Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga Srbije: Minimalna pobeda Vojvodine

14.02.2022. 17:22 18:53
Piše:
Foto: Jelena Grlić

U poslednjoj utakmici 22. kola Superlige Srbije fudbaleri Vojvodine savladali su na svom terenu Napredak sa 1:0 (1:0).

Vojvodina se, posle velike borbe tokom svih 90 minuta, revaširala Kruševljanima i upisala tri veoma važna boda. Nije se učenicima trenera Slavoljuba Đorđevića osvetilo to što su u 72. minutu dva puta promašili šuteve s 11 metara i, kada se sve sabere, trijumf je potpuno zasluženo pripao domaćoj ekipi.

Žustro su oba tima ušla u susret, nastojeći da, kao u šahovskoj partiji, postave igru na način koji bi njima više odgovarao. Kruševljani su hrabro izašli daleko od vlastitog gola, dok su crveno-beli pokušavali da brzom tranzicijom steknu prednost, posebno po desnom boku.

Tek u 22. minutu viđena je prva prilika, imali su je domaći igrači, kada je s desetak metara levom nogom šutirao Vukadinović preko gola Vasiljevića. Nije to, međutim, impresioniralo ekipu iz Lazarevog grada, koja je nastavila s otvorenom igrom, pokazujući da je rešena da pokuša da iznenadi Novosađane, ali šansu nije uspevala da napravi. Na drugoj strani, nekoliko puta je lepo po desnoj strani probijao Lazarević, ali je izostajao završni pas pred gol Napretka, pa se na odmor otišlo uz mirne mreže na obe strane.


Negodovanje zbog termina

Navijači Vojvodine istakli su pred početak jučerašnjeg susreta parolu na severnoj tribini stadiona, na kojoj je pisalo „U očajnim Arena sport terminima ubuduće igrate pred praznim tribinama!!!“. I zaista, na „Karađorđu“ se okupilo malo gledalaca, jer utakmica je, iako je bio radni dan, počela u 15 časova i bilo je nerealno da se očekuje da će značajniji broj navijača moći da uživo posmatra važan duel.


Početkom nastavka, s leve strane centrirao je na drugu stativu levi bek Vojvodine Đorđević, dočekao ju je njegov kolega sa suprotne strane Lazarević, ali njegov udarac udarac nije bio dovoljno precizan. To kao da je bio uvod u vođstvo domaćina, koje je usledilo četiri minuta kasnije. S desne strane tada je centrirao raspoloženi Lazarević, a najsnalažljiviji u skoku bio je Veljko Simić, koji je prosledio glavom loptu u gol.

Očekivano, Napredak je krenuo ofanzivnije ka golu Rockova, ali opipljiviju priliku nije uspevao da stvori. Lako su crveno-beli odbili nalet Kruševljana, a u 72. minutu Vukadinović je odlično zalomio Kerkeza u kaznenom prostoru, ovaj ga je oborio i dileme nije bilo, pa je dosuđen penal za Vojvodinu. U prvom pokušaju udarac Matića zaustavio je Vasiljević, ali je usledila intervencija iz VAR sobe i udarac s bele tačke je morao da bude ponovljen. Ovog puta s bele tačke šutirao je Zukić, ali je golman Napretka još jednom uspeo da odbrani.

Samo koji tren kasnije, usledila je lepa kombinacija Simića i Vukadinovića, ovaj potonji je šutirao u bliži ugao, ali je Vasiljević još jednom bio na visini zadatka. Pokušavali su gosti u finišu da nekako stignu do izjednačenja, mogla je možda i novosadska četa da uveća prednost, a rezultat je ostao 1:0.

VojvodinaNapredak 1:0 (0:0)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca: 1.000, sudija: Marković (Beograd). Strelci: V. Simić u 53. Žuti kartoni: Čović, D. Stevanović, Matić, Maksimović, Lazarević, trener Đorđević (Vojvodina), a M. Stevanović, Bačanin (Napredak).

VOJVODINA: Rockov 7, Lazarević 8, Jeličić 7, D. Stevanović 7, Đorđević 7, Busnić 7, Topić 7 (Maksimović 6,5), Vukadinović 7,5 (Bastajić -), Čović 7 (Zukić 6,5), V. Simić 7,5, Vukčević 6,5 (Matić 6,5).

NAPREDAK: Vasiljević 8,  S. Jovanović 6,5, Mršić 7, Kerkez 7, Spremo 7 (Mladenović -), Tomić 6,5 (Rašković 6,5), Đ. Jovanović 6,5 (Bačanin 6,5), Marjanović 7,5, Krstić 6,5 (Džugurdić 6,5), Đuričković 7, M. Stevanović 6,5 (Kočić 6,5).

A. Predojević

Danas je odigrana još jedna utakmica, Spartak je na svom terenu poražen od Radnika sa 0:2 (0:1).

Autor:
Pošaljite komentar