overcast clouds
10°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЕВО КОЈИ ТИМ ВОЈВОДИНЕ ОСВАЈА ЕВРОПУ СЛЕДЕЋЕ СЕЗОНЕ Јовановић и Сиса предводе новајлије

26.05.2024. 23:03 11:39
Пише:
Фото: Милан Јовановић, фото: РК Металопластика

Рукометни клуб Војводина “пришио” је 12. шампионску звездицу и већ је готово познато у којем саставу ће се представити следеће сезоне на европској и домаћој сцени.

Вошина управа, са председником и потпредесником клуба Душаном Бајатовићем и Марком Вујином на челу, као и директором Дарком Јевтићем, се потрудила да избалансира и појача квалитет играче на свим позицијама, углавном из иностранства, као и да надомести оне који су отишли на боље. Иако је међу последњим ставио потпис на уговор можда највише радује повратак у Вошине редове бека Милана Јовановића, који је сезону и по бранио боје Металопластике у којој се поново представио у лепом светлу, после скоро пет година паузе због компликација након тешке операције колена. Јовановић је скренуо пажњу на себе у дресу Војводине, када је са само 19 година дебитовао на Европском сениорском првенству 2018. године. Прва ласта, чувана дуго у тајности, која је још зимус стигла на Слану бару је без сумње Египћанин Ахмед Хишам, познатији под надимком Сиса, најбоље лево крило последњег Купа Африке 2024. Каријеру је почео у Алхлију, после четири-пет година вратио се у матични клуб.

Ради се о врхунском професионалцу спортисти и особи, а тренеру Ројевићу запео је за око још на Добојском турниру, где је показао да се одлично сналази на позицији “2” у 6-0 зони, односно на “предњем” у 5-1. Он ће друштво да прави Бојану Рађеновићу, док се Стефан Сунајко вратио у Мађарску.

И репрезентативац јужноамеричке државе Жоао Педро да Силва (30 година) појачаће редове српског шампиона. Бразилац игра на позицији средњег бека, а у Војводину стиже из румунског ЋСМ Букурешта и има завидно искуство у Европи.

Силва је бранио боје Пинеироса у Бразилу, Б тима Барселоне, Адемар Леона, Шамберија, Бенфике, Стеауе, шпанског Пуенто Хенила, док је прошле сезоне био у другом плану у редовима шампиона Румуније Динама из Букурешта. Овај 30-годишњак појачаће конкуренцију Белорусу Борису Пуховском, а у клубу се надају да ће да се врати на терен и Стефан Додић који је скоро целу ову сезону пропустио због повреде колена. Играч хрватске репрезентације и вицешампиона Нексеа из Нашица Фран Милета (23 године) правиће друштво српском репрезентативцу Вукашину Воркапићу на позицији десног крила. Лабински рукометаш, висок 182 цм, са јуниорима Хрватске био је 4. на ЕП 2018, а вицешампион на СП 2019, када се нашао у идеалној постави. 

Дрес Новосађана наредне сезоне неће носити сва тројица пивотмена из ове, Лука Роган (Лајпциг), Живан Пешић (Охрид) и Немања Ратковић (Партизан). Пре два месеца је договорен трансфер некадашњег јуниорског репрезентативца Србије пивота из Црвенке Бранка Предовића из Горења из Велења. На тој позицији заиграће и Словенац Миха Кавчич (25 година,193 цм), који долази из грчког Олимијакоса.

Пре тога наступао је за Горење из Велења и Неке. Прве рукометне кораке направио је у РК Јерузалем Ормож, био је члан кадетске репрезентације Словеније која је освојила сребрну медаљу на Олимпијском фестивалу младих у Тбилисију 2015. године, да би годину дана касније освојио четврто место са младом репрезентацијом на Европском првенству у Хрватској. У лето 2018. уследио је највећи успех – освајање златне медаље са младом репрезентацијом на ЕП у Словенији.

Отишли су и десно крило Дарко Миленковић (Локомотива Пирна) и леви бек Словенац Грегор Оцвирк (Ал Аин из Уједињених Арапских Емирата). На позицији десног бека остала су два Милана, Милић и Голубовић. Када се Милић повредио у мечу са Ла Риохом у Новом Саду, заменио га је до краја сезоне Јовица Николић (22), са којим се очекује продужетак сарадње. На голу, за сада нема промена. Очекивања су оправдали Андреј Трнавац и Фран Лучин.

Јово Галић

Аутор:
Пошаљите коментар
РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ПО 12. ПУТ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ: Црвено-бела доминација

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ПО 12. ПУТ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ: Црвено-бела доминација

26.05.2024. 20:55 21:25