overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Реал брани трофеј, Јувентус напада

03.06.2017. 14:38 14:41
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

У финалу Лиге фудбалских шампиона вечерас ће у Кардифу, дилеме нема, снаге одмерити тренутно две најбоље европске екипе - Реал и Јувентус.

И једни и други су без већих проблема стигли до завршног меча најквалитетнијег клупског такмичења. Мадриђани су, предвођен Кристијаном Роналдом, са лакоћом рушили све препреке и дошали у позицију да бране трофеј освојен прошле године. Јувентус  је оставио  још упечатљивији траг до пласмана у финале, на 12 утакмица примио је свега три гола, а, између осталих, елиминисао је и велику Барселону.

Стручњаци тврде да су шансе за освајање највреднијег трофеја пођеднаке, док стастистичари дају предност Реалу. Не само због тога што у својим витринама Мардриђани имају чак 11 пехара Лиге шампиона (Јувентус  два), него и зато што су изгубили у досадашњој историји само три финала, док су Торињани из осам финалних окршаја само два пута излазили као победници. Данашњи финалисти  у својим богатим историјама до сада су међусобно одиграли 18 званичних утакмица и   скор је изједначен, једини и други имају по осам победа уз два ремија,с тим што Јуве има нешто бољу гол разлику - 21:18.     Занимљиво је да ни један финалиста не прихвата улогу фаворита, него широкогрудо је поклања ривалу. Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри има објашњење зашто је Реал фаворит, али верује да његов тим и поред тога може до трофеја.

- Нисмо ми фаворити, играмо против ривала који је два пута освајао Лигу шампиона у последње три године, а ово ће му бити треће финале за последње четири године. Имамо самопоуздања и верујемо да можемо да освојимо трофеј, али нема дилеме да су Мадриђани фаворити. Биће то велико финале, а одлучиће квалитет играча и неки детаљи. Ова сезона  је била сјајна, можда једна од најбољих у историји клуба, али неће бити потпуна ако не освојимо трофеј - не крије амбиције Алегри.

Један  од најзаслужнијих за сјајне резултате Јувентуса је голман Ђанлуиђи Буфон, који је  пружао током целе сезоне одличне партије. Капитен је два пута био близу освајања трофеја, али није успео.

-  Играмо против браниоца трофеја, сјајног тима који нема слабог места у саставу. Реал није само Кристијано Роналдо. Биће изузетно тешко, али сам уверен да можемо до победе и да ћу подићи велики пехар – најавио је Буфон.  У табору Реала сви су  оптимисти око исхода финала.Тренер  Зинедин Зидан, који је некада носио и дрес Јувентуса, има само једну дилему око састава тима: да ли да у екипу уврсти Гарета Бејла, који је рођен  у Кардифу а није потпуно спреман, или да  шансу пружи Иску који је сјајно одиграо неколико последњих мечева.

- Биће то тешка одлука. То су два веома добра играча, веома важна нашој екипи. Бејл је играо мање, али се опоравио од повреде, а сви знамо какав играч је Иско.Знамо све о Јувентусу, као што и они знају о нама, одлучиће нијансе, тренутна инспирација појединаца и, верујем, игра одбране.  Ту је Јувентус можда у малој предности, али смо ми бољи на средини терена. Биће то фантастичан меч - уверен је Зидан.

Фудбалери Реала стигли су у добром расположењу у Кардиф, у оптимизму предњачи Роналдо, који нема дилему када је у питању победник.

- Одбранићемо трофеј.   Јувентус има изванредан тим, али  им нешто, ипак, недостаје да би нас савладали. Сјајно се бране, имају на голу Буфона, али им недостаје креативности. Ми треба да будемо стрпљиви, да чекамо да нам се врата отворе и да онда да постигнемо гол. Није важно ко ће бити стрелац, важно је да победимо и да одбранимо трофеј – казао је уочи утакмице Роналдо.  Реал и Јувентус су већ играли у финалу Лиге шампиона, било је то 1998. године у Амстердаму када су Мадриђани славили голом Предрага Мијатовића(1:0). Последњи међусобни двобој добио је Јувентус (2015),а стрелац је био  Морати.

Г. Ковач  

 

Немац Брих на центру

КАРДИФ: Стадион Миленијум, капацитет 74.500 гледалаца, судија: Феликс Брих (Немачка), четврти арбитар: Милорад Мажић (Србија), почетак у 20.45 сати. 

РЕАЛ: Навас -  Карвахал, Рамос, Варан, Марсело –Каземиро, Крос, Модрић – Иско (Бејл), Бензема, Роналдо.

ЈУВЕНТУС: Буфон -  Дани Алвес, Кјелини, Бонући, Барзаљи, Алекс Сандро – Маркизио (Кедира), Пјанић , Дибала-  Игуаин, Manyukić.

 

Ђанлуиђи Буфон и Кристијано Роналдо

Аутор:
Пошаљите коментар