clear sky
25°C
09.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0298
usd
106.672
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) ЛАЗАР САМАРЏИЋ СЕ СПРЕМА ЗА СУБОТЊИ СУСРЕТ СА ШВАЈЦАРСКОМ У ЛИГИ НАЦИЈА: Нада се да ће бити трећа-срећа

09.10.2024. 14:59 15:08
Пише:
samardzic
Фото: FSS

Припремају се најбољи фудбалери Србије у Спортском центру ФСС-а у Старој Пазови, за предстојеће дуеле са Швајцарском (12. октобар у 20.45 часова, у Лесковцу) и Шпанијом (15. октобар, Кордоба), у оквиру Д групе А дивизије Лиге нација.

Наш селектор, Драган Пикси Стојковић, заједно са сарадницима из стручног штаба, одржао је састанак с играчима и урадио детаљну видео-анализу наредног противника, репрезентације Швајцарске.

“Орлови” раде у доброј атмосфери, а један од играча који се увек радује репрезентативним обавезама је Лазар Самарџић, који долази из редова Аталанте.

- Прешао сам летос у клуб који је заиста добар, игра у Лиги шампиона и има врхунске амбиције. У последњих пет година Аталанта је исписала историју, освојила и Лигу Европе. За мене, то је била права одлука – истакао је Самарџић.

Аталанту у наставку сезоне очекују и дуели против великана, попут Барселоне и Реала. 

- Сан је сваког детета које тренира фудбал да једног дана заигра против највећих клубова. Видећемо, мислим да смо добра екипа, можемо да победимо и једне и друге. У Суперкупу нисам играо, али Аталанта је показала да може да се носи с Реалом. Зато сам и дошао у Бергамо, свиђа ми се како се тамо ради.

Захваљујући и српском репрезентативцу, Аталанта је освојила важан бод у последњим тренуцима утакмице у Болоњи.

- Та екипа нам је директни конкурент, добар је ривал, а нама је то био важан дуел. Добро је да сам постигао гол и да нисмо изгубили утакмицу, бод нам је био јако важан.

Ја нисам Тадић

Неминовно је било питање везано за бившег дугогодишњег капитена “орлова” Душана Тадића, рекордера по броју утакмица у дресу репрезентације. Несумњиво је велики притисак јавности која очекује да Самарџић постане нови Тадић, неко ко ће да диригује игром Србије.

- Притисак немам и не осећам, јер ја нисам Тадић – категоричан је био Лазар. - Даћу све од себе да допринсесем новим успесима државног тима и тиме покажем да сам вредан дреса репрезентације.

У том сусрету, Самарџић је водио дуеле с чак тројицом швајцарских репрезентативаца.

- Швајцарци су добри, имају заиста квалитетну репрезентацију, па у Лесковцу морамо да будемо на висини задатка и пружимо максимум. На претходне две утакмице смо поражени од њих, али верујем да ће бити трећа - срећа, односно да ћемо ми славити. Свиђа ми се то што играмо у Лесковцу, добар је стадион, мали, али леп, и биће добар амбијент. Уз мене и репрезентацију, као и увек, биће и моја породица.

До сада је Лазар одиграо 13 утакмица за Србију, а на питање с ким се највише дружи, кратко је одговорио:

- Имамо добру екипу, дружим се са свима, можда мало више са Илићем, Ераковићем, сада и Симићем. Јан-Карло јесте нов у селекцији, али… Играли смо у Немачкој обојица и одатле се знамо.

Има много младих играча у репрезентацији, јер је ту, поред Симића, и Недељковић, а први пут и Андрија Максимовић, који је далеко најмлађи члан селекције.

- Нисам Андрију гледао против Интера, али јесам у вечитом дербију. Добар је играч, има одличну леву ногу, веома је креативан и мислим да ће добро доћи репрезентацији, без обзира на младе године.

Изнео је Самарџић своје виђење о томе како да наш државни тим реши проблем који има с реализацијом.

- Морамо више и чешће да шутирамо на гол ривала, а важно је и стрпљење. Добро је што нам се вратио Александар Митровић, играч који је постигао највише голова за репрезентацију. Он је потребан Србији и верујем да ће наставити с оним што најбоље ради, а то је постизање голова – поручио је Лазар Самарџић.

А. Предојевић

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
МИЛАН ЗАИНТЕРЕСОВАН ЗА СРПСКОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА ЛАЗАРА САМАРЏИЋА

МИЛАН ЗАИНТЕРЕСОВАН ЗА СРПСКОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА ЛАЗАРА САМАРЏИЋА

19.07.2024. 16:24 16:26