Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NOVOSADSKI KOŠARKAŠKI IZDOMINIRALI OD POČETKA DO KRAJA Pobedom protiv Bosne, VOJVODINA SE VRATILA na regionalnu mapu

04.10.2023. 20:28 20:32
Piše:
Foto: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Dominantno od početka do kraja. Košarkaši Vojvodine ne samo da su pokazali da pripadaju ABA 2 ligi, već i da će u tom takmičenju imati veoma značajnu ulogu.

Pobedom protiv Bosne i u drugoj utakmici finala kvalifikacija zacementirali su mesto u regionalno šampionatu i poslali poruku rivalima da nikome neće biti kada naspram sebe budu imali crveno-bele boje u predstojećem periodu.

Sve veća poseta pokazatelj je da Novosađani kako vreme prolazi sve više privlače pažnju javnosti, što su i zaslužili onim što prikazuju na parketu.

Kada je o tome reč, ni ova utakmica nije bila izuzetak. Sa jedinim ispravnim mentalnim pristupom, da se napada, a ne brani tri razlike, ekipa Miloša Isakov-Kovačevića od prvog momenta bila je korak ispred nemoćnog rivala, koji na početku nije pokazao ni deo sarajevskog izdanja. Naravno, sve zbog domaćina. Sada već prepoznatljiva tranzicija, ostala je zaštitni znak Vojvodine i upravo na taj način su crveno-beli došli do nešto komfornijeg vođstva.

Luka Nedeljkov je pogodio sa distance za plus devet – 15:6 i usmerio duel u željenom pravcu. Neprobojno je delovala defanziva sastava Isakov-Kovačevića, skladna i spremna da se u svakom momentu preoblikuje u brze i lake poene na drugoj strani. Probala je Bosna sa zonskim presingom, nešto što joj je u određenoj meri polazilo za rukom u prvoj utakmici, ali tako nije bilo ovaj put. Tajrel Džonson još jednom je pokazivao zbog čega je pun pogodak Vojvodine. Bez problema rešavao je zahtevne sitaucije i ulivao sigurnost u igru svog tima. Vošin Amerikanac je jedan takav šut pogodio za prvu dvocifrenu prednost, da bi u narednom napadu Petar Rakićević pogodio za tri, za plus 13.


Sportsko društvo uz košarkaše

Sportsko društvo Vojvodina došlo je da pruži podršku košarkaškoj sekciji, koja je uspela da se plasira u ABA 2 ligu i vrati na regionalnu scenu. Na čelu sa predsednikom SD-a Dragoljubom Zbiljićem, naravno i predsednikom Košarkaškog kluba Vojvodina Željkom Rebračom, tu si bili i predstavnici iz drugih sportova – odbojke, rukometa, fudbala... Prisutni su bili i predstavnici pokrajinske i gradske vlasti, koje je predvodio gradonačelnik Marko Đurić.


Da i Novosađani poseduju defanzivne zamke, dobro uvežbane u prošlim sezonama, pokazala je zona, na koju Bosna nije mogla da se snađe. Taj momenat domaći su još više iskoristili i posle nove trojke, ovaj put Marka Ljubičića, poveli 18 razlike. Pronašli su crveno-beli i unutrašnju igru preko Stefana Savića i Vasilija Vučetića i još više povećali suficit.

U trećem kvartalu igralo se nešto neefikasnije i Bosna nije iskoristila šansu da kazni prazan hod suparnika, koji je trajao dok Rakićević nije ušao u igru i trojkom, a potom i alej-up asistencijom za Uroša Banjca odveo Vojvodinu na plus 22 u završnici tog dela igre. Do kraja utakmice ništa se bitnije nije menjalo. I mladi igrač Bogdan Zagrađanin upisao se u strelce i zaokružio vrhunsko izdanje Novosađana na čitavom ABA 2 turniru.

V. M. Petrović

Vojvodina – Bosna 85:77 (26:16, 20:13, 19:12, 20:36)

NOVI SAD: Velika sala Spensa, gledalaca: 3.000, sudije: Pukl (Slovenija), Javor (Slovenija), Katić (Hrvatska).

VOJVODINA: Banjac 11, Nedeljkov 5, Ljubičić 5 (8as), Rakićević 6, Zagrađanin 6, Bumbić 2, Savić 10, Ivošev 13, Džonson 9 (8sk), Vučetić 13, Stanojević 4, Radonjić 1.

BOSNA: Smajlović, Zahiragić, Planinić 10, Jovanović 21, Ilić 15, Božović 3, Ćurevac 7, Pašalić 5, Mašić, Verlašević 3, Džafić, Zubac 12.

Autor:
Pošaljite komentar
Košarkaši Vojvodine pred najvažnijom utakmicom: Novosađani u Spensu overavaju ulazak u ABA 2 ligu (18.30)

Košarkaši Vojvodine pred najvažnijom utakmicom: Novosađani u Spensu overavaju ulazak u ABA 2 ligu (18.30)

04.10.2023. 08:00 08:07