overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Србија данас излази на мегдан Естонији

26.08.2017. 12:42 12:53
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

ГДАЊСК: Естонци морају пасти! Тако ће, вероватно, данас наређење издати селектор  Никола Грбић својим одбојкашким јуришницима. Историјска победа у Варшави против домаћина Пољске треба да се прелије тријумфом у Гдањску, за вероватно потврду прве позиције у А групи и директан пласман у четвртфинале.

Противник је неугодан, буди сећања из 2015. године кад су наши одбојкаши на ЕП у Италији од 0:2 стигли до тешке победе.

Имаће Естонци и значајнију подршку својих навијача (нерадан дан), што ће бити додатни проблем за наше момке. Ипак, ако су могли против 60 и више хиљада Пољака, моћи ће и против пар хиљада Естонаца.

" Није лако заборавити сјајну утакмицу у Варшави, али морамо да се окренемо Естонцима. Ми смо озбиљна репрезентација, а знамо колико су они опасни, сећамо се и дешавања од пре две године. Важно је да задржимо ову сјајну атмосферу, да останемо позитивни, јединствени, скупљамо енергију, која ће нам требати, пошто је ово дуг турнир. Сваки одбојкаш ће имати прилику да заигра, у то сам сигуран. Ако против Естонаца одиграмо нашу игру, ако поновимо оно што смо приказали против Пољске, они немају шта да траже. Све зависи од нас ",  каже Урош Ковачевић, један од кључних играча у репрезентацији.


Хвала навијачима

Аутобус са навијачима и новинарима из Србије пратио је премијерни меч у Варшави.

"Било ми је срце пуно кад сам их видео. Мени је наших 50 навијача било гласније од њихових 60 хиљада. Нарочито после победе. У једном тренутку је на стадиону настао мук и чули су се само људи који су дошли из Србије. Срећан сам због тога и хвала им што су потегли дуг пут до Варшаве и што су нас бодрили. Мислим да их нисмо изневерили ", рекао је Ковачевић.


Тек трећи пут у историји Европских првенстава наша селекција је савладала Пољску, уз девет пораза. Причу са Ковачевићем вратили смо на детаље са премијерног сусрета у Варшави.

" Били смо део једног великог спектакла, добили важан меч у фантастичном амбијенту и мојој срећи нема краја. Мислим да смо знатно мотивисанији ушли у меч, како код то звучало чудно, јер су они играли пред својом публиком. Видео сам у њиховим очима неку збуњеност, као да главама нису били у утакмици. Искористили смо то, а мислим да смо играли боље, готово у свим елементима."

Одбојкаши су били предводници велике ноћи српског спорта, следили су их фудбалери Партизана и Црвене звезде пласманом у Лигу Европе.

" Надам се да смо и ми бар мало улепшали вече свим нашим људима, у Србији и свим земљама где живе и да ће нас пратити до краја овог Шампионата. Ипак смо ми репрезентација из светског врха и требало би то да се поштује. Управо она енергија коју сам поменуо стиже од навијача, породице, пријатеља. То су ствари које нам требају."


Челници Савеза уз екипу

Комплетно руководство Одбојкашког савеза Србије, предвођено председником Зораном Гајићем, бодрило је репрезентацију на премијери у Варшави.Били су ту још и генсек Иван Кнежевић, први потпредседник Иван Миљковић, а у великој групи навијача и чланови Скупштине ОШ, на челу са председником Радославом Милићем. Сигурно су на крају меча срећни и задовољни напустили стадион у Варшави.


Победа на старту великих такмичења по правило додатне диже морал.

" Мало растерећеније можемо да уђемо у наставак турнира. Генерално смо лоше отварали велике одбојкашке приредбе, не памтим кад смо добили неки први меч и ово је лепа ствар за нас. На крилима ове победе треба да градимо наставак приче и наставимо у истом ритму ", најавио је Урош Ковачевић, који је поред 12 поена, уз изузетан блок и одличан сервис, обавио рударски посао на пријему и у одбрани.

(од нашег специјалног извештача)

Марко Ристић

 

Аутор:
Пошаљите коментар
Одбојкаши у Пољској одрадили први тренинг пред сусрет са домаћином

Одбојкаши у Пољској одрадили први тренинг пред сусрет са домаћином

23.08.2017. 19:39 20:08