ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ ДРАМЕ И ПЕНАЛ РУЛЕТА ПОРТУГАЛЦИ ИПАК У ЧЕРТВРТФИНАЛУ: Диого Коста одбранио три једанаестерца (ФОТО И ВИДЕО)

После праве драме и опенал рулета селекција Португалије успела је да елиминише срчане Словенце, који су се 120 минута сјајно брани, а пет минута пре краја другог продужетка могли су и да постигну гол, међутим, Шешко није искористио зицер.
s
Фото: Tanjug (AP Photo/Michael Probst)

А Јан Облак је у првом продужетку одбранио пенал Роналду, али приликом извођења једанаестераца надвисио га је колега на другој страни Диеого Коста, који је одбранио сва три шута с беле тачке и одвео Португалце у четвртфинале.                       

Од првог минута Португалци су имали ише лопту у својим ногама, нападали, али у први 45 минута нису успели да створе ни једну изгледну прилику. Одбрана Словенаца деловала је сигурно, предњачкили су Биол и Дркушић, али и остали су били на висини задатака.

Словенци су ретко нападали, углавном из контри, а једини прилику имао је Шешко који је шутирао са двадесетак метара, али право у Диогу Косту.

Фото: Tanjug (AP Photo/Michael Probst)

 Слика на терену се није променила ни у наставку, Португалци су нападали, а Словенци су се бранили и то добро. Једину прилику за „селсао“ имао је Кристијано Роналдо у 89. минуту, када је сам искоса са десетак метара шутирао, али је Облак био на месту. С друге стране Шешко је био у повољној позицији, али му је понестало снаге после дуела са пепеом и упутио је траљав шу са ивице шенаестерца, па се отишло у продужетку.

У првом продужетку после продора Жоте, судија Орсато је показао на белу тачку. Лопту је узео Кристијано Роналдо, снажно шутирао у леви доњи угао, али се голман Словенаца Јан Облак извио и одбранио шут капитена португалске репрезентације.  

У јеку великог притиска Португалије, пет минута пре краја продужетака изненада после грешке Пепеа Шешко се нашао сам испред Дијеге Косте, шутирао је добро, али је голман португалске репрезентације успео ногом да одбрани шут. Ипак, на крају славили су Португалци.

Португалија – Словенија 3:0 (0:0,0:0)

ФРАНКФУРТ: Валд стадион, гледалаца 47.000 гледалаца, судија: Орсато (Италија). стрелци с пенала: Роналдо, Бруно Фернандеш и Бернандо Силва. Ударце Илићића, Балковеца и Вербича голман Диого Коста је одбранио. жути картони: тренер Мартинез (Португалија), Дркушић, Карничник, Станковић, Биол, Балковец (Словенија). Црвени картон: тренер Кек (Словенија).  

ПОРТУГАЛИЈА: Диого Коста 9– Жоао Кансело 7 (Невеш), Пепе7 (Семедо), Рубен Дијас 6, Нуно Мендеш 6– Витиња 6,5 (Жота), Бруно Фернандеш 6, Палиња 6, Бернардо Силва- 6  Леао 6(Консисао), Роналдо 7.
СЛОВЕНИЈА: Облак 8,5- Карничник 6,5, Дркушић 7, Бијол 7, Балковец 6,5-Стојановић 7 (Вербич), Елшник 7 (Иличић), Гнезда Черин 6,5, Млакар 6,5 (Станковић) – Шпорар 6 (Целар), Шешко 7.

Г. Ковач

Фото: Tanjug (AP Photo/Antonio Calanni)

Cup tree provided by Sofascore
EUR/RSD 117.0412
Најновије вести