few clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Орлови у 1/4 финалу СП! КОШАРКАШИ СРБИЈЕ ПОБЕДИЛИ ДОМИНИКАНСКУ РЕПУБЛИКУ, ево којим резултатом

03.09.2023. 16:33 17:32
Пише:
Извор: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

МАНИЛА: Кошаркашка репрезентација Србије изборила је пласман у четвртфинале Светског првенства, пошто је данас у Манили победила селекцију Доминиканске Републике резултатом 112:79 (29:15, 27:20, 31:18, 25:26) у мечу другог кола групе И друге фазе на Мундобаскету.

Најефикаснији у селекцији Србије био је Богдан Богдановић са 20 поена. Вања Маринковић и Никола Милутинов су убацили по 16 поена, а Филип Петрушев 14. За екипу Србије на овом мечу играло је свих 11 кошаркаша, пошто је Бориша Симанић због повреде завршио Мундобаскет.

У репрезентацији Доминиканске Републике најбољи је био Карл-Ентони Таунс са 25.

Италија је раније данас у групи И победила Порторико 73:57. Италија је освојила прво место у групи И са девет бодова, колико има и другопласирана селекција Србије. Међутим, Италија је освојила прво место због бољег међусобног скора.

Италија ће у четвртфиналу Мундобаскета играти са пораженом селекцијом из дуела између САД и Литваније. Ривал Србији у четвртфиналу биће победник меча Литванија - САД. Ова два меча четвртфинала СП су на програму у уторак.

Порторико и Доминиканска Република су освојили по осам бодова и завршили су такмичење на Мундобаскету.

Србија је отворила меч тројком Вање Маринковића, а "орлови" су у трећем минуту стекли шест поена предности (10:4). Изабраници Светислава Пешића су наставили са добром игром, а у шестом минуту било је 16:7 за Србију.

Србија је после добре игре Богдановића, Маринковића и Милутинова у осмом минуту повела 26:9, а прву четвртину добила је резултатом 29:15.

Кошаркаши Доминиканске Републике смањили су у 12. минуту предност Србије на 31:20. Међутим, у наставку овог дела меча разиграли су се српски кошаркаши и у 15. минуту стигли су до вођства од 44:23. "Орлови" су до краја првог полувремена одржавали високу предност, а прво полувреме су добили резултатом 56:35.

Кошаркаши Србије су у трећој четвртини наставили са одличном игром, а у последњи део меча ушли су са вођством од 87:53. "Орлови" су у последњој четвртини одржавали високу предност и заслужено су стигли до убедљиве победе.

Аврамовић: Победа за Боришу Симанића, уочи меча са Италијом нисмо спавали

Нико није спавао целу ноћ уочи меча са Италијом. Не тражим никаква оправдања, једноставно ми смо сви људи и много смо се забринули за Боришу Симанића када се тражила крв, рекао је данас у Манили кошаркашки репрезентативац Србије Алекса Аврамовић после победе "орлова" над селекцијом Доминиканске Републике резултатом 112:79 у последњем мечу групе И друге фазе Светског првенства.

Србија је освојила друго место у групи И, а у четвртфиналу СП ће играти против Литваније, која је савладала селекцију САД 110:104.

"Орлови" су се брзо подигли после пораза од Италије у prеthodnom колу.

"Ми смо само ту утакмицу против Италије одиграли слабо, све остале утакмице смо одиграли на високом ниову. Овај меч је прави показатељ онога што смо све радили свих ових дана и недеља заједно. Хемија је сјајна, тренер нас је подигао на прави начин, и то нам је дало ветар у леђа јер знамо да можемо свакога да победимо на турниру", рекао је Аврамовић и додао да је пораз од Италије дошао у најбољем тренутку.

"Тада пораз није значила елиминација. Овде би пораз значио елиминацију, показали смо карактер. Феноменална реакција свих играча, ово је било за Симанића. Надам се да ће што пре изаћи из болнице, молимо се за њега. Он је део овога", навео је Аврамовић.

Кошаркаш Партизана је објаснио зашто је тим био без енергије у мечу са Италијом.

"Само ћу вам рећи једну информацију, нико није спавао целу ноћ уочи меча са Италијом. Не тражим никаква оправдања, једноставно ми смо сви људи и много смо се забринули за Симанића када се тражила крв. Мало више нас је то пореметило, али не тражимо оправдања, ово је права реакција после та два турбулентна дана", истакао је Аврамовић.

Утакмица између Србије и Литваније биће одиграна у уторак у Манили.

Милутинов: Веровали смо једни у друге, енергија је била сјајна

Били смо тим, веровали смо једни у друге и знали смо шта ко може и што је најбитније, била је сјајна енергија, изјавио је данас у Манили кошаркашки репрезентативац Србије Никола Милутинов после тријумфа "орлова" над Доминиканском Републиком резултатом 112:79 у последњем мечу групе И друге фазе Светског првенства.

Србија је освојила друго место у групи и у четвртфиналу ће играти са Литванијом.

"Прво да уживамо после данашње победе, па ћемо сутра размишљати о противнику", рекао је центар Србије Никола Милутинов.

Кошаркаш Олимпијакоса је истакао да је успео да заборави дуел са Италијом и да се окрене новом мечу.

"Најважније је да смо одреаговали добро после лоших 13 минута са Италијом. Били смо тим, веровали смо једни у друге и знали смо шта ко може и што је најбитније, била је сјајна енергија и то треба да задржимо за наредне утакмице", навео је Милутинов и додао да су анализирали противника детаљно.

"Гледали смо где смо грешили против Италије, скаутирали смо Доминиканску Републику. Што је најбитније, гледали смо само нас и грешке које смо правили. То смо на овој утакмици поправили и зато је оволика разлика", закључио је центар Србије.

Утакмица четвртфинала СП између Литваније и Србије биће одиграна у уторак.

Аутор:
Пошаљите коментар