Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Crno-beli bili bolji

RUKOMETAŠI VOJVODINE POKLEKLI NA SVOM TERENU U prvom kolu Superlige Novosađani poraženi od NAJVEĆEG KONKURENTA ZA TITULU ekipe Partizana (FOTO, VIDEO)

18.09.2024. 20:23 11:48
Piše:
rukomet
Izvor: Dnevnik/Vanja Fifa

Rukometaši Partizana dočekali su da posle punih osam godina (poslednji put u Beogradu 21. septembra slavili 27:26) pobede Vojvodinu u nacionalnom klupskom takmičenju.

Tokom celog meča crno-beli su bili bolji rival i odneli prve bodove u novom šampionatu Srbije.
 

Drugi put za šest dana rukometaši Vojvodine i Partizana našli su se u zvaničnim utakmicama na početku sezone. U prvom susretu u Banjaluci Novosađani su slavili u Superkupu (24:22), kada su potom u Boriku podigli osmi trofej u tom takmičenju, dok su Beograđani sinoć bili bolji na otvaranju superligaške sezone. Ispostavilo se da je tačno ono što je pre ove utakmice govorio Vošin strateg Boris Rojević "da je teško u šest dana pobediti kvalitetnu ekipu Partizana". Sada igrači aktuelnog šampiona i osvajači nacionalnog kupa u nastavku ligaškog takmičenja ulaze za podjednakim samopouzdanjem, koje će, u odnosu na prethodnu deceniju, da bude mnogo turbulentnije i neizvesnije.
 

Pred direktnim konkurentima za preostala dva trofeja Vojvodine i Partizana su još bar tri susreta. Ako je suditi na osnovu poslednje dve sedmice, kada se između uprava ova dva kluba, gde je i dodatni doprinos dao direktor Superlige "teranjem" Vojvodine da igra izvan svoje dvorane, žestoka borba vodila se izvan terena 40h20 raznoraznim ungustioznim i neprimerenim saopštenjima, gde je rukometni sport ponovo vratilo u mulj srpske sportske javnosti.
 

Ono što se čini, da su igrači obe ekipe, koliko-toliko, ostali pribrani kako u Banjaluci, tako i sinoć u Novom Sadu, izdigli se iznad ružne atmosfere koja se nadvila nad te dve utakmice i publici, koja je došla da ih bodri u Spens, i odigrali utakmicu za sladokusce. 
Čini se da je na igrače Vojvodine veliki uticaj imala promena sportske hale, jer velika  dvorana Spensa, ipak, nije njihova kuća, pa su delovali dosta uplašeno u prvih 15-ak minuta i nisu odigrali kako umeju i znaju ni u napadu, ni u odbrani, gde su igrali duboko čovek na čoveka, pa Pušica i Vukovljak nisu delovali onako moćno kao do sada. Novosađani su se dosta mučili i u napadu, da nije bilo Da Silve prednost gostiju bi bila i veća.
Partizan je znalački iskoristio greškeina, bojažljivost i nervozu domaćina, gradio je igru do gola i preko izuzetno raspoloženog i nadasve nadahnutog desnog beka Nikole Crnoglavca držala prednost i do tri gola razlike, u dva navrata (7:4 i 9:6), gde je u defanzivi u važnim trenucima golman Heidarirad zaustavljao šuteve Vošinih bombardera. Ni jeda od ekipa nije pokazala borbenost koju smo mogli da vidimo u Banjaluci, nije bilo grube igre i pogibeljnih startova što je rukometnu priredbu učinilo veličanstvenom.

rukomet
Izvor: Dnevnik/Vanja Fifa


 

Menjao je trener Vojvodine, pokušavao da razmrda svoje pulene i u tome uspeo, ali na kratko. Uspeli su da preko Sese iz sedmerca i iz igre da preokrenu rezultat na 12:11 i tu stali. Crnoglavac i Zečević uspeli su da nadmudre Vošinu odbranu i na odmor odvedu crno-bele sa minimalnom prednošću.
 

U nastavku izabranicvi Đorđa Ćirkovića zaigrali su onako samo kako su mogli da požele. Stečeno vođstvo od tri razlike trener Rojević je pokušavao sa roitaciama da pronađe rešenje za igru svoga tima. Međutim, golman Zorić, Šotićem, Zečevićem i iskusni Crnoglavac, pametno su predvodili svoj tim, ali i Kotar je bio ideolog igre Partizana. Ovo je prvi put da je izostala energija Vpojvodine. Dva nosioca igra u obrani kao da nisu bili prisutni, a ni ostali igrači nisu bili spremni da preuzmu odgovornost. 
Zanimlljivo je to da je Partizan igrao gotovo sa samo jednom postavom, koja je dala mkasimalno, s druge strane Vojvodina je čini se pomalo lutala, gde nijednom promenom i rotecajimo trener Rojević nije uspeo da se nametne, kao što je to bio Jovanović u Banjaluci, odnosno ovoga put Crnoglavac u redovima Partizana. Kvalitet, hrabrost i velika energija crno-belih odneli su prevagu nad Vojvodinom, koja odavno nije pokazala nemoć ni u odbrani ni u napadu.
Partizan je zahvaljujući psihičkoj stabilnosti, energija, homogenost igre odbrane i napada, ginući svi za jednog jedan za sve, zasluženo su odneli bodove iz Novog Sada.

Jovo Galić

rukomet
Izvor: Dnevnik/Vanja Fifa


 

Vojvodina – Partizan 28:30 (12:13)
 

NOVI SAD: SPC Vojvodina, gledalaca:2.500, sudije: Kovač (Kosovska Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan), sedmerci: Vojvodina 7 (4), Partizan 10 (9), isključenja: Vojvodina 6, Partizan 6 minuta.
VOJVODINA: Trnavac (5 odbrana, 1 sedmerac), Lučin (1 odbrana), Nikolić, Da Silva 3, Rađenović, Vorkapić 4, Mileta 1, Kavčić 4, Dodić 1, Predović 2, Puhovski 1, Hešam Sesa 8 (4), Vukovljak, Jovanović 1, Pušica, Đorđić 3.
PARTIZAN ADMIRAL BET: Heidarirad (2 odbrana, 1 sedmerac), Vasić 3, Crnoglavac 14 (8), Šotić 3, Jović, Barjaktarović, Kotar 1, Zečević 5, Ratković 1, Mićić 3 (1), Obradović, Popović, Peštić, Madžovski, ZORIĆ (6 ODbrana, 1 sedmerac), Anđelković.


 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
PRVO KOLO SUPERLIGE SRBIJE Rukometaši Vojvodine protiv Partizana (VIDEO/FOTO)
рукомет

PRVO KOLO SUPERLIGE SRBIJE Rukometaši Vojvodine protiv Partizana (VIDEO/FOTO)

18.09.2024. 18:29 18:56