light rain
16°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пешић: Да извучемо максимум и одиграмо добро

21.02.2022. 20:52 21:18
Пише:
Извор: Tanjug/ S. Radovanović, arhiva

БЕОГРАД: Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је да ће тим дати свој максимум у предстојећим дуелима са Словачком у квалифиакцијама за Светско првенство 2023. године.

Кошаркаши Србије у другом квалификационом прозору 25. фебруара дочекују Словачку у Београду, а три дана касније гостују истом ривалу.



Нама је важно да са што више победа уђемо у другу рунду, али ту су и други приоритети, да пробамо да видимо на које играче можемо да рачунамо за велика такмичења. Ништа се битно не мења. Врло је важано за вас који пратите кошарку , да објасните јавносту зашто нису позвани Калинић, Лучић, Мицић.... Они су на списку, али они тог дан играју у Евролиги. Сада је ситауција другачција, јер већина клубова није одиграла мечеве због короне, па сада надокнађују времену кад ми играмо. Звезда игра 27. а ми 28... То су ситуације на које не можемо да утичемо. Били бисмо најсрећнији да су сви играчи овде, рекао је Пешић на конференцији за медије у хали "Александар Николић".



Селектор је објаснио и ситуацију са играчким кадром пред двомеч са Словачком.



Тодоровић, Јарамаз су повређени, а то су игачи који нам требају, који имају таленат и потенцијал, они су прихватили позив са одушвљењем. Синоћ се повредио Аврамовић, сломио је нос. Ту је на тренингу, вероватно ће играти са маском. Имали смо два добра тренинга. Желимо да дамо максимум, да се добро припремимо. Лоша припрема- лош резулатат. Желимо да извучемо максимум, да добро одиграмо и добијемо утакмицу, рекао је Пешић.



Он је додао да је у односу на новембраски прозор ситуација слична, али да тада није било играча који су због повреде изостали.


Нисмо против странаца, живимо у глобалном свету



Селектор кошаркаша Србије рекао је да постоје два критеријуам по којима странац може да игра за национални тим, а то су квалитет и жеља да се игра за репрезентацију.



Пешић је недавно за ТВ Танјуг изјавио да од странаца у репрезентацији не треба бежати уколико се жели врхунски резултатина великим такмичењима, што је изазвало велику пажњу у јавности.



Није било никаквих реакција, нико од њих у овом прозору неце играти. Све су то играчи који би у неком наредном периоду могли да заиграју. Имамо неколико интересантних играча који су рођени овде, а живе у САД. У овом тренутку по неким критеријумима задовољавају и могли би да буду у комбинацији за убудуће. Сви су добродошли, рекао је Пешић на конференцији за медије.

Потом је детаљније обајснио ситауцију.



Нема никаквих спекулација. То су играчи који су у међувремену добили српске пасоше, што значи да су се обавезали да су ту, да су на располагању. Друго питање, најважније – који су критеријуми да се игра у репрезентацији. Постоје два, а то су квалитет и жеља да се игра за репрезентацију. Не видим разлог за спекулације. Ми говоримо о странцу, а не странцима. У жеској репрезентацији имамо Ивон Андерсон. По правилима може да игра само један странац. Кузмић је својевремено био натурализован играч, пошто је добио српски пасош после 16. године. Ми нисмо против странаца, живимо у слободном, глобалном свету. Ако задовољава квалитетом, зашто не бисмо имали неког? Тих 11-12 странаца који су добили српски пасош... Мало је њих који задовољавају тај критеријум. Не завршава се са такмичењима сада, закључио је Пешић.


Исто је, слична ситауција. Тада није било повреда, а сада су оне дошле. Игра се много утакмица, одиграни су купови. То тражи огроман напор. Утакмице иду једна за другом, нема времена за регенерацију, рекао је Пешић и додао неће моћи да рачуна на капитена Милоша Теодосића.



Упитан је и да ли ће ипак бити "ускакање" играча из Евролиге, као што је био случај у prеthodnom окупљању.



Видећемо, разговарали смо са Панатинаикосом за Недовића, практично немогућа мисија. Видећемо да ли ће пустити Петрушева. Клубови имају важне утакмице. Није ни нама ни њима лако, истакао је Пешић.



Говорио је Пешић и о томе какав је ривал Словачка.



Одиграли су фантастичну утакмицу против Летоније. Једна екипа која има одличну спољну линију, два сјајна бека, који не играју ни у НБА ни у ЕЛ. Ми их респектујемо и сваког аналазирамо и припремамо се , да сакријемо мане, а истакнемо предности. Словачка није на нивоу на Шпаније, Француске, Словеније... Кошарка се игра у читавој Европи, Припремамо се као да су најбиољи, знамо њихове квалитете. Дођите да подржите нашу екипу. Ако нису најбољи играчи, да им помогнемо да постану најбољи. Треба нам подршка, младићи су мотивисани и жељни. То је наш највећи квалитет, ентузијазам и мотивација, закључио је Пешић.

Аутор:
Пошаљите коментар
Пешић: Нисам луд да не рачунам на странце, рачунам на све

Пешић: Нисам луд да не рачунам на странце, рачунам на све

15.02.2022. 16:14 16:15