light rain
9°C
12.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗЕНИТ БОЉИ, ВОША ИЗГУБИЛА НА ГАСПРОМ АРЕНИ: Пријатељски, за памћење

12.10.2024. 20:19 20:23
Пише:
vojvodina zenit
Фото: ФК Војводина

Програмом уочи почетка пријатељске утакмице, руководство вишеструког руског шампиона Зенита пожелело је Новосађанима добродошлицу маниром како се пријатељи дочекују.

На зов пријатељског сусрета одговорили су и љубитељи фудбала у Санкт Петербурга, првенствено навијачи домаћег клуба, али и фудбалски поштоваоци уопште, жељни међународних утакмица, којих у Русији нема дуже од две и по године. У знатној мери и начин како је Зенитов дефанзивац и српски репрезентативац Страхиња Ераковић најавио Војводину у руским медијима утицао је на завидну посету на трибинама велелепне Гаспром арене, саграђене и прилагођене условима одиграцања утакмица на Светском првенству 2014. године. 

Начин на који је Војводина дочекана, као цењени репрезент српског клупског фудбала, претпоставили смо самом резултату меча, одступивши тако од правила извештавања са спортских догађаја. С правом, јер под утиском фудбалске светковине у северној руској престоници, резузлтат утакмице заиста је остао у другом плану, као уосталом што и јесте пракса када је о пријатељским утакмицама реч. Дакле, у складу са појединачним вредностима његових играча, али и колектива уопште, на европској фудналској пијаци вредног 181,2 милиона евра, Зенит је победио са 4:1.

Први гол постигао је руски репрезентативац Сабољев, који је пристигао из московског Спартака уочи почетка првенства, у коме Зенит после 11 утакмица заузима треће место са 26 бодова у руској Премијер лиги.

У јеку надомоћности руског шампиона Војводина је изједначила, начином на који ће и тренер Лалатовић да рачуна у наставку суперлигашког првенства у Србији, у одсуству класичних шпиц играча. Реч је, наиме, о прекиду, у овом случају о корнеру који је извео Савићевић, на набачену лопту највише је скочио Црномарковић и савладао Адамова. 

Ваља рећи да је новосадски колектив меч започео без најбољег играча Кејлеба Зади Серија, коме је управа клуба изашла у сусрет молби да у паузи првенства отпутује кући како би посетио фамилију у Обали Слоноваче. Због повреде је изостао Полетановић, а одсутни су били и чланови репрезентативних селекција својих земаља Сиченџе, Радуловић, Кораћ и Величковић, тако да је ток сусрета који је уследио резузлтатски био у складу са ослабљеном снагом Војводине. Зенит је по други пут повео у 39. минуту, другим голом Сабољева, кога је прецизним пасом упослио Мантуан, играч који је соло продором, минут пре одмора, поставио коначан резултат првог полувремена, 3:1 за Зенит. 

Како су завршили прво, у победничком расоположењу започели су и друго полувреме играчи руског тима. Тек што је утакмица настављена, Аргентинац Лусијано је постигао и четврти гол, овога пута савладао је Гочманца, који је на голу заменио Росића. Гости су у другом делу запретили у 68. минуту када је Депу, који је заменио Ранђеловића, упутио лопту у оквир гола, али је голман Адамов био одлично постављен. Покушао је из даљине и млађани Сукачев у 82. минуту, али је резултат остао непромењен.

До краја није било промене резултата, а Војводина се у недељу враћа у Нови Сад и наставља припреме за предстојећи првенствени дуел са Јединством са Уба.

Зенит – Војводина 4:1 (3:1)

САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Гаспром арена, гледалаца 30.000, судија Артјом Љубимов (Русија), стрелци: Сабољев у 9. и у 39. Мантуан у 45. Лусијано у 48. минуту за Зенит, Црномарковић у 25. минуту за Војводину, жути картони: Савићевић, Бамиделе (Војводина).

ЗЕНИТ: Адамов, Чистјаков, Нино, Јерокин, Горшков, Бариос, Педро, Клаудињо, Артур, Мантуан, Сабољев. Играли су још:Родриго, Вендел, Ахметов, Касиера, Лусиано, Сантос и Чернов.

ВОЈВОДИНА: Росић (Гочманац), Николић, Црномарковић, Бутеан, Барош (Ђорђевић), Медојевић (Букинац), Петровић (Поповић), Бамиделе (Сукачев), Кокановић (Младеновић), Савићевић (Бутраковић), Ранђеловић (Депу). 

Л. Бакмаз

Извор:
Дневник/Лазо Бакмаз
Аутор:
Пошаљите коментар
РУСКИ ШАМПИОН ЗЕНИТ У СУБОТУ ДОМАЋИН НАШИМ ФУДБАЛЕРИМА У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ: Воша најављена као велики клуб
erakovic

РУСКИ ШАМПИОН ЗЕНИТ У СУБОТУ ДОМАЋИН НАШИМ ФУДБАЛЕРИМА У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ: Воша најављена као велики клуб

11.10.2024. 18:19 21:42
ВОЈВОДИНА У ПЕТАК ПУТУЈЕ У САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Зенит први тест Лалатовића
lalatovic

ВОЈВОДИНА У ПЕТАК ПУТУЈЕ У САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Зенит први тест Лалатовића

10.10.2024. 17:30 17:33