Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVODINA U NEDELJU (18) NA KARAĐORĐU DOČEKUJE RADNIK U 12. SUPERLIGAŠKOM KOLU Vošin dres najjači je motiv

20.10.2023. 15:30 15:34
Piše:
Foto: Kapiten Filip Malbašić predvodiće Vošu protiv Radnika u nedelju/L. Bakmaz

Nastavak prvenstvene trke, posle dvonedeljne pauze u takmičenju, Vojvodina dočekuje na, ne baš reprezentativnom, ali ipak podnošljivom devetom mestu, ili na vodećoj poziciji u donjem domu superligaškog sastava.

Taj i takav učinak postignut je zahvaljujući prvenstveno rezultatima na domaćem terenu, gde je od 15 bodova u igri, 12 ostalo na kontu Novosađana. Šesti Vošin protivnik na Karađorđu u ovoj sezoni biće ekipa Radnika, koja je oba meča u prethodnoj sezoni remizirala rezultatom 1:1.

-Očekuje nas susret sa izuzetno organizovanim i disciplinovanikm protivnikom – kaže trener Vojvodine Ranko Popović. – To je tim koji je, možda, najbolje defanzivno organizovan u Ligi. Ne bih puno o njima i njihovim vrednostima, radije ču da govorim o našem timu. Iskreno, biću presrećan posle utakmice ako budem video i deo onoga što su radili i uradili na treninzima u minulom periodu. To je ono što sam želeo i kao njihov trener dobio. Taj utisak je u dijametralan u odnosu na utisak o našoj igri u drugopm poluvremenu utakmice u Novom Pazaru. Ako to što smo radili na treningu donesemo i na utakmici u nedelju onda će to biti nešto što našem timu otvara lep put u perspektivi.


Bolingi na kućnom lečenju

Šef klupske medicinske ekipe dr Borko Vukosav optimistički je najavio uspešan oporavak reprezentativca Konga Džonatana Bolingija.

-Bolingi je izašao iz bolnice i sada mu predstoji oporavak u kućnim uslovima – obrazložio je Vukosav. – Njegovo zdravstveno stanje je stabilizovano i poboljšano do te mere da više nema potrebe za lečenjem u bolnici. Poznajući Bolija sa terena kao izuzetnog borca siguran sam da će i „drugo poluvreme“ njegove utakmice privesti uspešno kraju, uz pomoć sviju u klubu i njegovih najbližih. Dug put njegove rehabilitacije je pred nama, ali svi se nadamo i očekujemo da ćemo borbu za našeg Bolija uspešno da privedemo kraju.

I dr Vukosav i trener Popović još jedanput su zahvalili specijalistima Instituta za plućne bolesti u Sremsloj Kamenici, koji su, iz sata u sat, bdeli uz Bolingija u minulih 35 dana njegovog bolničkog lečenja.


Na pitanje kako i koji način će, zajedno sa svojim saradnicima u stručnom štabu, da motiviše svoje igrače i u susretu sa Radnikom izbriše pogodbeni veznik „ako“, upotrebljen u uvodnom monologu, Popović je imao spreman odgovor:

-Ako ja treba da ih motivišem, ovako će još da traje. Svako ko je normalan i ko je bio ono drugo poluvreme na terenu i ko je posle toga bio na sastanku, njemu motivacija nije potrebna. Dovoljno je da obuče dres i da izađe na teren, jer zna šta treba da radi. Na treningu smo sve uradili što je bilo potrebno za pripremu utakmice. Igrači su na potezu. Dres Vojvodine je znatno teži nego dres nekog drugog kluba, a pojedinci se još nisu navikli da ga nose. Ali ako su tu gde jesu, znači da imaju kvalitet. Na njima je da to i pokažu, a mi smo tu da im pomognemo u tome. Ponavljam, na treningu je sve urađeno kako treba, samo je potrebno da to prenesu na teren i rezultat neće da izostane.

Popović je zahvalio klupskoj medicinskoj ekipi, jer za susret sa Radnikom konačno ima na raspolaganju sve igrače. Za njega neuobičajeno, prvi put javno je pozvao navijače Vojvodine da dođu u što većem broju na tribine Kartađorđa kako bi se uverili u vrednosti sastava koji će pokušati da petom prvenstvenom pobedom načini značajan skok na tabeli. Utakmica je u nedelju od 18 časova. Uz svaku kupljenu ulaznicu na zapadnu tribinu, koja staje 700 dinara, posetioci će dobiti i besplatnu kartu za revanš meč rukometaša Vojvodine na evropskoj sceni u utorak, u dvorani na Slanoj bari. 

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
FUDBALERA VOŠE PROBUDILI IZ VEŠTAČKE KOME Bolingi i dalje u bolnici, ali u BOLJEM STANJU

FUDBALERA VOŠE PROBUDILI IZ VEŠTAČKE KOME Bolingi i dalje u bolnici, ali u BOLJEM STANJU

29.09.2023. 10:36 10:38