broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТРЕНЕР ВОЈВОДИНЕ БАТАК СПОРТСКИ ПОДНЕО ПОРАЗ ОД ПАРТИЗАНА Распоред је био убитачан

07.08.2023. 16:58 17:03
Пише:
Извор: Дневник/Ф. Бакић

Спортски је тренер Војводине Радослав Батак сагледао је дешавања у дербију и победу Партизана на Карађорђу означио као реалан исход догађаја.

На крају је и честитао супарничком тренеру Игору Дуљају на победи и на реафирмацији вредности клуба у црно-белом у односу на prеthodnu сезону. Није Батаку лако. Четири узастопна пораза, по два у суперлигашком такмичењу и у квалификацијама за Лигу конференција, једино шта могу да произведу јесте деморалисање свакога у колективу, играча и тренера, али и свакога понаособ, коме је до Војводине стало и кога је серија резултатских неуспеха вратила на почетак приче о немилосрдном жребу на почетку сезоне.

-Да је неко хтео да направи тежи распоред мислим да не би могао да пронађе математичку радњу којом би му то успело – коментарисао је Батак. – Међутим, то је фудбал, наместило се, жреб и распоред су део такмичења, а на нама је да се издигнемо изнад тога, да се сви заједно, играчи и спортски сектор, сви, да се преипитамо, да видимо где су проблеми, шта то не ваља, шта би то морало боље, а шта то у овом тренутку може боље. У сваком случају, опоненти и у клубу и они око клуба не би смели да сметну с ума да смо ми у прва два кола играли са Црвеном звездом и са Паризаном...

Форсирање сопствене школе и увођење младих играча у програм такмичења, или резузлтат по сваку цену, дилема је људи који воде суперлигашке клубове у Србији. Тек када се циљ јасно одреди и приоритети успоставе могуће је изводити оцену о успеху или неуспеху такмичарског погона. Репер у одређивању циља мора да постоји.

-На почетку сезоне акценат смо поставили на младим играчима – подсећа Батак. - Овога пута Букинац је добио шансу на левом беку. Био је изванредан, баш као што је био на нивоу и против Црвене звезде. Међутим, морали смо да га сачувамо, јер је добио рано жути картон.

Непосредно је против себе имао једног Северину, плашио сам се да у жару борбе са искусним интернационалцем не заради дупли жути, па сам га мењао на полувремену. Дакле, у Букинцу смо добили још један поуздан ослонац клуба у перспективи, али Војводина је клуб који инсистира и на резултату, упореду са лансирањем младих играча. Рекао сам уочи првенства да је наш циљ да закорачимо степеницу више ка врху табеле у односу на prеthodnu сезону, када су наши промашаји уследили на теренима условно речено „малих клубова“. То не бисмо себи смели да дозволимо, јер у таквим утакмицама кроји се позиција за пласман у круг екипа чији је циљ Европа.


Дуљај храбри Батака

На конференцији за медије, по завршетку дербија, тренер Партизана Игор Дуљај, док је медијаторка одјављивала конференцију, замолио је за још пар реченица.

-Прошли пут, када сам ја био у тешкој ситуацији, сви знате о чему говорим, колега Батак ми је пружио подршку речима „Све има свој крај, тако и криза. Знам те, испливаћеш“ – подсетио је Дуљај. – Сада ја желим њему да узвратим, никако из куртоазије, већ зато што знам да није ни мало лако бити у ситуацији у којој је он сада. Наш позив је врло стресан. Колега само напред, нема одустајања.


Жал за опстанком у Европи оставио је трага у свлачионици. Свакоме је и на први поглед јасно, шта је и колико ова генерација пропустила у двомечу са Апоелом. Сваки нареди поглед у сусретима са српским фудбалским великанима, сведочио је о траговима тих пропуста и у прва два кола суперлигашког такмичења. Што пре ресетују свест да се на „малим теренима“ решавају круцијална питања по будућност клуба у сезони која тек што је почела, то ће пре и успоставити праву релацију о сопственој вредности и месту у хијерархији српског фудбала.

Шампионска традиција и углед стицан цео један век и деценију приде само је основ или полазни положај за опстанак у кругу респектабилних српских фудбалских колектива. Никако и пресудан чинилац.

Л.Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар