Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Za Vošu Surduličani opasniji od Vranjanaca

29.10.2018. 09:12 09:17
Piše:
Izvor: J. Grlić/ Vinsent Eze je otključao odbranu gola Vranjanaca u 34. minutu

Baš onako kako su to i planirali fudbaleri Vojvodine odradili su utakmicu sa Dinamom.

Savladali su ekipu iz Vranja sa 2:0 u ne baš sjajnoj partiji, ali i bez ikakve dileme kada je  bilo pitanje pobednika na “Karađorđu”. Dvostruki strelac Vinsent Eze i sve bolji Damjan Gojkov bili su predvodnici crveno-belih na terenu, pa gosti s juga Srbije praktično i nisu imali šansu da prirede eventualno iznenađenje.

- Najvažnije je to što smo osvojili tri veoma važna boda, sve ostalo će se brzo zaboraviti - rekao je Nigerijac Eze, koji je savladao golmana Uroša Đurića u 34. i 45. minutu. - Polako se uzdižemo kao ekipa i od velikog značaja za nas biće da u sredu pobedimo i Radnik, čime bismo potvrdili bodove osvojene protiv Dinama, ujedno i krenuli ka plasmanu u vrh tabele. Zadovoljan sam zbog činjenice da su moji golovi rešili pitanje pobednika, ali mora se istaći i činjenica da smo počeli da stvaramo prilike i da nam je to donelo željeni rezultat.


dr Čolaković: Mala je šansa da Eze zaigra

Lekar Vojvodine dr Vladimir Čolaković prokomentarisao je povredu Ezea.

- Eze je zadobio udarac pri padu na rame i imao je bolove zbog kojih je morao da napusti teren. Danas popodne ćemo uraditi snimanje magnetnom rezonancom, ali je činjenica da on juče nije trenirao. Na povređenom mestu mu se pojavila i manja oteklina i teško je da pretpostavimo da će biti u konkurenciji za ekipu za susret sa Surduličanima. Ipak, sačekaćemo da vidimo rezultat snimka i tada ću moći nešto konkretnije da kažem o njegovom eventualnom nastupu – rekao je dr Čolaković.


Pomoćni trener Dinama Radmilo Jovanović, koji je vodio ekipu u odsustvu kažnjenog šefa stručnog štaba Dragana Antića, kazao je da njegov tim nema realizatora kakav je Vinsent Eze.

- Utakmica s Dinamom nije bila ni malo jednostavna, bez obzira na to što se ta ekipa nalazi na začelju tabele - objasnio je Eze. - Jednostavno, rival je došao u Novi Sad bez ikakvog imperativa, a mi smo, za razliku od njega, igrali pod velikim moranjem da pobedimo. Dobro je što smo izdržali pritisak, bolje je reći  pokazali da umemo da se nosim s njim i što smo ispunili rezultatski cilj.

Trijumfom nad Čukaričkim Radnik je pokazao da vredi mnogo više nego što na to može da ukaže njegov trenutni plasman na tabeli. Međutim, moramo da ostanemo usredsređeni na sebe same, na našu igru i ispunjavanje zadataka koje nam trener postavi (Eze)

Pred Vojvodinom je u sredu, ponovo na “Karađorđu”, utakmica 14. kola, u kojoj joj u goste stižu Surduličani. Trener Dragomir Okuka istakao je da će to biti mnogo teži izazov od utakmice s Dinamom, ali da se cilj ne menja i da njegovi učenici pred sobom imaju obavezu da učine sve kako bi zabeležili novu pobedu.

- Trijumfom nad Čukaričkim Radnik je pokazao da vredi mnogo više nego što na to može da ukaže njegov trenutni plasman na tabeli. Međutim, moramo da ostanemo usredsređeni na sebe same, na našu igru i ispunjavanje zadataka koje nam trener postavi. Doduše, ne znam da li ću moći da nastupim u toj utakmici zbog povrede ramena koju sam u subotu zaradio i zbog koje sam morao da napustim teren, ali će moji saigrači u svakom slučaju imati i želju i zadatak da osvoje nova tri boda. Surduličani će biti motivisani da pobegnu iz opasne zone i nema sumnje da će biti opsaniji rival od Vranjanaca, ali sam siguran da imamo kvalitetniji tim. Uz to, naša je obaveza da pred našim navijačima uvek idemo na sva tri boda i utakmica s Radnikom se po tome neće razlikovati od ostalih - dodao je Vinsent Eze. Novosađani su juče pre podne već imali trening i očito je da Okuka i njegovi saradnici ništa ne žele da prepuste slučaju u pripremi za novi ispit. Jedino je Eze propustio ovu  obavezu, pošto će danas otići na magnetnu rezonancu, kako bi se tačno videlo o kojoj vrsti povrede je reč i da li mu sledi pauza.

Utakmica Vojvodina - Radnik igra se u sredu na stadionu “Karađorđe”, s početkom u 16 časova.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar