Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MARTIN SLAVIO U SPRINT TRCI pred Veliku nagradu Nemačke na Sahsenringu“

06.07.2024. 17:39 17:43
Piše:
Izvor: www.motogp.com

Vozač Pramak Dukatija Horhe Martin trijumfovao je u sprint trci koja je vožena u okviru Velike nagrade Nemačke, devete runde ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Španac je drugu godinu zaredom upisao pobedu u sprintu na „Sahsenringu“, gde je prošle sezone slavio i u glavnoj trci, a ujedno je došao do četvrtog trijumfa u tom formatu ove sezone.

Najbliži Martinu bio je Migel Oliveira iz Trekhausa, koji je tako stigao do prvog podijuma (makar u sprintu) na Apriliji, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao aktuelni šampion Frančesko Banjaja na Dukatiju.

Drugu godinu zaredom Martin je bio nezaustavljiv u sprintu na istoku Nemačke, a trka je rešena u ranoj fazi. Španac jeste poveo sa pol pozicije, ali je otišao preširoko u drugoj krivini, što je Banjaja iskoristio da se probije, isto kao i Oliveira. Martinu nije mnogo vremena bilo potrebno da pretekne Portugalca, nedugo zatim je napao i svog velikog rivala, koji mu je uzvratio, ali je ključni potez izveo nekoliko krivina kasnije, u drugom krugu.

Od tog trenutka Martin je samo povećavao svoju prednost, dok je Oliveira napao Banjaju i uspeo da se zadrži ispred njega. Na kraju je portugalski motociklista bio šest i pod desetinki iza pobednika, a skoro isto toliko ispred vozača Dukatija, kojeg je pratio njegov timski kolega Enea Bastijanini, koji je u pojedinim trenucima bio najbrži u vodećoj grupi, ali nije napao.

Najveća borba tokom devetog sprinta sezone viđena je za šesto mesto, u kojoj je pobedu za tri hiljadita dela sekunde odneo Mark Markes iz Gresinija, ispred Maverika Vinjalesa na Apriliji, ali su njih dvojica sledili drugog vozača Pramaka Franka Morbidelija. Italijan je bio četiri sekunde iza Bestije, a sedam desetinki ispred Markesa. Osmo mesto zauzeo je Bred Binder kao najbolji KTM, dok su prvu desetoricu kompletirali Aleks Markes i Marko Beceki.

Martin na čelu generalnog plasmana sada ima 212 bodova, 15 više od Banjaje, dok je stariji Markes treći sa 146.

Inače Horhe Martin je osvojio i pol poziciju pred sudtrašnju Veliku nagradu Nemačke u Moto GP-iju koja je na programu od 14 časova. Španac je do najboljeg startnog mesta došao ispred Migela Oliveire na Trekhausu. Sjajne kvalifikacije za američki tim upotpunio je Raul Fernandez osvajanjem trećeg mesta. Branilac titule Frančesko Banjaja imao je četvrto vreme, dok će apsolutno vladar „Sahsenringa“, sa 11 pobeda, Mark Markes zauzeti 13. mesto na startu.

Vozač Red Bul KTM Ajo tima Ćelestino Vijeti osvojio je pol poziciju u Moto2 kategoriji. Italijan, koji je ove sezone imao velike probleme sa povredama, upisao je prvu pol poziciju ispred Skota Diksona iz Aspara. Njima dvojici će se u prvom startnom redu pridružiti vozač Spid Apa Fermin Aldeger. Vozač Intakta Kolin Vejer došao je do prve pol pozicije ove sezone, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama u Moto3 kategoriji. Mladi Holanđanin je do najboljeg startnog mesta stigao u finišu kvalifikacija ispred Davida Alonsa iz Aspara. Kolumbijac, inače vodeći u generalnom plasmanu, za samo hiljaditi deo sekunde je bio brži od Luke Lunete, koji brani boje Sić58 tima, a koji će se pridružiti Fejeru i njemu u prvom redu. Velika nagrada Nemačke u najslabijoj kategoriji na programu je u nedelju od 11 časova. Trka u Moto2 kategoriji na stazi „Sahsenring“ vozi se u nedelju od 12.15.

(Dnevnik/Sport klub)

Autor:
Pošaljite komentar
HORHE MARTIN VLADAR LE MANA: Vozač Pramak Dukatija zabeležio dvostruki trijumf u Francuskoj u Moto GP-iju

HORHE MARTIN VLADAR LE MANA: Vozač Pramak Dukatija zabeležio dvostruki trijumf u Francuskoj u Moto GP-iju

12.05.2024. 15:13 15:17
VELIKA NAGRADA HOLANDIJE U MOTOCIKLIZMU: Banjaja ostaje vladar Asena

VELIKA NAGRADA HOLANDIJE U MOTOCIKLIZMU: Banjaja ostaje vladar Asena

30.06.2024. 15:36 15:39