clear sky
13°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СА ПРИПРЕМА ВОЈВОДИНЕ У БЕЛЕКУ Похвале за залагање и посвећеност раду

03.02.2018. 08:25 08:27
Пише:
Извор: Dnevnik.rs

БЕЛЕК: Наставили су фудбалери Војводине са увежбавањем и уигравањем линија тима, односно разрађивањем замисли шефа струке Илије Столице које треба да допринесу новом лицу екипе у пролећној полусезони.

Од нашег специјалног извештача

И јуче су фудбалери имали два тренинга, на којима су најпре били подељени на дефанзивни и офанзивни део екипе, а онда су сви заједно утврђивали до сада стечена сазнања. С дефанзивцима су били помоћни тренер Александар Линта и тренер голмана Миљан Весић, за рад с офанзивцима био је задужен помоћник Горан Сретеновић, а Илија Столица је све то пажљиво надгледао и вршио корекције уочених недостатака. Залагање и озбиљност сведочили су о потпуној посвећености раду Душана Јованчића и саиграча, па су се често могле чути похвале стручног штаба. С тренинга су изостали повређени Даниел Аврамовски и Кристијан Живковић, као и Немања Суботић који је из превентиве поштеђен напора.

„Суботић би без проблема могао да ради с екипом, али ништа не желимо да ризикујемо, јер још увек осећа бол у задњој ложи. Због тога је остао у хотелу и од данас ће наставити с уобичајеним радом. Аврамовски и Живковић се опорављају од повреда унутрашњих лигамената и сваким даном је ситуација и с њима све боља“, рекао је др Владимир Чолаковић.

По завршетку преподневног тренинга, играчи су имали прилику да се одморе, док је трио првотимаца који имају поштеду радио у теретани с кондиционим тренером Душком Кораћем.

„У питању су специфичне вежбе које не оптерећују озлеђена места, а у њих је укључена и кардио вожња бицикла. Опоравак иде у добром смеру и надам се да ће сви момци ускоро почети да раде уз, или са екипом“, објаснио је Кораћ.


Земунци

Новосадску екипу и њеног тренера Илију Столицу посетио је најискуснији фудбалер Црвене звезде Ненад Милијаш. Београђани се, такође, налазе у Белеку, а Столица и Милијаш су рођени Земунци и имају пуно заједничких пријатеља, као и тема о којима могу дуго да разговарају. Нешто касније прикључили су им се и Саша Дракулић, Александар Линта и Миљан Весић, па су фудбалске приче потрајале.


Екипа има максимално добре услове за несметан рад, боравак и одмор. Уз Војводину, овде су већ били, или су још ту Актоба из Казахстана, руски Анжи, млада репрезентација Јужне Кореје до 18 година и још неке екипе. Сам хотел је веома велик и простран, с лепо уређеном околином у којој доминирају фантастични терени за голф, а обала мора удаљена је мање од два километра и до ње играчи стижу шетњом, или вожњом бродићем.

Спортски директор Саша Дракулић, Горан Шаула и секретар стручног штаба Драгомир Вукићевић користе сваку прилику да погледају неку од утакмица које се свакодневно играју у околини, а посебно им је, наравно, занимљиво да испрате сусрете Црвене звезде, Вождовца, Напретка, Радничког из Ниша и осталих српских тимова. Осим београдских црвено-белих, Воша ће с осталим екипама на пролеће водити битке за европску визу, као и у Купу Србије, па је увек занимљиво да се види на којем су степену припремљености директни конкуренти.

Како ствари сада стоје, Војводина ће до краја боравка у Белеку одиграти још једну утакмицу, у понедељак, 5. фебруара, ривал ће јој бити љубљанска Олимпија.

Текст и фото: А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Голманима већа улога у новом стилу игре фудбалера Војводине

Голманима већа улога у новом стилу игре фудбалера Војводине

01.02.2018. 14:48 15:20
Воша нерешено са учесником Лиге шампиона

Воша нерешено са учесником Лиге шампиона

30.01.2018. 20:00 20:02
На припремама у Турској Војводина изгубила од Слована (0:2)

На припремама у Турској Војводина изгубила од Слована (0:2)

27.01.2018. 19:13 19:16