Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZENIT BOLJI, VOŠA IZGUBILA NA GASPROM ARENI: Prijateljski, za pamćenje

12.10.2024. 20:19 20:23
Piše:
vojvodina zenit
Foto: FK Vojvodina

Programom uoči početka prijateljske utakmice, rukovodstvo višestrukog ruskog šampiona Zenita poželelo je Novosađanima dobrodošlicu manirom kako se prijatelji dočekuju.

Na zov prijateljskog susreta odgovorili su i ljubitelji fudbala u Sankt Peterburga, prvenstveno navijači domaćeg kluba, ali i fudbalski poštovaoci uopšte, željni međunarodnih utakmica, kojih u Rusiji nema duže od dve i po godine. U znatnoj meri i način kako je Zenitov defanzivac i srpski reprezentativac Strahinja Eraković najavio Vojvodinu u ruskim medijima uticao je na zavidnu posetu na tribinama velelepne Gasprom arene, sagrađene i prilagođene uslovima odigracanja utakmica na Svetskom prvenstvu 2014. godine. 

Način na koji je Vojvodina dočekana, kao cenjeni reprezent srpskog klupskog fudbala, pretpostavili smo samom rezultatu meča, odstupivši tako od pravila izveštavanja sa sportskih događaja. S pravom, jer pod utiskom fudbalske svetkovine u severnoj ruskoj prestonici, rezuzltat utakmice zaista je ostao u drugom planu, kao uostalom što i jeste praksa kada je o prijateljskim utakmicama reč. Dakle, u skladu sa pojedinačnim vrednostima njegovih igrača, ali i kolektiva uopšte, na evropskoj fudnalskoj pijaci vrednog 181,2 miliona evra, Zenit je pobedio sa 4:1.

Prvi gol postigao je ruski reprezentativac Saboljev, koji je pristigao iz moskovskog Spartaka uoči početka prvenstva, u kome Zenit posle 11 utakmica zauzima treće mesto sa 26 bodova u ruskoj Premijer ligi.

U jeku nadomoćnosti ruskog šampiona Vojvodina je izjednačila, načinom na koji će i trener Lalatović da računa u nastavku superligaškog prvenstva u Srbiji, u odsustvu klasičnih špic igrača. Reč je, naime, o prekidu, u ovom slučaju o korneru koji je izveo Savićević, na nabačenu loptu najviše je skočio Crnomarković i savladao Adamova. 

Valja reći da je novosadski kolektiv meč započeo bez najboljeg igrača Kejleba Zadi Serija, kome je uprava kluba izašla u susret molbi da u pauzi prvenstva otputuje kući kako bi posetio familiju u Obali Slonovače. Zbog povrede je izostao Poletanović, a odsutni su bili i članovi reprezentativnih selekcija svojih zemalja Sičendže, Radulović, Korać i Veličković, tako da je tok susreta koji je usledio rezuzltatski bio u skladu sa oslabljenom snagom Vojvodine. Zenit je po drugi put poveo u 39. minutu, drugim golom Saboljeva, koga je preciznim pasom uposlio Mantuan, igrač koji je solo prodorom, minut pre odmora, postavio konačan rezultat prvog poluvremena, 3:1 za Zenit. 

Kako su završili prvo, u pobedničkom rasopoloženju započeli su i drugo poluvreme igrači ruskog tima. Tek što je utakmica nastavljena, Argentinac Lusijano je postigao i četvrti gol, ovoga puta savladao je Gočmanca, koji je na golu zamenio Rosića. Gosti su u drugom delu zapretili u 68. minutu kada je Depu, koji je zamenio Ranđelovića, uputio loptu u okvir gola, ali je golman Adamov bio odlično postavljen. Pokušao je iz daljine i mlađani Sukačev u 82. minutu, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Do kraja nije bilo promene rezultata, a Vojvodina se u nedelju vraća u Novi Sad i nastavlja pripreme za predstojeći prvenstveni duel sa Jedinstvom sa Uba.

Zenit – Vojvodina 4:1 (3:1)

SANKT PETERBURG: Gasprom arena, gledalaca 30.000, sudija Artjom Ljubimov (Rusija), strelci: Saboljev u 9. i u 39. Mantuan u 45. Lusijano u 48. minutu za Zenit, Crnomarković u 25. minutu za Vojvodinu, žuti kartoni: Savićević, Bamidele (Vojvodina).

ZENIT: Adamov, Čistjakov, Nino, Jerokin, Gorškov, Barios, Pedro, Klaudinjo, Artur, Mantuan, Saboljev. Igrali su još:Rodrigo, Vendel, Ahmetov, Kasiera, Lusiano, Santos i Černov.

VOJVODINA: Rosić (Gočmanac), Nikolić, Crnomarković, Butean, Baroš (Đorđević), Medojević (Bukinac), Petrović (Popović), Bamidele (Sukačev), Kokanović (Mladenović), Savićević (Butraković), Ranđelović (Depu). 

L. Bakmaz

Izvor:
Dnevnik/Lazo Bakmaz
Autor:
Pošaljite komentar
RUSKI ŠAMPION ZENIT U SUBOTU DOMAĆIN NAŠIM FUDBALERIMA U SANKT PETERBURGU: Voša najavljena kao veliki klub
erakovic

RUSKI ŠAMPION ZENIT U SUBOTU DOMAĆIN NAŠIM FUDBALERIMA U SANKT PETERBURGU: Voša najavljena kao veliki klub

11.10.2024. 18:19 21:42
VOJVODINA U PETAK PUTUJE U SANKT PETERBURG: Zenit prvi test Lalatovića
lalatovic

VOJVODINA U PETAK PUTUJE U SANKT PETERBURG: Zenit prvi test Lalatovića

10.10.2024. 17:30 17:33