Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Trinkijeri: Partizan je čast, čeka nas mnogo posla.... 

02.11.2018. 16:00 16:04
Piše:
Izvor: TANJUG/ TANJA VALIC/Andrea Trinkijeri

BEOGRAD: Prvi strani trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je danas da mu je čast što je preuzeo klub u kome su se proslavila mnogobrojna velika imena, ali i da je svestan velikog rizika i teškog trenutka zbog loših rezultata.

Trinkijeri je poručio da se pre dolaska u Beograd čuo sa najtrofejnijim trenerom ikada Željkom Obradovićem, koji je sa Partizanom bio prvak Evrope.

"Čast mi je što sam prvi strani trener u Partizanu. Da krenem sa imenima u Partizanu, nemamo toliko vremena.. Profesor Nikolić, Vujošević, Obradović...Ovo je cista košarka, više titula nego ceo NBA. Ogromna odgovornost je ispred mene, pune ruke posla, ne znam da li će mi dve ruke biti dovoljne", rekao je Trinkijeri na promociji u hali "Aleksandar Nikolić" pred velikim brojem novinara.

Izazov je, naglašava, da ostvari veliki rezultat sa crno-belima svestan velike odgovornosti.

"Rizik je kad imas porodicu, čuvaš decu, na poslu, sa tim se živi.. Jeste veliki rizik, ali sam se bacio na to i biće teško, uveren sam u jedno, daću sve od sebe. Imam kvalifikacija da budem trener Partizana? Da... Ovo nije klub, već život", poručio je on i obećao veliki rad i znoj, slikovito i da može majica da se natopi krvlju, iako "crvena boja nije omiljena".

Prema njegovim rečima Partizan je brend u želi da ostavi dubok trag u Beogradu.

"Imao sam puno ponuda, ali nisam mogao da pronađem pravu sredinu za mene. Sada jesam.. Ovaj menadžmet Partizana ide jakom brzinom i ekipa mora isto tako. Ovo je izuzetno zanimljiva situacija", naveo je on.

O pojačanjima kaže da će najveće biti podrška navijača.

"Imamo takve navijač da će oni biti prvo pojačanje. Najgore je kad se mladi igrači plaše grešku, moramo da ih podržimo. Cilj je preživeti, svaki dan... Hteo sam Kleja Tompson, ali ga Golden Stejt ne daje i šta mi preostaje? Da radimo svakim danom sve više u dvorani i napredujem".

Trinkijeri smatra da su u ovom trenutku bolji Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita, a da Mega nema izgubljenu utakmicu.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da sa novim trenerom Italijanom Andreom Trinkijerijem očekuje bolje rezultate i poručio da crno-beli imaju velike ambicije i u ovoj sezoni.

"Bilo je mnogo opcija za trenera, a Andrea je bio naša prva zelja. Nije bilo zatezanja u pregovorima, odmah smo se dogovorili i potpisali saradnju na tri godine. Svideo mu se naš projekat", naveo je Mijailović na konferenciji za novinare u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Na pitanje novinara da li je realnost napad na titule ABA lige i Superlige, prvi čovek Partizana je odgovorio:

"Partizan ima jako nizak buddzet u odnosu na ostale. Uvek idemo na najviše uspehe, zna se šta je Partizan. Teško je govoriti o tituli, to su predviđanja... Ova godina je za stabilizaciju kluba, hteli smo da je završimo sa Čankom, ali se desilo to što se desilo".

Dolazak Trinkijerija donosi Partizanu svetlu budućnost, smatra Mijailović.

"Neću reći da nam treba vreme, ali preko noći ne može sve da se promeni. Nemam čarobni štapić... Sa Trinkijerijem imamo budućnost i obećavam da ćemo biti sve bolji, iako trenutni rezultati ne govore tome u prilog".

Tema konferencije bila je i plata bivšeg selektora reprezentacije Grčke i nekada trenera Kantua, UNIKS-a i Bamberga.

"Daleko od toga da je milion, 800.000, 700.000. Ako mi neko otkrije plate drugih trenera u ligi, onda ću i ja da kažem. Princip je isti otkad sam došao, fiksni deo i nagrada za rezultate. Neka ostane zagonetka za one koje najviše zanima, a pogotovo odakle pare za platu", zaključio je on.

Autor:
Pošaljite komentar
Andrea Trinkijeri je novi trener Partizana NIS

Andrea Trinkijeri je novi trener Partizana NIS

01.11.2018. 16:02 16:07
Žurnal: Trinkijeri preuzima Partizan

Žurnal: Trinkijeri preuzima Partizan

31.10.2018. 10:00 10:01