Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОСИМ ПИКСИЈА КРИТИКОВАО И ФСС, ЗВЕЗДУ, ПАРТИЗАН, РУКОМЕТАШЕ: "Велики новац дајемо, а резултата нема"

26.06.2024. 19:03 19:08
Пише:
Извор: Facebook/Dragan Stojković Piksi

Фудбалска репрезентација Србије је доживела прави неуспех на Европском првенству где нису прошли групу, пошто су освојили тек два бода из три утакмице, што је наишло на жустре критике са свих страна.

Због фудбала се јавио чак и председник Републике Србије Александар Вучић, који се тренутно налази у Бриселу, са састанка у вези Косова.

- Нисам рекао ништа око селектора нити било кога другог, сем да очекујем велике промене у фудбалу, свеукупне, као и рукомету. Зато што ми улажемо много новца, као што ћу рећи, очекивао сам бољи резултат у Евролиги од оба наша кошаркашка клуба, имајући у виду ниво инвестиција Србије. То је све што имам да кажем, мој посао је да бринем о томе, зан овац који смо уложили, да видимо да ли је новац враћен. Зато смо ћутали после Катара, па смо ћутали, океј, изгубили смо, извући ћемо поуке за следећи пут - рекао је Вучић.

Потом, указао је на проблеме наше селекције, односно, тога шта се десило у Катару.

- Једва прођемо квалификације, дамо колико голова у последњим минутима у најлакшој групи, па одемо опет у једну од најлакше групе, па не можемо да победимо оне који су два или три пута јефтиније од нас. Чекајте, имамо дубљи проблем имамо, сад ћемо то да решавамо, да ли ће бити сутра или прекосутра, нећемо вреле главе решавамо, нећемо емоције, хоћу да сагледамо све, немамо превише стручњака, осим што смо сви стручњаци. Ја не причам о томе, ја причам колико улажемо и шта очекујемо, не знам ко је како играо, нити ме интересује, то може да интересује вас, мог Вукана, ја видим резултат за Србију.

Онда је председник Вучић још једном указао и на рукометаше, односно, новац који је утрошен на њих, али и остале.

- Знам колико смо уложили, да ли смо задовољно или не, идемо да мењамо. Пробали смо у рукомету са Ђероном, довели смо из Војводине, па ћемо видети, променићемо. Словенце смо довели, опет нема резултат, опет ћемо анализе, па ћемо мењати, улагаћемо док не постигнемо резултат и не нађемо решење. Да ли су резултати бољи него раније, Стојковић нас је одвео на ЕУРО и Мундијал, јесмо ли ми задовољни или не? Нисмо, уложили смо више од онога што је испоручено, видећемо даље, да не причам о неким другим организационим питањима.

На крају, добио је питање и о томе, да ли га је неко из савеза звао?

- Био сам на састанцима, не очекујем позив. Они чекају, како они кажу, пошто познају мој психолошки профил, пустићемо да се Вучић одљути, па ћемо онда разговарати, а они не знају да оно што сам саопштио да су стабилне и темељне одлуке које немају везе са личним односом, како видим српски спорт, као шмо урадили мултифункционалну дворану, као што радимо много хала, кад улажемо новац, хоћемо резултате. Немојте да сметнете са ума, да смо ми од Олимпијада у Пекингу и Лондону имали 3 и 4 медаље, имали 8 и 9 у Бразилу и Јапану, сад је циљ 10.

- Морамо да растемо, улажемо велики новац, као што други улажу и то је то. Много хвала што пратите, то је политика државе, ту нема еста за лични однос, неког волим, неког не. Неко ми се свиђа или не. Нема тога, има резултат и то је то, имаш резултат, немаш резултат. Нећу да дискутујем о томе, да ли је адекватно, ми резултатом нисмо задовољни, на страну што проблемима у клубовима где Звезда и Партизан не дају младе играче, то је додатни проблем, а да не причамо о финансијском стању фудбалских и кошаркашких, али то су проблеми државе. Нико улаже, ниједна држава не улазе у кошаркашке и фудбалске као наша држава. То је на жалост ових мањих, дамо стино Војводини, Нишу, Крагујевцу, нажалост...

(Tеlеgraf.rs)

Аутор:
Пошаљите коментар
НА ПОМОЛУ ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ФСС Драгану Стојковићу се спрема отказ у репрезентацији Србије ПИКСИЈУ ДАНИ ОДБРОЈАНИ

НА ПОМОЛУ ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ У ФСС Драгану Стојковићу се спрема отказ у репрезентацији Србије ПИКСИЈУ ДАНИ ОДБРОЈАНИ

26.06.2024. 16:23 16:31