Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МАРТИН СЛАВИО У СПРИНТ ТРЦИ пред Велику награду Немачке на Сахсенрингу“

06.07.2024. 17:39 17:43
Пише:
Извор: www.motogp.com

Возач Прамак Дукатија Хорхе Мартин тријумфовао је у спринт трци која је вожена у оквиру Велике награде Немачке, девете рунде овогодишњег Мото ГП шампионата.

Шпанац је другу годину заредом уписао победу у спринту на „Сахсенрингу“, где је прошле сезоне славио и у главној трци, а уједно је дошао до четвртог тријумфа у том формату ове сезоне.

Најближи Мартину био је Мигел Оливеира из Трекхауса, који је тако стигао до првог подијума (макар у спринту) на Априлији, док се на трећем степенику победничког постоља нашао актуелни шампион Франческо Бањаја на Дукатију.

Другу годину заредом Мартин је био незаустављив у спринту на истоку Немачке, а трка је решена у раној фази. Шпанац јесте повео са пол позиције, али је отишао прешироко у другој кривини, што је Бањаја искористио да се пробије, исто као и Оливеира. Мартину није много времена било потребно да претекне Португалца, недуго затим је напао и свог великог ривала, који му је узвратио, али је кључни потез извео неколико кривина касније, у другом кругу.

Од тог тренутка Мартин је само повећавао своју предност, док је Оливеира напао Бањају и успео да се задржи испред њега. На крају је португалски мотоциклиста био шест и под десетинки иза победника, а скоро исто толико испред возача Дукатија, којег је пратио његов тимски колега Енеа Бастијанини, који је у појединим тренуцима био најбржи у водећој групи, али није напао.

Највећа борба током деветог спринта сезоне виђена је за шесто место, у којој је победу за три хиљадита дела секунде однео Марк Маркес из Гресинија, испред Маверика Вињалеса на Априлији, али су њих двојица следили другог возача Прамака Франка Морбиделија. Италијан је био четири секунде иза Бестије, а седам десетинки испред Маркеса. Осмо место заузео је Бред Биндер као најбољи КТМ, док су прву десеторицу комплетирали Алекс Маркес и Марко Бецеки.

Мартин на челу генералног пласмана сада има 212 бодова, 15 више од Бањаје, док је старији Маркес трећи са 146.

Иначе Хорхе Мартин је освојио и пол позицију пред судтрашњу Велику награду Немачке у Мото ГП-ију која је на програму од 14 часова. Шпанац је до најбољег стартног места дошао испред Мигела Оливеире на Трекхаусу. Сјајне квалификације за амерички тим употпунио је Раул Фернандез освајањем трећег места. Бранилац титуле Франческо Бањаја имао је четврто време, док ће апсолутно владар „Сахсенринга“, са 11 победа, Марк Маркес заузети 13. место на старту.

Возач Ред Бул КТМ Ајо тима Ћелестино Вијети освојио је пол позицију у Мото2 категорији. Италијан, који је ове сезоне имао велике проблеме са повредама, уписао је прву пол позицију испред Скота Диксона из Аспара. Њима двојици ће се у првом стартном реду придружити возач Спид Апа Фермин Алдегер. Возач Интакта Колин Вејер дошао је до прве пол позиције ове сезоне, пошто је био најбржи у квалификацијама у Мото3 категорији. Млади Холанђанин је до најбољег стартног места стигао у финишу квалификација испред Давида Алонса из Аспара. Колумбијац, иначе водећи у генералном пласману, за само хиљадити део секунде је био бржи од Луке Лунете, који брани боје Сић58 тима, а који ће се придружити Фејеру и њему у првом реду. Велика награда Немачке у најслабијој категорији на програму је у недељу од 11 часова. Трка у Мото2 категорији на стази „Сахсенринг“ вози се у недељу од 12.15.

(Дневник/Спорт клуб)

Аутор:
Пошаљите коментар
ХОРХЕ МАРТИН ВЛАДАР ЛЕ МАНА: Возач Прамак Дукатија забележио двоструки тријумф у Француској у Мото ГП-ију

ХОРХЕ МАРТИН ВЛАДАР ЛЕ МАНА: Возач Прамак Дукатија забележио двоструки тријумф у Француској у Мото ГП-ију

12.05.2024. 15:13 15:17
ВЕЛИКА НАГРАДА ХОЛАНДИЈЕ У МОТОЦИКЛИЗМУ: Бањаја остаје владар Асена

ВЕЛИКА НАГРАДА ХОЛАНДИЈЕ У МОТОЦИКЛИЗМУ: Бањаја остаје владар Асена

30.06.2024. 15:36 15:39