scattered clouds
19°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОДБОЈКАШИ ВОШЕ НЕ ЗНАЈУ ЗА ПОРАЗ: Црвено-бели преокретом славили у војвођанском дербију против Јединства

18.10.2024. 16:18 21:06
Пише:
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Преокретом, после изгубљеног првог сета, одбојкаши Војводине савладали су Јединство из Старе Пазове у 3. колу Суперлиге у малој сали Спенса 3:1 (20:25, 25:17, 25:20, 25:15).

4. сет 25:15

Победа Војводине

Требало је мало времена Воши да преузме контролу над игром у четвртом сету, али када је уз две грешке гостију и поена Станковића повела 13:9 олакшала је себи посао. Серијом 5-0 црвено-бели су решили и овај сет - били су добри у блоку, ривал је погрешио, Елезовић је прошао напад, а Милановић одсервирао ас за великих 21:12, што је значило и трасиран пут ка тријумфу. 

3. сет 25:20

Преокрет Новосађана

Наставили су одбојкаши Војводине да воде главну реч и одмах су повели у трећем сету, а вођство нису испуштали до краја. Гости су се мучили да ухвате прикључак, а Воша је била и на „плус шест“ (13:7). Претили су Старопазовчани, али је на семафору брзо освануло 20:16. Није било места за опуштање, искусна екипа Јединства је и даље дисала за вратом (22:19). Кулпинац је био одличан у блоку и донео је сет лопту Воши, а управо је он искористио другу за преокрет у утакмици. 

odbojka
Фото: Ф. Бакић
2. сет 25:17

Војводина изједначила

Разбудили су се домаћи на време и већ почетком сета серијом 8-1 преокренули су на 16:11 и преломили ову деоницу. Ударна игла црвено-белих био је Вук Кулпинац, а Воша је свакако играла боље у нападу, а прорадио је и блок. Кокезу је заменио Антуновић на позицији средњег блокера и Новосађани су успешно одржавали предност. Имали су великих 22:15 после аса Антуновића и рутински је одрађен посао до краја за изједначење. 

odbojka
Фото: Ф. Бакић
1. сет 20:25

Јединство повело

Јединство је диктирало ритам од почетка и играло боље захваљујући снажном сервису. Брзо су гости стекли седам поена предности (13:6) па је Наранчић морао да мења и уместо Станковића је на позицију коректора ушао Копитић, а на пријему је Елезовић заменио Убипарипа. Међутим, у налету су били Старопазовчани и стигли су до 19:12. Успели су црвено-бели да се врате у игру, смање на три поена заостатка (20:17) и наговестили су неизвесну завршницу. Ипак нису истрајали, на сервис је стао Новица Бјелица, уписао ас за прву сет лопту (24:19) а другу је искористио Мицић. 

Црвено-бели су остали непоражени у првенству, а изгубили су само један сет. Заређали су четири победе у домаћим такмичењима, пошто су пре Суперлиге славили управо над Јединством у осмини финала Купа Србије. 

Иако је овај дуел почео слично као претходни међусобни одигран 1. октобра, сада Новосађани нису дозволили да се о победнику одлучује у петом сету. Тада су се два пута враћали из минуса у сетовима и славили у тај-брејку, а сада су након лошије игре у првом успели да се разиграју и диктирају ритам у наредна три. 

Искусна екипа Јединства је поново кренула силовито, играли су гости у налету у првој деоници, али су потом ипак посустали и нису успели да одрже исти темпо. Морао је и шеф стручног штаба Војводине Марко Наранчић да тражи најбољу комбинацију, срећом, имао је доста избора на клупи, па се после изгубљеног првог сета ипак дошло до решења. 

У следећем колу Војводина ће поново бити домаћин, а опет је очекује војвођански дерби јер у госте долази суботички Спартак. 

К. Бугарски

Војводина – Јединство 3:1 (20:25, 25:17, 25:20, 25:15)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 150, судије: Стојанац (Рума), Баланџић (Београд).

ВОЈВОДИНА: Антуновић 3, Недић (либеро), Перовић, Кулпинац 17, Милановић 4, Марић, Елезовић 14, Убипарип 1, Мишковић (либеро), Копитић 3, Станковић 11, Кокеза 4, Алексић, Савовски 9. 

ЈЕДИНСТВО: Каурин, Домоњи, Пешут 8, Радишић 1, Еремић 12, Ристић 1, Г. Бјелица 14, Топаловић, Шкрбић (либеро), Мицић 10, Јоћовић, Н. Бјелица 7. 

Standings provided by Sofascore
Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар