broken clouds
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига: Младост остала тврд орах за Војводину

20.07.2018. 23:03 23:12
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

Војводина - Младост 1:1 (1:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе”, гледалаца: 2.000, судија: М. Ђорђић. Стрелци: Фофана у 13. за Војводину, а Димић у 29. минуту за Младост. Жути картони: Ђорђевић (Војводина), Шатара, Радивојевић (Младост).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Стојковић 6,5, Веселиновић 6,5, Ђорђевић 6,5, Антић 6,5, Зломислић 6,5 (Л. Зличић), Ђурић 7, Милојевић 6,5 (Хухумис), Месаровић 6, Езе 6,5, Фофана 7.

МЛАДОСТ: Росић 7, Милошевић 7, Димић 6,5 (П. Јовановић), Голубовић 6,5, Пешић 6,5, Радивојевић 7 (Синђић), Андрић 6,5, Тумбасевић 6,5, Л. Јовановић 6,5 (Bayi), Павловић 6,5, Шатара 6,5.

Ново првенство није почело онако како су прижељкивали Новосађани. На стадиону “Карађорђе” гостовао је традиционално неугодни ривал, екипа Младости из Лучана, који је изборио реми и показао да нису без основа приче о високим амбицијама. Играчи Војводине су се трудили, али је било више него очигледно да тим још увек није уигран и да има много новајлија.

У првих десетак минута баш ништа вредно помена није се дешавало на терену. Екипе су настојале да успоставе теренску иницијативу, а прво је то пошло за руком Новосађанима. У 12. минуту с преко 20 метара шутирао је Зломислић, али је голман гостију Росић тај ударац зауставио. Ипак, само минут касније, Војводина је повела. Одличан дубински пас ка голу Лучанаца послао је Милан Ђурић, Беко Фофана веома лепо је примио лопту, али му се она некако измигољила. Остала је, међутим, ван домашаја одбрамбених играча Младости, што је Фофана искористио и из другог покушаја довео свој тим у вођство.

Узвратили су гости у 18. минуту ударцем Павловића са 18 метара, али је Емил Роцков био веома сигуран. У 25. минуту могло је да буде 2:0 за новосадског суперлигаша. Одличан дупли пас разменули су Винсент Езе и Милан Ђурић, тамнопути нападач изашао је пред голмана Росића, али није владао лоптом и она му је побегла у гол-аут. Како то обично бива, када се пропусти таква прилика противник поентира. У 29. минуту лопта је избачена из казненог простора црвено-белих скоро са средине терена, неко ју је вратио према голу домаћина, а тамо се, као да је из траве изникао, нашао потпуно сам Стефан Димић. Овај играч лако је прихватио лопту и још лакше је послао у мрежу за изједначење - 1:1.

До краја полувремена бележимо ударац Милојевића у 42. минуту који је изблокиран, а после корнера одличан шут са 18 метара ка голу Младости упутио је Александар Месаревић, а голман Росић још боље одбранио.

У других 45 минута тренер Воше Александар Веселиновић уместо Месаровића на терен је послао Лазара Арсића. Међутим, посебно у првом делу наставка, бољи ривал била је екипа из Лучана. У 52. минуту гости су имали велику прилику преко Радивојевића чији шут је отишао високо преко пречке. Било је видљиво да тим тренера Ненада Миловановића има пуно простора за опасне контранападе, што је он и користио. У 55. минуту Милошевић је главом шутирао мало поред десне стативе, а минут касније исти епилог виђен је и после шута Павловића.

Тек у 61. минуту запретио је новосадски састав, када је Антић центрирао, а Немања Милојевић замало закаснио да лопту спроведе у мрежу. У 65. минуту прилику је имао Радивојевић чији је шут голман Роцков укротио, а у 75. минуту видели смо најбољу прилику за Младост, после новог контранапада.

Радивојевић је остао готово сам на левој страни напада, шутирао на гол, али је голман Роцков успео да дотакне ту лопту, мало јој промени правац и она је уместо мрежи завршила на стативи.

До краја утакмице великих прилика није било, па су гости из Лучана много задовољније напустили терен. Ипак, највијачи домаћег клуба пружили су подршку новој екипи Војводине испративши их у свлачионицу аплаузом.

        А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига: Војводина-Младост 1:1 (1:1)

Суперлига: Војводина-Младост 1:1 (1:1)

20.07.2018. 19:39 21:55