broken clouds
13°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0614
usd
108.3501
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТСЦ У ДРУГОМ КОЛУ ЛИГЕ КОНФЕРЕНЦИЈА ДОЧЕКУЈЕ ЛЕГИЈУ ИЗ ВАРШАВЕ: Време за прву победу

23.10.2024. 17:45 17:49
Пише:
fk tsc
Фото: Александар Ћирковић очекује победу, фото: ТСЦ

Одиграли су фудбалери ТСЦ–а добар меч у Алматију против Астане у првом колу Лиге конференција, три пута погађали у оквир гола, али су на крају поражени 0:1.

Сада се Бачкотополчанима пружа прилика да исправе пропуштено и да у вечерашњем мечу са Легијом из Вршаве укњиже прве бодове. Међутим, неће им бити лако, јер пољски великан, који је 15 пута био шампион своје земље, има квалитетан и искусан тим. Томе у прилог иде и чињеница да су Пољаци у првом кругу победили шпански Бетис (1:0).

Упркос неуспеху, у мечу са крагујевачким Радничким у последњем колу Суперлиге Србије (0:2), атмосфера у табору Бачкотополчана је одлична, опоравили су се Саша Јовановић и Ифет Ђаковац, тако да ТСЦ у пуном саставу дочекује Легију.

– Очекује нас тешка и тврда утакмица – рекао је тренер ТСЦ-а Јован Дамјановић. – Легија имао одличан тим, неколико португалских фудбалера и бившег штопера Црвене звезде Радована Панкова. Међутим, убеђен сам ако пружимо приближно сличну партију као у Алматију, можемо да дођемо до три бода. Морамо да итрајемо, играмо стрпљиво и да чекамо шансу. Европа не прашта грешке, то смо се уверили и у Алматију. Надам се да ћемо овог пута имати више среће.

ЛЕГИЈА СТИЖЕ ДЕСЕТКОВАНА: Панков: Респектујемо ТСЦ

Фудбалери Легије су првом колу Лиге конференција после велике битке савладали шпански Бетис из Севиље и показали да имају сјајан тим. Међутим, пољски великан од тада кубури са повредама фудбалера, а према последњим вестима из Варшаве у Бачку Тополу долезе без неколицине стандардих играча, који су повређениили суспендовани, изостаће: Серђо Барсије, Целхаке, Елитима, Гонсалвеш, Капуадија, Лешчински и Мустафаев.

pankov
Фото: Радован Панков, фото: ФК Легија

– Бићемо ослабљени – рекао је за Дневник у телефонском позиву штопер тима бивши фудбалер Црвене звезде Радован Панков. – Међутим, то не значи да ћемо се предати. Покушаћемо да победимо и у Бачкој Тополи. Имамо сасвим добре замене. Наравно, анализирали смо ТСЦ, имао одрђени респект, али смо сигурни да смо у овом тренутку у бољој форми.

Занимљиво је то да тим неће водити први тренер Гонсало Феро, који одрађјује казну, али то, како кажу у клубу, ништа не мења.

Играчи ТСЦ-а су уверени да ће у четвртак освојити прве бодове у Лиги конференција и да ће изборити пласман у нокаут фазу такмичења.

– Још нас боли пораз од Астане – констатовао је десни бек ТСЦ-а Стефан Јовановић. – Били смо бољи, доминантнији, али срећа нас је напустила. Надамо се сви уклубу да ће сада бити другачије. Свесни смо да је Легија квалитетнија од нас, али да и ми имамо своје шансе. Пробаћемо да искористимо њихове мане како бисмо дошли до циља. Играмо код куће пред нашим навијачима, који праве лепу атмосферу и на крилима тога борићемо се да дођемо до што бољег резултата.

 Оптимиста је и напада Александар Ћирковић.

– Знамо да је Легија велики клуб, с богатом традицијом, међутим, играмо пред нашим навијачима и ако пружимо препознатљиву игру, наша победа не би требала да дође у питање.

Меч почиње у 21 сат, а утакмицу суди Аустријанац Јулијан Вајнбергер. Његови помоћници биће: Андреас Хајденрајх и Максимилијан Колбич, док је четврти судија такође њихов земљак Александар Харкам. Кристијан Петру Киокирка и Валтер Алтман биће у ВАР соби, такође из Аустрије.

Г. Ковач

Извор:
Дневник/Габор Ковач
Аутор:
Пошаљите коментар
ТСЦ ОДИГРАО ДОБАР МЕЧ У КАЗАХСТАНУ, АЛИ ЈЕ ИПАК ИЗГУБИО: Срећа окренула леђа
ifet djakovac, tsc

ТСЦ ОДИГРАО ДОБАР МЕЧ У КАЗАХСТАНУ, АЛИ ЈЕ ИПАК ИЗГУБИО: Срећа окренула леђа

04.10.2024. 18:38 18:45