broken clouds
13°C
10.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0298
usd
106.672
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗАНИМЉИВ ТРЕНЕРСКИ ПУТ МЛАДОГ ТРЕНЕРА ДАНИЛА БОРОВИЋА: Позив из Вроцлава се не одбија

14.09.2024. 20:16 20:22
Пише:
danilo borovic
Фото: Данило Боровић, фото: Приватна архива

Стара мудрост каже да су „чудни путеви господњи“, а у причи која следи могло би се и рећи да су чудни и путеви тренерски.

Наиме, млади тренер Кошаркашког клуба Хајдук из Куле Данило Боровић (1992.)нови је члан стручног штаба најпознатијег пољског клуба Сласк из Вроцлава и данас се из родне Куле упутио на своју нову дестинацију – Вроцлав! А како је млади тренер стигао до Сласка?

-До контакта је дошло преко једног колеге тренера који је моје генералије послао тренеру Сласка Миодрагу Рајковићу након чега је тренер контактирао мене, али и тренере са којима са радио у суботичком Спартаку, добио је лепе препоруке. У кругу од три тренера која су била у оптицају Рајковић се одлучио за мене , имали смо и пробни рад и одлучио је да то будем ја, уследио је договор када да се крене, шта треба да се ради и то је то – каже Боровић. 

Према речима Боровића Вроцлав је један од лепших пољских градова, Сласк је најтрофејнији клуб у историји пољске кошарке, претходних 4-5 година су играли Еврокуп, а ове сезоне ће играти Фибину Лигу шампиона. Клупске амбиције су високе, да поново буду прваци Пољске и освајачи националног Купа, те да се што даље догура у Лиги шампиона, тако да ће заиста бити много изазова. Управо због свега реченог логично је и питање колико Боровић цени понуду да оде у Сласк?

-Много је ценим јер је то баш велики искорак у мојој тренерској каријери –истиче Боровић.

Иначе, Боровић је овога лета био и помоћник Весни Џувер, селекторки репрезентације Србије до 16 година која је учествовала на Европском првенству, па је и тај рад и новостечено искуство свакако допринело да Дачо оде у Вроцлав. Оно што је свакако занимљиво ово није први пут да непосредно пред старт првенства кошаркаши Хадука остају без тренера Данила Боровића.

-Заиста је то чудно. Пре три године када смо кренули припреме звао ме је суботички Спартак, тада члан Кошаркашке лиге Србије и сви смо то сматрали неком „златном кочијом“ да је дошла по мене и отишао сам. Следеће године поново се вратим у Кулу, све покремено, кренемо са радом, опет зове Спартак већ члан АБА 2 лиге, КЛС-а, реномирани тренер Владе Јовановић те и то сматрамо „златном кочијом“, али није дошло до сарадње и остао сам у Кули до краја сезоне. Било је неких позива из „Б“ лиге о којима нисам ни размишљао и ево трећа година, почетак првенства на прагу из Вроцлава стиже понуда која  се не одбија.Изгледа да ми је септембар таличан – каже Боровић.

Боровић, каже да му је јако жао што иде из Куле јер један велики део остао у Хајдуку и да без њега клуб не био исти. 

 - Рад у Хајдуку је била прилика која која се ретко коме пружа. Одлучивао сам у свему, тренери не схватају какве бенефите добијају радећу у таквим клубовима - објашњава Боровић. 

Боровић је у току прирема Хајдука за нову сезону у Првој регионалној лиги Србије група север правио и тим и игру, па сада на одласку из Хајдука његова процена шта се од Куљана може очекивати. 

-Екипа је као и прошле године млада, енергична, жељна игре и доказивања и момцима тренинг и утакмице нису обавеза већ ужитак и сматрају да је сваки тренинг, а поготово утакмица корак напред у њиховој каријери, вратили смо неколико домаћих играча у клуб, да буде интересантније и кулској публици која ће моћи да очекује борбу, пожртвовање, атракције, лепе утакмице и свом клубу желим успешну сезону – рекао је нови члан стручног штаба пољског кошаркашког клуба Сласк из Вроцлава. 

Ђ. Бојанић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
КОШАРКАШИ ХАЈДУКА ОКОНЧАЛИ СЕЗОНУ:  Темељ за будућност

КОШАРКАШИ ХАЈДУКА ОКОНЧАЛИ СЕЗОНУ:  Темељ за будућност

22.05.2024. 16:37 16:40