Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZANIMLJIV TRENERSKI PUT MLADOG TRENERA DANILA BOROVIĆA: Poziv iz Vroclava se ne odbija

14.09.2024. 20:16 20:22
Piše:
danilo borovic
Foto: Danilo Borović, foto: Privatna arhiva

Stara mudrost kaže da su „čudni putevi gospodnji“, a u priči koja sledi moglo bi se i reći da su čudni i putevi trenerski.

Naime, mladi trener Košarkaškog kluba Hajduk iz Kule Danilo Borović (1992.)novi je član stručnog štaba najpoznatijeg poljskog kluba Slask iz Vroclava i danas se iz rodne Kule uputio na svoju novu destinaciju – Vroclav! A kako je mladi trener stigao do Slaska?

-Do kontakta je došlo preko jednog kolege trenera koji je moje generalije poslao treneru Slaska Miodragu Rajkoviću nakon čega je trener kontaktirao mene, ali i trenere sa kojima sa radio u subotičkom Spartaku, dobio je lepe preporuke. U krugu od tri trenera koja su bila u opticaju Rajković se odlučio za mene , imali smo i probni rad i odlučio je da to budem ja, usledio je dogovor kada da se krene, šta treba da se radi i to je to – kaže Borović. 

Prema rečima Borovića Vroclav je jedan od lepših poljskih gradova, Slask je najtrofejniji klub u istoriji poljske košarke, prethodnih 4-5 godina su igrali Evrokup, a ove sezone će igrati Fibinu Ligu šampiona. Klupske ambicije su visoke, da ponovo budu prvaci Poljske i osvajači nacionalnog Kupa, te da se što dalje dogura u Ligi šampiona, tako da će zaista biti mnogo izazova. Upravo zbog svega rečenog logično je i pitanje koliko Borović ceni ponudu da ode u Slask?

-Mnogo je cenim jer je to baš veliki iskorak u mojoj trenerskoj karijeri –ističe Borović.

Inače, Borović je ovoga leta bio i pomoćnik Vesni Džuver, selektorki reprezentacije Srbije do 16 godina koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu, pa je i taj rad i novostečeno iskustvo svakako doprinelo da Dačo ode u Vroclav. Ono što je svakako zanimljivo ovo nije prvi put da neposredno pred start prvenstva košarkaši Haduka ostaju bez trenera Danila Borovića.

-Zaista je to čudno. Pre tri godine kada smo krenuli pripreme zvao me je subotički Spartak, tada član Košarkaške lige Srbije i svi smo to smatrali nekom „zlatnom kočijom“ da je došla po mene i otišao sam. Sledeće godine ponovo se vratim u Kulu, sve pokremeno, krenemo sa radom, opet zove Spartak već član ABA 2 lige, KLS-a, renomirani trener Vlade Jovanović te i to smatramo „zlatnom kočijom“, ali nije došlo do saradnje i ostao sam u Kuli do kraja sezone. Bilo je nekih poziva iz „B“ lige o kojima nisam ni razmišljao i evo treća godina, početak prvenstva na pragu iz Vroclava stiže ponuda koja  se ne odbija.Izgleda da mi je septembar taličan – kaže Borović.

Borović, kaže da mu je jako žao što ide iz Kule jer jedan veliki deo ostao u Hajduku i da bez njega klub ne bio isti. 

 - Rad u Hajduku je bila prilika koja koja se retko kome pruža. Odlučivao sam u svemu, treneri ne shvataju kakve benefite dobijaju radeću u takvim klubovima - objašnjava Borović. 

Borović je u toku prirema Hajduka za novu sezonu u Prvoj regionalnoj ligi Srbije grupa sever pravio i tim i igru, pa sada na odlasku iz Hajduka njegova procena šta se od Kuljana može očekivati. 

-Ekipa je kao i prošle godine mlada, energična, željna igre i dokazivanja i momcima trening i utakmice nisu obaveza već užitak i smatraju da je svaki trening, a pogotovo utakmica korak napred u njihovoj karijeri, vratili smo nekoliko domaćih igrača u klub, da bude interesantnije i kulskoj publici koja će moći da očekuje borbu, požrtvovanje, atrakcije, lepe utakmice i svom klubu želim uspešnu sezonu – rekao je novi član stručnog štaba poljskog košarkaškog kluba Slask iz Vroclava. 

Đ. Bojanić

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
KOŠARKAŠI HAJDUKA OKONČALI SEZONU:  Temelj za budućnost

KOŠARKAŠI HAJDUKA OKONČALI SEZONU:  Temelj za budućnost

22.05.2024. 16:37 16:40