overcast clouds
9°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОЈВОДИНА У НЕДЕЉУ (18) НА КАРАЂОРЂУ ДОЧЕКУЈЕ РАДНИК У 12. СУПЕРЛИГАШКОМ КОЛУ Вошин дрес најјачи је мотив

20.10.2023. 15:30 15:34
Пише:
Фото: Kapiten Filip Malbašić predvodiće Vošu protiv Radnika u nedelju/L. Bakmaz

Наставак првенствене трке, после двонедељне паузе у такмичењу, Војводина дочекује на, не баш репрезентативном, али ипак подношљивом деветом месту, или на водећој позицији у доњем дому суперлигашког састава.

Тај и такав учинак постигнут је захваљујући првенствено резултатима на домаћем терену, где је од 15 бодова у игри, 12 остало на конту Новосађана. Шести Вошин противник на Карађорђу у овој сезони биће екипа Радника, која је оба меча у prеthodnoj сезони ремизирала резултатом 1:1.

-Очекује нас сусрет са изузетно организованим и дисциплинованикм противником – каже тренер Војводине Ранко Поповић. – То је тим који је, можда, најбоље дефанзивно организован у Лиги. Не бих пуно о њима и њиховим вредностима, радије чу да говорим о нашем тиму. Искрено, бићу пресрећан после утакмице ако будем видео и део онога што су радили и урадили на тренинзима у минулом периоду. То је оно што сам желео и као њихов тренер добио. Тај утисак је у дијаметралан у односу на утисак о нашој игри у другопм полувремену утакмице у Новом Пазару. Ако то што смо радили на тренингу донесемо и на утакмици у недељу онда ће то бити нешто што нашем тиму отвара леп пут у перспективи.


Болинги на кућном лечењу

Шеф клупске медицинске екипе др Борко Вукосав оптимистички је најавио успешан опоравак репрезентативца Конга Џонатана Болингија.

-Болинги је изашао из болнице и сада му предстоји опоравак у кућним условима – образложио је Вукосав. – Његово здравствено стање је стабилизовано и побољшано до те мере да више нема потребе за лечењем у болници. Познајући Болија са терена као изузетног борца сигуран сам да ће и „друго полувреме“ његове утакмице привести успешно крају, уз помоћ свију у клубу и његових најближих. Дуг пут његове рехабилитације је пред нама, али сви се надамо и очекујемо да ћемо борбу за нашег Болија успешно да приведемо крају.

И др Вукосав и тренер Поповић још једанпут су захвалили специјалистима Института за плућне болести у Сремслој Каменици, који су, из сата у сат, бдели уз Болингија у минулих 35 дана његовог болничког лечења.


На питање како и који начин ће, заједно са својим сарадницима у стручном штабу, да мотивише своје играче и у сусрету са Радником избрише погодбени везник „ако“, употребљен у уводном монологу, Поповић је имао спреман одговор:

-Ако ја треба да их мотивишем, овако ће још да траје. Свако ко је нормалан и ко је био оно друго полувреме на терену и ко је после тога био на састанку, њему мотивација није потребна. Довољно је да обуче дрес и да изађе на терен, јер зна шта треба да ради. На тренингу смо све урадили што је било потребно за припрему утакмице. Играчи су на потезу. Дрес Војводине је знатно тежи него дрес неког другог клуба, а појединци се још нису навикли да га носе. Али ако су ту где јесу, значи да имају квалитет. На њима је да то и покажу, а ми смо ту да им помогнемо у томе. Понављам, на тренингу је све урађено како треба, само је потребно да то пренесу на терен и резултат неће да изостане.

Поповић је захвалио клупској медицинској екипи, јер за сусрет са Радником коначно има на располагању све играче. За њега неуобичајено, први пут јавно је позвао навијаче Војводине да дођу у што већем броју на трибине Картађорђа како би се уверили у вредности састава који ће покушати да петом првенственом победом начини значајан скок на табели. Утакмица је у недељу од 18 часова. Уз сваку купљену улазницу на западну трибину, која стаје 700 динара, посетиоци ће добити и бесплатну карту за реванш меч рукометаша Војводине на европској сцени у уторак, у дворани на Сланој бари. 

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
ФУДБАЛЕРА ВОШЕ ПРОБУДИЛИ ИЗ ВЕШТАЧКЕ КОМЕ Болинги и даље у болници, али у БОЉЕМ СТАЊУ

ФУДБАЛЕРА ВОШЕ ПРОБУДИЛИ ИЗ ВЕШТАЧКЕ КОМЕ Болинги и даље у болници, али у БОЉЕМ СТАЊУ

29.09.2023. 10:36 10:38