few clouds
14°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Звезда почела припреме, Станковић прозвао 28 играча

24.06.2021. 10:58 12:45
Пише:
Фото: ФК Црвена звезда

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде окупили се данас и почели припреме за нову сезону.

На првом тренингу, тренер Дејан Станковић прожвао је 28 фудбалера, то су: Милан Борјан, Зоран Поповић, Милош Гордић, Марко Ћопић, Милош Дегенек, Марко Гобељић, Милан Гајић, Радован Панков, Срђан Бабић, Милан Родић, Страхиња Ераковић, Његош Петровић, Мирко Иванић, Секу Саного, Вељко Николић, Жељко Гаврић, Алекса Вукановић, Славољуб Срнић, Гелор Канга, Александар Катаи, Милан Павков, Никола Крстовић, Филипо Фалко, Аксел Бакајоко, Ел Фарду Бен, Марко Лазетић, Алекса Матић и Никола Станковић.

Екипи ће се накнадно прикључити Александар Драговић, који тренутно са репрезентацијом Аустрије наступа на Европском првенству.

Фудбалери Звезде после тренинга, одмах укрцати у авион за Аустрију, тачније место Штегерсбах у ком це боравити до 9. јула и одиграти четири контролне утакмице.

Ривали су: Гак (28. јун), Арис (1. јул), Ардеш (5. јул) и Штурм (8. јул)а, због рестриктивних мера, фудбалери ће се тестирати пред полазак у Аустрију, као и пред сваку утакмицу, а затим и пред повратак у Србију.

Терзић: Сваке године подижемо лествицу

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да је од тима у новој сезони очекује много.

Црвено-бели почели су данас припреме за нову сезону, одрадивши тренинг на стадуиону "Рајко Митић", после ког крећу пут Аустрије.

"Пожелео сам им успешну сезону, здравље...Предочили смо им обавезе и циљеве уз подсећање да Црвена звезда увек подиже лествицу, али зна се шта су очекивања. То је Лига шампиона, освајање шампионске титуле и све то они добро знају. Нема овде нових играча, сви су прошли кроз састанке и припреме. Није лако играти у Звезди, велики је притисак...И ове године нас чека 56 утакмица без права на пораз. Прошла сезона је била фантастична, надам се да ћемо све то поновити. Требаће нам среће, али и то се заслужује. Радимо добро, јако и страствено. Много улажемо и резултати нису случајни", рекао је Терзић новинарима.

Како каже, Звезди је највеће појачање то што су сачували комплетну екипу у односу на прошлу сезону.

"Сматрам и да смо квалитетнији у одбрани, јер смо довели Драговића и вратили Бабића који је годину дана стицао искуство у лиги где има много брзих играча. Видећете, ово је други Бабић у односу на оног који је отишао. Клуб је само напустио Милуновић из задње линије. Ми смо осредњи клуб у Европи што се тице буџета, и наш највеци квалитет мора да буде да сацувамо тим. Много екипа улази у нову сезону без најбољих играца из prеthodnе, а ми смо успели да сацувамо окосницу и пошаљемо сјајну поруку. Продужетак уговора тренера Станковића говори о томе да и он верује у овај пројекат. Ту је и Катаи који је парафирао, а надам се да це ускоро то учинити и Иванић. Тиме би сачували „костур“ тима. Ми већ сад знамо најбољих 11 и сутра да почну квалификације - спремни смо. Не кријемо да радимо на доводењу нападаца и левог бека, то је неопходно. Остало може да се деси, али ово је приоритет", каже Терзић.

Терзић је говорио о фудбалерима који су се у prеthodnom периоду кроз медије доводили у везу са Звездом.

"Александар Пријовић се није уклопио у оно што нама треба. Не само финансијски, него по много основа. Показао је да надобудност и општа је процена да се не би уклопио у свлачионици. Много већи играчи су долазили у Звезду, па су показивали поштовање према клубу. Ми нисмо видели ту жељу и страст код њега. Онај ко доде, мора максимално да буде посвећен фудбалу, нашим циљевима и саиграчима. Тако да смо се повукли из преговора са њим", рекао је Терзић и наставио:

"Што се Коларова тиче, баш јуче смо разговарали. Није реално да се врати. Имао је операцију дискус херније, а нама треба Коларов потпуно спреман за квалификације. Због свега тога, не би могао ни данас да буде на прозивци, тако да смо за сада одустали од тога. Ненад Крстичић хоце да се врати у Београд из породичних разлога. Отишао је у Атину на разговоре са клубом. Има 31 годину и није реално да ми плаћамо обештецење за њега, то се нигде не ради у свету. Он је добар момак, оставио је сјајан утисак код нас и добро дошао је у Црвену звезду, ако наде заједнички језик са Аеком. У Суперлиги просто нема играча за нас. Све што има квалитет, доде код нас у млађе селекције. Деси се да се појави неко попут Станића на цијем трансферу радимо и надам се да ћемо то убрзо завршити", поручио је Терзић.

Станковић: Циљеви у Звезди су увек највећи

У сјајном расположењу је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић дочекао старт нове сезоне. Стручњак који је prеthodnе сезоне наш тим довео до дупле круне и пролећа у Европи, верује у то да ова година може бити још успешнија.

