overcast clouds
9°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НОВОСАДСКИ КОШАРКАШКИ ИЗДОМИНИРАЛИ ОД ПОЧЕТКА ДО КРАЈА Победом против Босне, ВОЈВОДИНА СЕ ВРАТИЛА на регионалну мапу

04.10.2023. 20:28 20:32
Пише:
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Доминантно од почетка до краја. Кошаркаши Војводине не само да су показали да припадају АБА 2 лиги, већ и да ће у том такмичењу имати веома значајну улогу.

Победом против Босне и у другој утакмици финала квалификација зацементирали су место у регионално шампионату и послали поруку ривалима да никоме неће бити када наспрам себе буду имали црвено-беле боје у предстојећем периоду.

Све већа посета показатељ је да Новосађани како време пролази све више привлаче пажњу јавности, што су и заслужили оним што приказују на паркету.

Када је о томе реч, ни ова утакмица није била изузетак. Са јединим исправним менталним приступом, да се напада, а не брани три разлике, екипа Милоша Исаков-Ковачевића од првог момента била је корак испред немоћног ривала, који на почетку није показао ни део сарајевског издања. Наравно, све због домаћина. Сада већ препознатљива транзиција, остала је заштитни знак Војводине и управо на тај начин су црвено-бели дошли до нешто комфорнијег вођства.

Лука Недељков је погодио са дистанце за плус девет – 15:6 и усмерио дуел у жељеном правцу. Непробојно је деловала дефанзива састава Исаков-Ковачевића, складна и спремна да се у сваком моменту преобликује у брзе и лаке поене на другој страни. Пробала је Босна са зонским пресингом, нешто што јој је у одређеној мери полазило за руком у првој утакмици, али тако није било овај пут. Тајрел Џонсон још једном је показивао због чега је пун погодак Војводине. Без проблема решавао је захтевне ситауције и уливао сигурност у игру свог тима. Вошин Американац је један такав шут погодио за прву двоцифрену предност, да би у наредном нападу Петар Ракићевић погодио за три, за плус 13.


Спортско друштво уз кошаркаше

Спортско друштво Војводина дошло је да пружи подршку кошаркашкој секцији, која је успела да се пласира у АБА 2 лигу и врати на регионалну сцену. На челу са председником СД-а Драгољубом Збиљићем, наравно и председником Кошаркашког клуба Војводина Жељком Ребрачом, ту си били и представници из других спортова – одбојке, рукомета, фудбала... Присутни су били и представници покрајинске и градске власти, које је предводио градоначелник Марко Ђурић.


Да и Новосађани поседују дефанзивне замке, добро увежбане у прошлим сезонама, показала је зона, на коју Босна није могла да се снађе. Тај моменат домаћи су још више искористили и после нове тројке, овај пут Марка Љубичића, повели 18 разлике. Пронашли су црвено-бели и унутрашњу игру преко Стефана Савића и Василија Вучетића и још више повећали суфицит.

У трећем кварталу играло се нешто неефикасније и Босна није искористила шансу да казни празан ход супарника, који је трајао док Ракићевић није ушао у игру и тројком, а потом и алеј-уп асистенцијом за Уроша Бањца одвео Војводину на плус 22 у завршници тог дела игре. До краја утакмице ништа се битније није мењало. И млади играч Богдан Заграђанин уписао се у стрелце и заокружио врхунско издање Новосађана на читавом АБА 2 турниру.

В. М. Петровић

Војводина – Босна 85:77 (26:16, 20:13, 19:12, 20:36)

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца: 3.000, судије: Пукл (Словенија), Јавор (Словенија), Катић (Хрватска).

ВОЈВОДИНА: Бањац 11, Недељков 5, Љубичић 5 (8ас), Ракићевић 6, Заграђанин 6, Бумбић 2, Савић 10, Ивошев 13, Џонсон 9 (8ск), Вучетић 13, Станојевић 4, Радоњић 1.

БОСНА: Смајловић, Захирагић, Планинић 10, Јовановић 21, Илић 15, Божовић 3, Ћуревац 7, Пашалић 5, Машић, Верлашевић 3, Џафић, Зубац 12.

Аутор:
Пошаљите коментар
Кошаркаши Војводине пред најважнијом утакмицом: Новосађани у Спенсу оверавају улазак у АБА 2 лигу (18.30)

Кошаркаши Војводине пред најважнијом утакмицом: Новосађани у Спенсу оверавају улазак у АБА 2 лигу (18.30)

04.10.2023. 08:00 08:07