few clouds
26°C
28.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига Србије: Минимална победа Војводине

14.02.2022. 17:22 18:53
Пише:
Фото: Јелена Грлић

У последњој утакмици 22. кола Суперлиге Србије фудбалери Војводине савладали су на свом терену Напредак са 1:0 (1:0).

Војводина се, после велике борбе током свих 90 минута, реваширала Крушевљанима и уписала три веома важна бода. Није се ученицима тренера Славољуба Ђорђевића осветило то што су у 72. минуту два пута промашили шутеве с 11 метара и, када се све сабере, тријумф је потпуно заслужено припао домаћој екипи.

Жустро су оба тима ушла у сусрет, настојећи да, као у шаховској партији, поставе игру на начин који би њима више одговарао. Крушевљани су храбро изашли далеко од властитог гола, док су црвено-бели покушавали да брзом транзицијом стекну предност, посебно по десном боку.

Тек у 22. минуту виђена је прва прилика, имали су је домаћи играчи, када је с десетак метара левом ногом шутирао Вукадиновић преко гола Васиљевића. Није то, међутим, импресионирало екипу из Лазаревог града, која је наставила с отвореном игром, показујући да је решена да покуша да изненади Новосађане, али шансу није успевала да направи. На другој страни, неколико пута је лепо по десној страни пробијао Лазаревић, али је изостајао завршни пас пред гол Напретка, па се на одмор отишло уз мирне мреже на обе стране.


Негодовање због термина

Навијачи Војводине истакли су пред почетак јучерашњег сусрета паролу на северној трибини стадиона, на којој је писало „У очајним Арена спорт терминима убудуће играте пред празним трибинама!!!“. И заиста, на „Карађорђу“ се окупило мало гледалаца, јер утакмица је, иако је био радни дан, почела у 15 часова и било је нереално да се очекује да ће значајнији број навијача моћи да уживо посматра важан дуел.


Почетком наставка, с леве стране центрирао је на другу стативу леви бек Војводине Ђорђевић, дочекао ју је његов колега са супротне стране Лазаревић, али његов ударац ударац није био довољно прецизан. То као да је био увод у вођство домаћина, које је уследило четири минута касније. С десне стране тада је центрирао расположени Лазаревић, а најсналажљивији у скоку био је Вељко Симић, који је проследио главом лопту у гол.

Очекивано, Напредак је кренуо офанзивније ка голу Роцкова, али опипљивију прилику није успевао да створи. Лако су црвено-бели одбили налет Крушевљана, а у 72. минуту Вукадиновић је одлично заломио Керкеза у казненом простору, овај га је оборио и дилеме није било, па је досуђен пенал за Војводину. У првом покушају ударац Матића зауставио је Васиљевић, али је уследила интервенција из ВАР собе и ударац с беле тачке је морао да буде поновљен. Овог пута с беле тачке шутирао је Зукић, али је голман Напретка још једном успео да одбрани.

Само који трен касније, уследила је лепа комбинација Симића и Вукадиновића, овај потоњи је шутирао у ближи угао, али је Васиљевић још једном био на висини задатка. Покушавали су гости у финишу да некако стигну до изједначења, могла је можда и новосадска чета да увећа предност, а резултат је остао 1:0.

ВојводинаНапредак 1:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 1.000, судија: Марковић (Београд). Стрелци: В. Симић у 53. Жути картони: Човић, Д. Стевановић, Матић, Максимовић, Лазаревић, тренер Ђорђевић (Војводина), а М. Стевановић, Бачанин (Напредак).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лазаревић 8, Јеличић 7, Д. Стевановић 7, Ђорђевић 7, Буснић 7, Топић 7 (Максимовић 6,5), Вукадиновић 7,5 (Бастајић -), Човић 7 (Зукић 6,5), В. Симић 7,5, Вукчевић 6,5 (Матић 6,5).

НАПРЕДАК: Васиљевић 8,  С. Јовановић 6,5, Мршић 7, Керкез 7, Спремо 7 (Младеновић -), Томић 6,5 (Рашковић 6,5), Ђ. Јовановић 6,5 (Бачанин 6,5), Марјановић 7,5, Крстић 6,5 (Џугурдић 6,5), Ђуричковић 7, М. Стевановић 6,5 (Кочић 6,5).

А. Предојевић

Данас је одиграна још једна утакмица, Спартак је на свом терену поражен од Радника са 0:2 (0:1).

Аутор:
Пошаљите коментар