- Звезда је велика обавеза. Овде је лепо, али и тешко. Не бежимо од обавеза, амбиција и циљева и тако гледамо и на ову сезону. Не одустајемо од зацртаних ствари. Све што можемо да „нападнемо“, то ћемо и атаковати као и прошле године. Битна је групна фаза у Европи, као и првенство и куп. То су циљеви и ствари које заслужује Звезда и наши навијачи - рекао је Станковић за клупски сајт.

Црвено-беле већ 21. јула очекује почетак квалификација за Лигу шампиона.

- Да би ушао у групну фазу најелитнијег европског клупског такмичења, мораш да побеђујеш шампионе. Ми једног таквог противника имамо већ у другом колу, два јака клуба, ко год  да прође имаћемо изузетно тежак задатак, иако смо могли и боље да прођемо на том жребу. Ако желимо да играмо Европу, морамо да побеђујемо шампионе, биће тешко, али не одустајемо од циља. Сачували смо окосницу тима, тиме сам веома задовољан. Стрпљиво радимо на појачањима, ради се о два до три циљана играча, која треба да донесу квалитет групи како бисмо на прави начин напали квалификације за Лигу шампиона.

Није крио Станковић да је наш стручни штаб већ анализирао потенцијалне противнике у квалификацијама за Лигу шампиона.

- Наравно да смо гледали и анализирали потенцијалне противнике у другом колу. Знамо све о њима, али има времена, прво да видимо ко ће да прође и на кога ћемо се фокусирати. Почетак је припрема, радићемо на нама и нашој игри, трудити се да елиминишемо неке ствари. Играјући на три дана прошле године, све смо у ходу радили, али сад имамо времена за све.

Говорио је шеф стручног штаба и о потенцијалном појачању на позицији нападача.

- Нападач је једно од одговорнијих места у тиму, ради се о играчу који доноси превагу и разлику, квалитет, голове, бодове. Он директно утиче на неке ствари. Ми већ 17. јула почињемо такмичење у првенству, четири дана касније крећу и квалификације за Лигу шампиона. Надам се да ћемо у наредних седам дана завршити и тај део приче који се тиче довођења нападача.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на статус Дијега Фалћинелија.

- Дијегу је истекла позиција, он је одрадио све због чега је дошао. Било је ту нажалост и короне и повреда, тако да можда није завршио сезону како смо сви очекивали. Међутим када заокружимо целу причу - он је одрадио поштен и добар посао у Звезди.

Истакао је Станковић да су црвено-бели стигли на почетак припрема одморни и спремни за напоран рад који их очекује.

- Стање екипе је одлично. Стандардно имамо програм и пре него што почнемо окупљање. Наменски смо дали већи одмор. Иза нас је напорна сезона. Битно ми је да се екипа добро одмори, како бисмо могли квалитетно да радимо. Ништа нисмо препустили случају.

Александар Драговић појачао је наш тим, а шеф стручног штаба Дејан Станковић имао је само речи хвале за момка који наступа на позицији штопера.

- Драговић ће добити мини одмор. Ради се о момку са великим интернационалним искуством, који пружа одличне партије. Милуновић је напустио клуб, дошао је Драговић, не губимо на квалитету и искуству. Он је одиграо много јаких утакмица и сигуран сам да ће да да велики допринус развоју младих играча, који ће имати у тиму лидере попут њега, Катаија, Иванића. Имамо младе играче, ту су Лазетић, Станковић и Матић. Имаће од кога доста тога да науче. То је прави пут, да сви млади момци као што су прошле године били Гаврић, Николић и Петровић напредују и да их полако укључујемо у систем.

Станковић је говорио и о актуелном Европском првенству. 

- Европско првенство још увек траје. Другачије се ради у овом моменту. Неко ко је у Италији има још два месеца прелазног рока, немају разлога да журе. И они који би променили средину чекају Серију А или нешто друго. Нама је битно да то завршимо у року. Италија је та која ми се највише свиђа. Манћини је направио доста са овом екипом, 30 утакмица без пораза, ако не приме гол, обарају рекорд стар много година. По свему приказаном су изузетно константни и коректни -  закључио је Дејан Станковић.

Мркела: Имамо формиран тим, али ћемо се појачати

Имамо формирану екипу и није нам императив довођење играча, али желимо да се појачамо за наредну сезону, јер нам је обавеза да сваке године будемо све јачи, изјавио је спортски директор ФК Црвене звезде Митар Мркела.

"Разговарамо са неколико играча који наступају на позицији шпица и левог бека. Не могу да говоримо о томе колико је близу да се ти доласци реализују. Верујем да јесу, међутим у фудбалу се никад не зна, тек је почетак прелазног рока, тачније није ни почео, почиње 1. јула...Увек је у овом периоду најтеже довести квалитетног играча, сада су сви најскупљи и сви подижу цене, касније то иде много лакше. Надам се да ћемо те преговере које смо започели спровести успешно и да ћемо у блиској будуцности, надам се у наредних седам дана имати неке одговоре. Ради се о странцима на обе позиције", рекао је Мркела новинарима на почетку припрема за нову сезону.

Мркела се дотакао и одласка Немање Милуновића из клуба.

"Ми смо на ту позицију довели Александра Драговића, мислим да он јако квалитетно решење и са нама је поново Срђан Бабић. Желели смо да задржимо Милуновића, одиграо је сјајну сезону, али нисмо могли да се такмичимо са понудом коју је добио", закључио је Мркела.

Аутор:
Пошаљите коментар