Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Srbija danas izlazi na megdan Estoniji

26.08.2017. 12:42 12:53
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

GDANJSK: Estonci moraju pasti! Tako će, verovatno, danas naređenje izdati selektor  Nikola Grbić svojim odbojkaškim jurišnicima. Istorijska pobeda u Varšavi protiv domaćina Poljske treba da se prelije trijumfom u Gdanjsku, za verovatno potvrdu prve pozicije u A grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Protivnik je neugodan, budi sećanja iz 2015. godine kad su naši odbojkaši na EP u Italiji od 0:2 stigli do teške pobede.

Imaće Estonci i značajniju podršku svojih navijača (neradan dan), što će biti dodatni problem za naše momke. Ipak, ako su mogli protiv 60 i više hiljada Poljaka, moći će i protiv par hiljada Estonaca.

" Nije lako zaboraviti sjajnu utakmicu u Varšavi, ali moramo da se okrenemo Estoncima. Mi smo ozbiljna reprezentacija, a znamo koliko su oni opasni, sećamo se i dešavanja od pre dve godine. Važno je da zadržimo ovu sjajnu atmosferu, da ostanemo pozitivni, jedinstveni, skupljamo energiju, koja će nam trebati, pošto je ovo dug turnir. Svaki odbojkaš će imati priliku da zaigra, u to sam siguran. Ako protiv Estonaca odigramo našu igru, ako ponovimo ono što smo prikazali protiv Poljske, oni nemaju šta da traže. Sve zavisi od nas ",  kaže Uroš Kovačević, jedan od ključnih igrača u reprezentaciji.


Hvala navijačima

Autobus sa navijačima i novinarima iz Srbije pratio je premijerni meč u Varšavi.

"Bilo mi je srce puno kad sam ih video. Meni je naših 50 navijača bilo glasnije od njihovih 60 hiljada. Naročito posle pobede. U jednom trenutku je na stadionu nastao muk i čuli su se samo ljudi koji su došli iz Srbije. Srećan sam zbog toga i hvala im što su potegli dug put do Varšave i što su nas bodrili. Mislim da ih nismo izneverili ", rekao je Kovačević.


Tek treći put u istoriji Evropskih prvenstava naša selekcija je savladala Poljsku, uz devet poraza. Priču sa Kovačevićem vratili smo na detalje sa premijernog susreta u Varšavi.

" Bili smo deo jednog velikog spektakla, dobili važan meč u fantastičnom ambijentu i mojoj sreći nema kraja. Mislim da smo znatno motivisaniji ušli u meč, kako kod to zvučalo čudno, jer su oni igrali pred svojom publikom. Video sam u njihovim očima neku zbunjenost, kao da glavama nisu bili u utakmici. Iskoristili smo to, a mislim da smo igrali bolje, gotovo u svim elementima."

Odbojkaši su bili predvodnici velike noći srpskog sporta, sledili su ih fudbaleri Partizana i Crvene zvezde plasmanom u Ligu Evrope.

" Nadam se da smo i mi bar malo ulepšali veče svim našim ljudima, u Srbiji i svim zemljama gde žive i da će nas pratiti do kraja ovog Šampionata. Ipak smo mi reprezentacija iz svetskog vrha i trebalo bi to da se poštuje. Upravo ona energija koju sam pomenuo stiže od navijača, porodice, prijatelja. To su stvari koje nam trebaju."


Čelnici Saveza uz ekipu

Kompletno rukovodstvo Odbojkaškog saveza Srbije, predvođeno predsednikom Zoranom Gajićem, bodrilo je reprezentaciju na premijeri u Varšavi.Bili su tu još i gensek Ivan Knežević, prvi potpredsednik Ivan Miljković, a u velikoj grupi navijača i članovi Skupštine OŠ, na čelu sa predsednikom Radoslavom Milićem. Sigurno su na kraju meča srećni i zadovoljni napustili stadion u Varšavi.


Pobeda na startu velikih takmičenja po pravilo dodatne diže moral.

" Malo rasterećenije možemo da uđemo u nastavak turnira. Generalno smo loše otvarali velike odbojkaške priredbe, ne pamtim kad smo dobili neki prvi meč i ovo je lepa stvar za nas. Na krilima ove pobede treba da gradimo nastavak priče i nastavimo u istom ritmu ", najavio je Uroš Kovačević, koji je pored 12 poena, uz izuzetan blok i odličan servis, obavio rudarski posao na prijemu i u odbrani.

(od našeg specijalnog izveštača)

Marko Ristić

 

Autor:
Pošaljite komentar
Odbojkaši u Poljskoj odradili prvi trening pred susret sa domaćinom

Odbojkaši u Poljskoj odradili prvi trening pred susret sa domaćinom

23.08.2017. 19:39 20:08