Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЦРВЕНЧАНИ СУМИРАЛИ РУКОМЕТНУ СЕЗОНУ: Повреде омеле остварење циља

03.06.2024. 18:03 18:05
Пише:
Извор: Приватна архива

Крајем 2022. године изабрано је ново руководство Рукометног клуба Црвенка и за предсеедника Управног одбора изабран је Страхиња Пушица, бивши играч овог клуба, а сада у водама бизниса.

Ново руководство дошло између две полусезоне, са јасном визијом да популарне „веверице“ врате у Суперлигу.

И протекле сезоне су амбиције биле суперлигашке, изборен је плеј-оф, али на крају освојено је треће место. Завршетак минуле сезоне, као и планови за наредну су и били повод за разговор са Пушицом, а прво питање је јасно: да ли су испуњена очекивања након преузимања управљања клубом?

– С обзиром на то да смо прве године нашег вођења клуба радили на његовој стабилизацији, у протеклој сезони смо имали највише амбиције тако да не можемо да будемо задовољни, јер нисмо успели да се пласирамо у Суперлигу – без много околишења каже Пушица.

Шта је недостајало да се Црвенка врати у рукометну елиту?

– Пре свега, велики број повреда које су нас пратиле кроз целу сезону. У првом делу сезоне се дешавало да крилни играчи покривају бековске позиције. У другом делу, у њеном самом финишу и плеј офу смо остали лишени помоћи једног од наших кључних играча – голмана Павићевића, који је доживео повреду леђа, а сви знамо колика је улога голмана у екипи која се бори за највиши пласман – истиче Пушица.

Како бисте оценили учинак играча и струке?

– С обзиром на то да смо били најмлађа екипа у лиги сви наши играчи су појединачно испунили оно што смо од њих и очекивали. Најважније је то да смо наставили промовисање младих играча из наше школе рукомета, као што су Алекса Томић, Пролић, пивот Драгић... Што се струке тиче Горан Ђуровић ужива наше пуно поверење – казао је Пушица.


Навијачи

Оно што је свакако обележило протеклу сезону јесте повратак навијача.

– „Веверице“ су биле убедљиво најгледанији тим у Србији. Наравно, захваљујући играма својих љубимаца и публика се вратила. Свесни смо да ћемо публику уз себе задржати само добром игром и квалитетном екипом.


Уз играчки и стручни кадар и финансије су јако битне за нормално функционисање клуба и остваривање планираних циљева.

– Покушавамо да анимирамо што више наших локалних привредника који могу, а и желе да помогну клубу. Највећу подршку смо добили од компаније „Јафа“ која је препознала нас као бренд и која поштује црвеначку рукометну историју, пре свега кроз рад са децом. Надамо се да ћемо ту сарадњу наставити и подићи на виши ниво. Морам да кажем да је локална самоуправа апсолутно наш највећи ослонац и очекујемо да нас подржи још јаче, јер без те подршке не можемо остварити наше суперлигашке амбиције. Имамо одређених финансијских обавеза према играчима и тренерима јер нам одређени спонозори нису уплатили обећана средства и интензивно радимо на њиховом измирењу - објашњава  Пушица.

Имајући све речено у виду са каквим амбицијама ће Црвенка ући у наредну сезону?

- Амбиције ће зависити од састава екипе, а наравно да ћемо тежити да оне буду највише, а то је повратак у српску рукометну елиту где је Црвенки и место на основу њене богате историје и плејаде сјајних играча који су потекли из овог клуба – закључио је председник Управног одбора Рукометног клуба „Црвенка Јафа“ Страхиња Пушица.


Лео и даље међу "веверицама"

Са каквом екипом ће Црвенка у наредну сезону. Познато је, наиме, да је мозак црвеначког тима Лео Фејеш отишао пут Панчева.

– Фејеш је свакако један од најважнијих, ако не и наш најважнији играч и он је од лета играч Динама. Једноставно, нисмо могли да одговоримо амбицијама јуниорског репрезентативца, али сматрамо да смо направили добар аранжман и за њега и за клуб. Наши навијачи ће и наредне сезоне гледати Леа у нашој дворани, јер ће као играч Динама за нас бити регистрован на двојну регистрацију. Исти договор је направљен и за Бекића. Истакао бих да је клуб после дуже времена приходовао обештећење за свог играча Фејеша. То треба да буде пракса и у наредним годинама, једноставно да се ефекти препознатљиве црвеначке школе рукомета валоризују и кроз новчану наадокнаду. За све остале предстоје нам састанци са тренерима и након тих састанака уследиће разговори са играчима и формирање екипе за наредну сезону – казао је Пушица.


Ђ. Бојанић

 

Аутор:
Пошаљите коментар