overcast clouds
17°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

За Вошу Сурдуличани опаснији од Врањанаца

29.10.2018. 09:12 09:17
Пише:
Извор: Ј. Грлић/ Винсент Езе је откључао одбрану гола Врањанаца у 34. минуту

Баш онако како су то и планирали фудбалери Војводине одрадили су утакмицу са Динамом.

Савладали су екипу из Врања са 2:0 у не баш сјајној партији, али и без икакве дилеме када је  било питање победника на “Карађорђу”. Двоструки стрелац Винсент Езе и све бољи Дамјан Гојков били су предводници црвено-белих на терену, па гости с југа Србије практично и нису имали шансу да приреде евентуално изненађење.

- Најважније је то што смо освојили три веома важна бода, све остало ће се брзо заборавити - рекао је Нигеријац Езе, који је савладао голмана Уроша Ђурића у 34. и 45. минуту. - Полако се уздижемо као екипа и од великог значаја за нас биће да у среду победимо и Радник, чиме бисмо потврдили бодове освојене против Динама, уједно и кренули ка пласману у врх табеле. Задовољан сам због чињенице да су моји голови решили питање победника, али мора се истаћи и чињеница да смо почели да стварамо прилике и да нам је то донело жељени резултат.


др Чолаковић: Мала је шанса да Езе заигра

Лекар Војводине др Владимир Чолаковић прокоментарисао је повреду Езеа.

- Езе је задобио ударац при паду на раме и имао је болове због којих је морао да напусти терен. Данас поподне ћемо урадити снимање магнетном резонанцом, али је чињеница да он јуче није тренирао. На повређеном месту му се појавила и мања отеклина и тешко је да претпоставимо да ће бити у конкуренцији за екипу за сусрет са Сурдуличанима. Ипак, сачекаћемо да видимо резултат снимка и тада ћу моћи нешто конкретније да кажем о његовом евентуалном наступу – рекао је др Чолаковић.


Помоћни тренер Динама Радмило Јовановић, који је водио екипу у одсуству кажњеног шефа стручног штаба Драгана Антића, казао је да његов тим нема реализатора какав је Винсент Езе.

- Утакмица с Динамом није била ни мало једноставна, без обзира на то што се та екипа налази на зачељу табеле - објаснио је Езе. - Једноставно, ривал је дошао у Нови Сад без икаквог императива, а ми смо, за разлику од њега, играли под великим морањем да победимо. Добро је што смо издржали притисак, боље је рећи  показали да умемо да се носим с њим и што смо испунили резултатски циљ.

Тријумфом над Чукаричким Радник је показао да вреди много више него што на то може да укаже његов тренутни пласман на табели. Међутим, морамо да останемо усредсређени на себе саме, на нашу игру и испуњавање задатака које нам тренер постави (Езе)

Пред Војводином је у среду, поново на “Карађорђу”, утакмица 14. кола, у којој јој у госте стижу Сурдуличани. Тренер Драгомир Окука истакао је да ће то бити много тежи изазов од утакмице с Динамом, али да се циљ не мења и да његови ученици пред собом имају обавезу да учине све како би забележили нову победу.

- Тријумфом над Чукаричким Радник је показао да вреди много више него што на то може да укаже његов тренутни пласман на табели. Међутим, морамо да останемо усредсређени на себе саме, на нашу игру и испуњавање задатака које нам тренер постави. Додуше, не знам да ли ћу моћи да наступим у тој утакмици због повреде рамена коју сам у суботу зарадио и због које сам морао да напустим терен, али ће моји саиграчи у сваком случају имати и жељу и задатак да освоје нова три бода. Сурдуличани ће бити мотивисани да побегну из опасне зоне и нема сумње да ће бити опсанији ривал од Врањанаца, али сам сигуран да имамо квалитетнији тим. Уз то, наша је обавеза да пред нашим навијачима увек идемо на сва три бода и утакмица с Радником се по томе неће разликовати од осталих - додао је Винсент Езе. Новосађани су јуче пре подне већ имали тренинг и очито је да Окука и његови сарадници ништа не желе да препусте случају у припреми за нови испит. Једино је Езе пропустио ову  обавезу, пошто ће данас отићи на магнетну резонанцу, како би се тачно видело о којој врсти повреде је реч и да ли му следи пауза.

Утакмица Војводина - Радник игра се у среду на стадиону “Карађорђе”, с почетком у 16 часова.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар