Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Mladost ostala tvrd orah za Vojvodinu

20.07.2018. 23:03 23:12
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

Vojvodina - Mladost 1:1 (1:1)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe”, gledalaca: 2.000, sudija: M. Đorđić. Strelci: Fofana u 13. za Vojvodinu, a Dimić u 29. minutu za Mladost. Žuti kartoni: Đorđević (Vojvodina), Šatara, Radivojević (Mladost).

VOJVODINA: Rockov 7, Stojković 6,5, Veselinović 6,5, Đorđević 6,5, Antić 6,5, Zlomislić 6,5 (L. Zličić), Đurić 7, Milojević 6,5 (Huhumis), Mesarović 6, Eze 6,5, Fofana 7.

MLADOST: Rosić 7, Milošević 7, Dimić 6,5 (P. Jovanović), Golubović 6,5, Pešić 6,5, Radivojević 7 (Sinđić), Andrić 6,5, Tumbasević 6,5, L. Jovanović 6,5 (Bayi), Pavlović 6,5, Šatara 6,5.

Novo prvenstvo nije počelo onako kako su priželjkivali Novosađani. Na stadionu “Karađorđe” gostovao je tradicionalno neugodni rival, ekipa Mladosti iz Lučana, koji je izborio remi i pokazao da nisu bez osnova priče o visokim ambicijama. Igrači Vojvodine su se trudili, ali je bilo više nego očigledno da tim još uvek nije uigran i da ima mnogo novajlija.

U prvih desetak minuta baš ništa vredno pomena nije se dešavalo na terenu. Ekipe su nastojale da uspostave terensku inicijativu, a prvo je to pošlo za rukom Novosađanima. U 12. minutu s preko 20 metara šutirao je Zlomislić, ali je golman gostiju Rosić taj udarac zaustavio. Ipak, samo minut kasnije, Vojvodina je povela. Odličan dubinski pas ka golu Lučanaca poslao je Milan Đurić, Beko Fofana veoma lepo je primio loptu, ali mu se ona nekako izmigoljila. Ostala je, međutim, van domašaja odbrambenih igrača Mladosti, što je Fofana iskoristio i iz drugog pokušaja doveo svoj tim u vođstvo.

Uzvratili su gosti u 18. minutu udarcem Pavlovića sa 18 metara, ali je Emil Rockov bio veoma siguran. U 25. minutu moglo je da bude 2:0 za novosadskog superligaša. Odličan dupli pas razmenuli su Vinsent Eze i Milan Đurić, tamnoputi napadač izašao je pred golmana Rosića, ali nije vladao loptom i ona mu je pobegla u gol-aut. Kako to obično biva, kada se propusti takva prilika protivnik poentira. U 29. minutu lopta je izbačena iz kaznenog prostora crveno-belih skoro sa sredine terena, neko ju je vratio prema golu domaćina, a tamo se, kao da je iz trave iznikao, našao potpuno sam Stefan Dimić. Ovaj igrač lako je prihvatio loptu i još lakše je poslao u mrežu za izjednačenje - 1:1.

Do kraja poluvremena beležimo udarac Milojevića u 42. minutu koji je izblokiran, a posle kornera odličan šut sa 18 metara ka golu Mladosti uputio je Aleksandar Mesarević, a golman Rosić još bolje odbranio.

U drugih 45 minuta trener Voše Aleksandar Veselinović umesto Mesarovića na teren je poslao Lazara Arsića. Međutim, posebno u prvom delu nastavka, bolji rival bila je ekipa iz Lučana. U 52. minutu gosti su imali veliku priliku preko Radivojevića čiji šut je otišao visoko preko prečke. Bilo je vidljivo da tim trenera Nenada Milovanovića ima puno prostora za opasne kontranapade, što je on i koristio. U 55. minutu Milošević je glavom šutirao malo pored desne stative, a minut kasnije isti epilog viđen je i posle šuta Pavlovića.

Tek u 61. minutu zapretio je novosadski sastav, kada je Antić centrirao, a Nemanja Milojević zamalo zakasnio da loptu sprovede u mrežu. U 65. minutu priliku je imao Radivojević čiji je šut golman Rockov ukrotio, a u 75. minutu videli smo najbolju priliku za Mladost, posle novog kontranapada.

Radivojević je ostao gotovo sam na levoj strani napada, šutirao na gol, ali je golman Rockov uspeo da dotakne tu loptu, malo joj promeni pravac i ona je umesto mreži završila na stativi.

Do kraja utakmice velikih prilika nije bilo, pa su gosti iz Lučana mnogo zadovoljnije napustili teren. Ipak, najvijači domaćeg kluba pružili su podršku novoj ekipi Vojvodine isprativši ih u svlačionicu aplauzom.

        A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Vojvodina-Mladost 1:1 (1:1)

Superliga: Vojvodina-Mladost 1:1 (1:1)

20.07.2018. 19:39 21:55