overcast clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Тринкијери: Партизан је част, чека нас много посла.... 

02.11.2018. 16:00 16:04
Пише:
Извор: TANJUG/ TANJA VALIC/Andrea Trinkijeri

БЕОГРАД: Први страни тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери изјавио је данас да му је част што је преузео клуб у коме су се прославила многобројна велика имена, али и да је свестан великог ризика и тешког тренутка због лоших резултата.

Тринкијери је поручио да се пре доласка у Београд чуо са најтрофејнијим тренером икада Жељком Обрадовићем, који је са Партизаном био првак Европе.

"Част ми је што сам први страни тренер у Партизану. Да кренем са именима у Партизану, немамо толико времена.. Професор Николић, Вујошевић, Обрадовић...Ово је циста кошарка, више титула него цео НБА. Огромна одговорност је испред мене, пуне руке посла, не знам да ли ће ми две руке бити довољне", рекао је Тринкијери на промоцији у хали "Александар Николић" пред великим бројем новинара.

Изазов је, наглашава, да оствари велики резултат са црно-белима свестан велике одговорности.

"Ризик је кад имас породицу, чуваш децу, на послу, са тим се живи.. Јесте велики ризик, али сам се бацио на то и биће тешко, уверен сам у једно, даћу све од себе. Имам квалификација да будем тренер Партизана? Да... Ово није клуб, већ живот", поручио је он и обећао велики рад и зној, сликовито и да може мајица да се натопи крвљу, иако "црвена боја није омиљена".

Према његовим речима Партизан је бренд у жели да остави дубок траг у Београду.

"Имао сам пуно понуда, али нисам могао да пронађем праву средину за мене. Сада јесам.. Овај менаџмет Партизана иде јаком брзином и екипа мора исто тако. Ово је изузетно занимљива ситуација", навео је он.

О појачањима каже да ће највеће бити подршка навијача.

"Имамо такве навијач да ће они бити прво појачање. Најгоре је кад се млади играчи плаше грешку, морамо да их подржимо. Циљ је преживети, сваки дан... Хтео сам Клеја Томпсон, али га Голден Стејт не даје и шта ми преостаје? Да радимо сваким даном све више у дворани и напредујем".

Тринкијери сматра да су у овом тренутку бољи Црвена звезда, Будућност, Цедевита, а да Мега нема изгубљену утакмицу.

Председник KK Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је да са новим тренером Италијаном Андреом Тринкијеријем очекује боље резултате и поручио да црно-бели имају велике амбиције и у овој сезони.

"Било је много опција за тренера, а Андреа је био наша прва зеља. Није било затезања у преговорима, одмах смо се договорили и потписали сарадњу на три године. Свидео му се наш пројекат", навео је Мијаиловић на конференцији за новинаре у дворани "Александар Николић".

На питање новинара да ли је реалност напад на титуле АБА лиге и Суперлиге, први човек Партизана је одговорио:

"Партизан има јако низак buddzеt у односу на остале. Увек идемо на највише успехе, зна се шта је Партизан. Тешко је говорити о титули, то су предвиђања... Ова година је за стабилизацију клуба, хтели смо да је завршимо са Чанком, али се десило то што се десило".

Долазак Тринкијерија доноси Партизану светлу будућност, сматра Мијаиловић.

"Нећу рећи да нам треба време, али преко ноћи не може све да се промени. Немам чаробни штапић... Са Тринкијеријем имамо будућност и обећавам да ћемо бити све бољи, иако тренутни резултати не говоре томе у прилог".

Тема конференције била је и плата бившег селектора репрезентације Грчке и некада тренера Кантуа, УНИКС-а и Бамберга.

"Далеко од тога да је милион, 800.000, 700.000. Ако ми неко открије плате других тренера у лиги, онда ћу и ја да кажем. Принцип је исти откад сам дошао, фиксни део и награда за резултате. Нека остане загонетка за оне које највише занима, а поготово одакле паре за плату", закључио је он.

Аутор:
Пошаљите коментар
Андреа Тринкијери је нови тренер Партизана НИС

Андреа Тринкијери је нови тренер Партизана НИС

01.11.2018. 16:02 16:07
Журнал: Тринкијери преузима Партизан

Журнал: Тринкијери преузима Партизан

31.10.2018. 10:00 10:01