Osokoljeni pobedom nad Nekseom na teškom gostovanju izabranici Borisa Rojevića sanjaju pobedu nad nemačkim velikanom čije je boje branio sadašnji potpredsednik RK Vojvodina Marko Vujin. 

 

Zagrevanje igrača pred početak meča, dok publika pristiže.

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
VOJVODINA I KIL SASTAJU U UTORAK U RUKOMETNOM SPEKTAKLU (18.45): Hrabro sa velikanom u krcatom Spensu
2

VOJVODINA I KIL SASTAJU U UTORAK U RUKOMETNOM SPEKTAKLU (18.45): Hrabro sa velikanom u krcatom Spensu

14.10.2024. 19:07 14:07