Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SA PRIPREMA VOJVODINE U BELEKU Pohvale za zalaganje i posvećenost radu

03.02.2018. 08:25 08:27
Piše:
Izvor: Dnevnik.rs

BELEK: Nastavili su fudbaleri Vojvodine sa uvežbavanjem i uigravanjem linija tima, odnosno razrađivanjem zamisli šefa struke Ilije Stolice koje treba da doprinesu novom licu ekipe u prolećnoj polusezoni.

Od našeg specijalnog izveštača

I juče su fudbaleri imali dva treninga, na kojima su najpre bili podeljeni na defanzivni i ofanzivni deo ekipe, a onda su svi zajedno utvrđivali do sada stečena saznanja. S defanzivcima su bili pomoćni trener Aleksandar Linta i trener golmana Miljan Vesić, za rad s ofanzivcima bio je zadužen pomoćnik Goran Sretenović, a Ilija Stolica je sve to pažljivo nadgledao i vršio korekcije uočenih nedostataka. Zalaganje i ozbiljnost svedočili su o potpunoj posvećenosti radu Dušana Jovančića i saigrača, pa su se često mogle čuti pohvale stručnog štaba. S treninga su izostali povređeni Daniel Avramovski i Kristijan Živković, kao i Nemanja Subotić koji je iz preventive pošteđen napora.

„Subotić bi bez problema mogao da radi s ekipom, ali ništa ne želimo da rizikujemo, jer još uvek oseća bol u zadnjoj loži. Zbog toga je ostao u hotelu i od danas će nastaviti s uobičajenim radom. Avramovski i Živković se oporavljaju od povreda unutrašnjih ligamenata i svakim danom je situacija i s njima sve bolja“, rekao je dr Vladimir Čolaković.

Po završetku prepodnevnog treninga, igrači su imali priliku da se odmore, dok je trio prvotimaca koji imaju poštedu radio u teretani s kondicionim trenerom Duškom Koraćem.

„U pitanju su specifične vežbe koje ne opterećuju ozleđena mesta, a u njih je uključena i kardio vožnja bicikla. Oporavak ide u dobrom smeru i nadam se da će svi momci uskoro početi da rade uz, ili sa ekipom“, objasnio je Korać.


Zemunci

Novosadsku ekipu i njenog trenera Iliju Stolicu posetio je najiskusniji fudbaler Crvene zvezde Nenad Milijaš. Beograđani se, takođe, nalaze u Beleku, a Stolica i Milijaš su rođeni Zemunci i imaju puno zajedničkih prijatelja, kao i tema o kojima mogu dugo da razgovaraju. Nešto kasnije priključili su im se i Saša Drakulić, Aleksandar Linta i Miljan Vesić, pa su fudbalske priče potrajale.


Ekipa ima maksimalno dobre uslove za nesmetan rad, boravak i odmor. Uz Vojvodinu, ovde su već bili, ili su još tu Aktoba iz Kazahstana, ruski Anži, mlada reprezentacija Južne Koreje do 18 godina i još neke ekipe. Sam hotel je veoma velik i prostran, s lepo uređenom okolinom u kojoj dominiraju fantastični tereni za golf, a obala mora udaljena je manje od dva kilometra i do nje igrači stižu šetnjom, ili vožnjom brodićem.

Sportski direktor Saša Drakulić, Goran Šaula i sekretar stručnog štaba Dragomir Vukićević koriste svaku priliku da pogledaju neku od utakmica koje se svakodnevno igraju u okolini, a posebno im je, naravno, zanimljivo da isprate susrete Crvene zvezde, Voždovca, Napretka, Radničkog iz Niša i ostalih srpskih timova. Osim beogradskih crveno-belih, Voša će s ostalim ekipama na proleće voditi bitke za evropsku vizu, kao i u Kupu Srbije, pa je uvek zanimljivo da se vidi na kojem su stepenu pripremljenosti direktni konkurenti.

Kako stvari sada stoje, Vojvodina će do kraja boravka u Beleku odigrati još jednu utakmicu, u ponedeljak, 5. februara, rival će joj biti ljubljanska Olimpija.

Tekst i foto: A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Golmanima veća uloga u novom stilu igre fudbalera Vojvodine

Golmanima veća uloga u novom stilu igre fudbalera Vojvodine

01.02.2018. 14:48 15:20
Voša nerešeno sa učesnikom Lige šampiona

Voša nerešeno sa učesnikom Lige šampiona

30.01.2018. 20:00 20:02
Na pripremama u Turskoj Vojvodina izgubila od Slovana (0:2)

Na pripremama u Turskoj Vojvodina izgubila od Slovana (0:2)

27.01.2018. 19:13 19:16