overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Црно-бели били бољи

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ПОКЛЕКЛИ НА СВОМ ТЕРЕНУ У првом колу Суперлиге Новосађани поражени од НАЈВЕЋЕГ КОНКУРЕНТА ЗА ТИТУЛУ екипе Партизана (ФОТО, ВИДЕО)

18.09.2024. 20:23 11:48
Пише:
rukomet
Извор: Dnevnik/Vanja Fifa

Рукометаши Партизана дочекали су да после пуних осам година (последњи пут у Београду 21. септембра славили 27:26) победе Војводину у националном клупском такмичењу.

Током целог меча црно-бели су били бољи ривал и однели прве бодове у новом шампионату Србије.
 

Други пут за шест дана рукометаши Војводине и Партизана нашли су се у званичним утакмицама на почетку сезоне. У првом сусрету у Бањалуци Новосађани су славили у Суперкупу (24:22), када су потом у Борику подигли осми трофеј у том такмичењу, док су Београђани синоћ били бољи на отварању суперлигашке сезоне. Испоставило се да је тачно оно што је пре ове утакмице говорио Вошин стратег Борис Ројевић "да је тешко у шест дана победити квалитетну екипу Партизана". Сада играчи актуелног шампиона и освајачи националног купа у наставку лигашког такмичења улазе за подједнаким самопоуздањем, које ће, у односу на претходну деценију, да буде много турбулентније и неизвесније.
 

Пред директним конкурентима за преостала два трофеја Војводине и Партизана су још бар три сусрета. Ако је судити на основу последње две седмице, када се између управа ова два клуба, где је и додатни допринос дао директор Суперлиге "терањем" Војводине да игра изван своје дворане, жестока борба водила се изван терена 40х20 разноразним унгустиозним и непримереним саопштењима, где је рукометни спорт поново вратило у муљ српске спортске јавности.
 

Оно што се чини, да су играчи обе екипе, колико-толико, остали прибрани како у Бањалуци, тако и синоћ у Новом Саду, издигли се изнад ружне атмосфере која се надвила над те две утакмице и публици, која је дошла да их бодри у Спенс, и одиграли утакмицу за сладокусце. 
Чини се да је на играче Војводине велики утицај имала промена спортске хале, јер велика  дворана Спенса, ипак, није њихова кућа, па су деловали доста уплашено у првих 15-ак минута и нису одиграли како умеју и знају ни у нападу, ни у одбрани, где су играли дубоко човек на човека, па Пушица и Вуковљак нису деловали онако моћно као до сада. Новосађани су се доста мучили и у нападу, да није било Да Силве предност гостију би била и већа.
Партизан је зналачки искористио грешкеина, бојажљивост и нервозу домаћина, градио је игру до гола и преко изузетно расположеног и надасве надахнутог десног бека Николе Црноглавца држала предност и до три гола разлике, у два наврата (7:4 и 9:6), где је у дефанзиви у важним тренуцима голман Хеидарирад заустављао шутеве Вошиних бомбардера. Ни једа од екипа није показала борбеност коју смо могли да видимо у Бањалуци, није било грубе игре и погибељних стартова што је рукометну приредбу учинило величанственом.

rukomet
Извор: Dnevnik/Vanja Fifa


 

Мењао је тренер Војводине, покушавао да размрда своје пулене и у томе успео, али на кратко. Успели су да преко Сесе из седмерца и из игре да преокрену резултат на 12:11 и ту стали. Црноглавац и Зечевић успели су да надмудре Вошину одбрану и на одмор одведу црно-беле са минималном предношћу.
 

У наставку изабраницви Ђорђа Ћирковића заиграли су онако само како су могли да пожеле. Стечено вођство од три разлике тренер Ројевић је покушавао са роитациама да пронађе решење за игру свога тима. Међутим, голман Зорић, Шотићем, Зечевићем и искусни Црноглавац, паметно су предводили свој тим, али и Котар је био идеолог игре Партизана. Ово је први пут да је изостала енергија Впојводине. Два носиоца игра у обрани као да нису били присутни, а ни остали играчи нису били спремни да преузму одговорност. 
Занимлљиво је то да је Партизан играо готово са само једном поставом, која је дала мкасимално, с друге стране Војводина је чини се помало лутала, где ниједном променом и ротецајимо тренер Ројевић није успео да се наметне, као што је то био Јовановић у Бањалуци, односно овога пут Црноглавац у редовима Партизана. Квалитет, храброст и велика енергија црно-белих однели су превагу над Војводином, која одавно није показала немоћ ни у одбрани ни у нападу.
Партизан је захваљујући психичкој стабилности, енергија, хомогеност игре одбране и напада, гинући сви за једног један за све, заслужено су однели бодове из Новог Сада.

Јово Галић

rukomet
Извор: Dnevnik/Vanja Fifa


 

Војводина – Партизан 28:30 (12:13)
 

НОВИ САД: СПЦ Војводина, гледалаца:2.500, судије: Ковач (Косовска Митровица) и Милосављевић (Звечан), седмерци: Војводина 7 (4), Партизан 10 (9), искључења: Војводина 6, Партизан 6 минута.
ВОЈВОДИНА: Трнавац (5 одбрана, 1 седмерац), Лучин (1 одбрана), Николић, Да Силва 3, Рађеновић, Воркапић 4, Милета 1, Кавчић 4, Додић 1, Предовић 2, Пуховски 1, Хешам Сеса 8 (4), Вуковљак, Јовановић 1, Пушица, Ђорђић 3.
ПАРТИЗАН АДМИРАЛ БЕТ: Хеидарирад (2 одбрана, 1 седмерац), Васић 3, Црноглавац 14 (8), Шотић 3, Јовић, Барјактаровић, Котар 1, Зечевић 5, Ратковић 1, Мићић 3 (1), Обрадовић, Поповић, Пештић, Маџовски, ЗОРИЋ (6 ОДбрана, 1 седмерац), Анђелковић.


 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ПРВО КОЛО СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ Рукометаши Војводине против Партизана (ВИДЕО/ФОТО)
рукомет

ПРВО КОЛО СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ Рукометаши Војводине против Партизана (ВИДЕО/ФОТО)

18.09.2024. 18:29 18:56