ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ ДРАМЕ И ПРОДУЖЕТАКА ПРВИ ФАВОРИТ ПРВЕНСТВА ИПАК ПОБЕДИО: Енглези се провукли (ВИДЕО)

Словаци су били на прагу најевећг изненађење досадашњег дела првенства Европе у фудбалу.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Водили су све 95. минута, а онда је Белинегем маказицама изједначио резултат. А на почетку продужетака Кејн је преокренуо резултат. Покушали су Словаци да изједначе, имали и неколико полуприлика али су се Енглези извукли успели  су у продужецима да сачувају мрежу и да се пласирају у четвртфинале где их очекује меч са Швајцарском.

Нису се Словаци уплашили од Енглеза, кренули су храбро и у првих неколико минута имали две лепе прилике, али им је недостајао завршни ударац. Енглези су имали више лопту у својим ногама, комбиновали на својој половини, али нису налазили пукотину у одбрани Шкрињара и другова.   

Словаци су покушавали из контри, и  после једне брзе акције Шранц се нашао сам испред Пикфорда и лако иако је на „леђим“ имао Трипијеа спољном убацио лопту у мрежу.  После примљеног гола Енглези су појачали притисак, извели су пет корнера, покушавли да изједначе, али до краја првог дела нису успели опасније да угрозе искусног голмана Дубравку, који је све високе лопте успео да неутралише.  

 Друго полувреме почело је нападима Енглеза и после само четири минута Фоден је успео да убаци лопту у мрежу, али је мало пожурио био је у офсајду и гол је поништен. А само неколико минута касније Словаци су могли до новог поготка. После грешке Енглеза, Стрелац је тукао са центра али је промашио празан гол.

 Последњих петнаестак минута практично се играло пред голома Словака.  У 77. минуту Кејн је имао лепу прилику, али је са седам метара тукао главом поред гола. Три минута касније Рајс је са двадесетак метара погодио стативу.  У петом минуту надокнаде Белингем је после корнера  „маказицама“изједнчио резултат.

 У продужецима Словацима је понестало снаге и већ после два минута игре Кејн је довео у вођство Енглезе. После велике гужве Кејн је са пет метара главом лопту  убацио у мрежу и тај гол је одлучио меч.

Енглеска – Словачка 2:1(1:1, 0:1)

ГЕЛЗЕНКИРХЕН: Ауф Шалке арена, гледалаца 50.000, судија: Умут Мелер(Турска). Стрелци: Белингем у 90+5 и Кејн у 92.  за Енглеску, Шранц у 25. минуту за Словачку. Жути картони: Гехи, Маино, Белингем (Енглеска),а Куцка, Шкрињар, Пекарик, Вавро, Ђембер (Словачка).

ЕНГЛЕСКА: Пикфорд  7– Вокер 6, Стонс 6, Гехи 6, Трипије6,5 (Палмер 6,5) – Маино 6 (Езе), Рајс 6,5- Сака 6,5 Белингем 7(Конса), Фоден 6,5 (Тони)– Кејн 7(Галагер).

 СЛОВАЧКА: Дубравка 7,5 - Пекарик 7 (Тупта), Вавро 6.5, Шкрињар 7, Ханцко 7-  Куцка 7 (Беро  6), Лоботка 7, Дуда 6,5 (Бенеш 6)-  Шранц 7 (Ђембер), Стрелец 6 (Боженик), Хараслин 6 (Суслов).

 Г. Ковач   

 

Cup tree provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0324
Најновије вести