light rain
15°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРИЈЕМ ЗА ПАРАОЛИМПИЈЦЕ У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ Баста: Поносни на велике успехе, наставићемо да помажемо

16.09.2024. 13:02 13:13
Пише:
paraolimpijci
Извор: Г. Маленовић

У салону Покрајинске владе у Новом Саду уприличен је пријем за параолимпијце, који су донели медаље са Параолимпијских игара у Паризу.

Парастонотенисере Бориславу Перић Ранковић (два сребра), Наду Матић (сребро), Митра Паликућу (бронза) и њихове тренере Златка Кеслера (селектор) и Лазара Куртеша примио је Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину.

- Драго ми је што смо могли да угостимо наше параолимпијце који су се вратили из Париза са сјајним успесима. Србија је на Паролимпијским играма освојила шест медаqа од којих су три дошле у Нови Сад, заправо четири, јер су једну освојиле Борислава и Нада у дублу. Веома смо задовољни успехом новосадских спортиста, јер  они сви припадају истом клубу Спину, који Покрајински секретаријат за спорт и омладину дуго већ подржава. Чули смо њихове планове, ми смо ту на услузи и у наредном периоду ћемо наставити да их значајно подржавамо - казао је Баста.

Борислава Перић Ранковић се захвалила на пријему и поновила да се надметаwем у Паризу опростила од играчке каријере.

- Прелепо је када се опростите једном од медаqа, ето мени је успео да се опростим са две и да заокружим тиме бројку са 32 одличја са великих такмичења и поставим изаззов за млађе будуће генерације које ће кренути нашим стопама, не само у стоном тенису, него уопште у спорту. Надам се да ће неко тежити ка томе да ме престигне у будућности, јер мениу је увек била жеља да обиђем свог учитеqа Златка Кеслера што ми је пошло за руком - казала је Борислава.

Са њом је у дублу до сребра стигла и Нада Матић, која се такође опростила. - - Да опростила сам се на најлепши могући начин са медаqом. Иначе, нама је и прву медаљау коју смо зајдно освојиле била сребрна, а ево и последња је истог сјаја. Осећам да је то то и да је доста и зато се и повлачим - додала је Нада. 

Митар Паликућа још неће завршити каријеру, остаће да помогне млађим играчима.

paraolimpijci
Извор: Г. Маленовић

- Ја ћу остати да премостимо тај јаз. Имамо много играча, не само у нашем клубу, већ и у осталим клубовима у Србији. На њима је да што више тренирају и да се угледају на нас и  да пробају што више да напредују. Самим тим квалитетом би онда могли да конкуришем за једну од медаља. Најважније је да има подмлатка што се тиче инвалидског спорта, време ће показати. Надам се да смо им ми добар пример - рекао је Паликућа.

Селектор Златко Кеслер је задовољан освојеним одличјима у Паризу, захвалио се на помоћи Покрајини и пожелео да се успешна сарадња и даље настави.

paraolimpijci
Извор: Г. Маленовић

- Да нам је неко пре такмичења понудио једну бронзу ја бих то оберучке прихватио, али освојене су три медаље. Остао је жал што неке нису биле сјајније, јер су могле. Митру и Беби се отворио пут ка финалу, могли су обоје до злата, али нису, тако да су и ове медаље велики успех - казао је Кеслер и додао:

- Имамо много добрих играча који би у будућности могли да наследе Бориславу, Наду и Митра, али они се налазе између двадесетог и тридесетог места на светској ранг листи, а морају да се спусте испод петнаестог да би били сигурни за светско првенство и Параолимпијске игре. Да би то урадили морамо их слати на што више турнира, а одлазак на један светски куп кошта два милиона динара. Ми имамо одличну подршку од Покрајине и Града, као и од ПОКС-а и одличне услове за рад на Спенсу.  Али, требају нам спонзори и нових осам до 10 милиона да би са овим средствима које имамо могли у наредне три четири године да покушамо да добијемо играче који могу да замене Бориславу и Наду. Уколико обезбедимо спонзоре биће медаља и на следећим Параолимпијским играма.

Г. Маленовић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛАН ЂУРИЋ УГОСТИО НОВОСАДСКЕ ПАРАОЛИМПИЈЦЕ: Они су најбољи амбасадори наше земље, наставићемо да им помажемо
parastonoteniseri

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛАН ЂУРИЋ УГОСТИО НОВОСАДСКЕ ПАРАОЛИМПИЈЦЕ: Они су најбољи амбасадори наше земље, наставићемо да им помажемо

13.09.2024. 14:10 15:24
(ФОТО И ВИДЕО) ДОЧЕК ПАРАОЛИМПИЈАЦА У СУПЕР ВЕРУ У НОВОМ САДУ: Освајачима медаља 1.300.000 динара
paraolimpijci

(ФОТО И ВИДЕО) ДОЧЕК ПАРАОЛИМПИЈАЦА У СУПЕР ВЕРУ У НОВОМ САДУ: Освајачима медаља 1.300.000 динара

13.09.2024. 13:41 14:49