Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(VIDEO) LAZAR SAMARDŽIĆ SE SPREMA ZA SUBOTNJI SUSRET SA ŠVAJCARSKOM U LIGI NACIJA: Nada se da će biti treća-sreća

09.10.2024. 14:59 15:08
Piše:
samardzic
Foto: FSS

Pripremaju se najbolji fudbaleri Srbije u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi, za predstojeće duele sa Švajcarskom (12. oktobar u 20.45 časova, u Leskovcu) i Španijom (15. oktobar, Kordoba), u okviru D grupe A divizije Lige nacija.

Naš selektor, Dragan Piksi Stojković, zajedno sa saradnicima iz stručnog štaba, održao je sastanak s igračima i uradio detaljnu video-analizu narednog protivnika, reprezentacije Švajcarske.

“Orlovi” rade u dobroj atmosferi, a jedan od igrača koji se uvek raduje reprezentativnim obavezama je Lazar Samardžić, koji dolazi iz redova Atalante.

- Prešao sam letos u klub koji je zaista dobar, igra u Ligi šampiona i ima vrhunske ambicije. U poslednjih pet godina Atalanta je ispisala istoriju, osvojila i Ligu Evrope. Za mene, to je bila prava odluka – istakao je Samardžić.

Atalantu u nastavku sezone očekuju i dueli protiv velikana, poput Barselone i Reala. 

- San je svakog deteta koje trenira fudbal da jednog dana zaigra protiv najvećih klubova. Videćemo, mislim da smo dobra ekipa, možemo da pobedimo i jedne i druge. U Superkupu nisam igrao, ali Atalanta je pokazala da može da se nosi s Realom. Zato sam i došao u Bergamo, sviđa mi se kako se tamo radi.

Zahvaljujući i srpskom reprezentativcu, Atalanta je osvojila važan bod u poslednjim trenucima utakmice u Bolonji.

- Ta ekipa nam je direktni konkurent, dobar je rival, a nama je to bio važan duel. Dobro je da sam postigao gol i da nismo izgubili utakmicu, bod nam je bio jako važan.

Ja nisam Tadić

Neminovno je bilo pitanje vezano za bivšeg dugogodišnjeg kapitena “orlova” Dušana Tadića, rekordera po broju utakmica u dresu reprezentacije. Nesumnjivo je veliki pritisak javnosti koja očekuje da Samardžić postane novi Tadić, neko ko će da diriguje igrom Srbije.

- Pritisak nemam i ne osećam, jer ja nisam Tadić – kategoričan je bio Lazar. - Daću sve od sebe da doprinsesem novim uspesima državnog tima i time pokažem da sam vredan dresa reprezentacije.

U tom susretu, Samardžić je vodio duele s čak trojicom švajcarskih reprezentativaca.

- Švajcarci su dobri, imaju zaista kvalitetnu reprezentaciju, pa u Leskovcu moramo da budemo na visini zadatka i pružimo maksimum. Na prethodne dve utakmice smo poraženi od njih, ali verujem da će biti treća - sreća, odnosno da ćemo mi slaviti. Sviđa mi se to što igramo u Leskovcu, dobar je stadion, mali, ali lep, i biće dobar ambijent. Uz mene i reprezentaciju, kao i uvek, biće i moja porodica.

Do sada je Lazar odigrao 13 utakmica za Srbiju, a na pitanje s kim se najviše druži, kratko je odgovorio:

- Imamo dobru ekipu, družim se sa svima, možda malo više sa Ilićem, Erakovićem, sada i Simićem. Jan-Karlo jeste nov u selekciji, ali… Igrali smo u Nemačkoj obojica i odatle se znamo.

Ima mnogo mladih igrača u reprezentaciji, jer je tu, pored Simića, i Nedeljković, a prvi put i Andrija Maksimović, koji je daleko najmlađi član selekcije.

- Nisam Andriju gledao protiv Intera, ali jesam u večitom derbiju. Dobar je igrač, ima odličnu levu nogu, veoma je kreativan i mislim da će dobro doći reprezentaciji, bez obzira na mlade godine.

Izneo je Samardžić svoje viđenje o tome kako da naš državni tim reši problem koji ima s realizacijom.

- Moramo više i češće da šutiramo na gol rivala, a važno je i strpljenje. Dobro je što nam se vratio Aleksandar Mitrović, igrač koji je postigao najviše golova za reprezentaciju. On je potreban Srbiji i verujem da će nastaviti s onim što najbolje radi, a to je postizanje golova – poručio je Lazar Samardžić.

A. Predojević

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
MILAN ZAINTERESOVAN ZA SRPSKOG REPREZENTATIVCA LAZARA SAMARDŽIĆA

MILAN ZAINTERESOVAN ZA SRPSKOG REPREZENTATIVCA LAZARA SAMARDŽIĆA

19.07.2024. 16:24 16:26