Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PRIJEM ZA PARAOLIMPIJCE U POKRAJINSKOJ VLADI Basta: Ponosni na velike uspehe, nastavićemo da pomažemo

16.09.2024. 13:02 13:13
Piše:
paraolimpijci
Izvor: G. Malenović

U salonu Pokrajinske vlade u Novom Sadu upriličen je prijem za paraolimpijce, koji su doneli medalje sa Paraolimpijskih igara u Parizu.

Parastonotenisere Borislavu Perić Ranković (dva srebra), Nadu Matić (srebro), Mitra Palikuću (bronza) i njihove trenere Zlatka Keslera (selektor) i Lazara Kurteša primio je Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

- Drago mi je što smo mogli da ugostimo naše paraolimpijce koji su se vratili iz Pariza sa sjajnim uspesima. Srbija je na Parolimpijskim igrama osvojila šest medaqa od kojih su tri došle u Novi Sad, zapravo četiri, jer su jednu osvojile Borislava i Nada u dublu. Veoma smo zadovoljni uspehom novosadskih sportista, jer  oni svi pripadaju istom klubu Spinu, koji Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu dugo već podržava. Čuli smo njihove planove, mi smo tu na usluzi i u narednom periodu ćemo nastaviti da ih značajno podržavamo - kazao je Basta.

Borislava Perić Ranković se zahvalila na prijemu i ponovila da se nadmetawem u Parizu oprostila od igračke karijere.

- Prelepo je kada se oprostite jednom od medaqa, eto meni je uspeo da se oprostim sa dve i da zaokružim time brojku sa 32 odličja sa velikih takmičenja i postavim izazzov za mlađe buduće generacije koje će krenuti našim stopama, ne samo u stonom tenisu, nego uopšte u sportu. Nadam se da će neko težiti ka tome da me prestigne u budućnosti, jer meniu je uvek bila želja da obiđem svog učiteqa Zlatka Keslera što mi je pošlo za rukom - kazala je Borislava.

Sa njom je u dublu do srebra stigla i Nada Matić, koja se takođe oprostila. - - Da oprostila sam se na najlepši mogući način sa medaqom. Inače, nama je i prvu medaljau koju smo zajdno osvojile bila srebrna, a evo i poslednja je istog sjaja. Osećam da je to to i da je dosta i zato se i povlačim - dodala je Nada. 

Mitar Palikuća još neće završiti karijeru, ostaće da pomogne mlađim igračima.

paraolimpijci
Izvor: G. Malenović

- Ja ću ostati da premostimo taj jaz. Imamo mnogo igrača, ne samo u našem klubu, već i u ostalim klubovima u Srbiji. Na njima je da što više treniraju i da se ugledaju na nas i  da probaju što više da napreduju. Samim tim kvalitetom bi onda mogli da konkurišem za jednu od medalja. Najvažnije je da ima podmlatka što se tiče invalidskog sporta, vreme će pokazati. Nadam se da smo im mi dobar primer - rekao je Palikuća.

Selektor Zlatko Kesler je zadovoljan osvojenim odličjima u Parizu, zahvalio se na pomoći Pokrajini i poželeo da se uspešna saradnja i dalje nastavi.

paraolimpijci
Izvor: G. Malenović

- Da nam je neko pre takmičenja ponudio jednu bronzu ja bih to oberučke prihvatio, ali osvojene su tri medalje. Ostao je žal što neke nisu bile sjajnije, jer su mogle. Mitru i Bebi se otvorio put ka finalu, mogli su oboje do zlata, ali nisu, tako da su i ove medalje veliki uspeh - kazao je Kesler i dodao:

- Imamo mnogo dobrih igrača koji bi u budućnosti mogli da naslede Borislavu, Nadu i Mitra, ali oni se nalaze između dvadesetog i tridesetog mesta na svetskoj rang listi, a moraju da se spuste ispod petnaestog da bi bili sigurni za svetsko prvenstvo i Paraolimpijske igre. Da bi to uradili moramo ih slati na što više turnira, a odlazak na jedan svetski kup košta dva miliona dinara. Mi imamo odličnu podršku od Pokrajine i Grada, kao i od POKS-a i odlične uslove za rad na Spensu.  Ali, trebaju nam sponzori i novih osam do 10 miliona da bi sa ovim sredstvima koje imamo mogli u naredne tri četiri godine da pokušamo da dobijemo igrače koji mogu da zamene Borislavu i Nadu. Ukoliko obezbedimo sponzore biće medalja i na sledećim Paraolimpijskim igrama.

G. Malenović

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
GRADONAČELNIK MILAN ĐURIĆ UGOSTIO NOVOSADSKE PARAOLIMPIJCE: Oni su najbolji ambasadori naše zemlje, nastavićemo da im pomažemo
parastonoteniseri

GRADONAČELNIK MILAN ĐURIĆ UGOSTIO NOVOSADSKE PARAOLIMPIJCE: Oni su najbolji ambasadori naše zemlje, nastavićemo da im pomažemo

13.09.2024. 14:10 15:24
(FOTO I VIDEO) DOČEK PARAOLIMPIJACA U SUPER VERU U NOVOM SADU: Osvajačima medalja 1.300.000 dinara
paraolimpijci

(FOTO I VIDEO) DOČEK PARAOLIMPIJACA U SUPER VERU U NOVOM SADU: Osvajačima medalja 1.300.000 dinara

13.09.2024. 13:41 14:49