overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Партизану гол у Мађарској отвара врата Лиге Европе

24.08.2017. 08:28 08:31
Пише:
Извор: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана разочарали су у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу Европе против Видеотона, па визу за то такмичење морају да траже у ревнашу у Мађарској.

Обе екипе имају исте амбиције, а изабраници Марка Николића показали су да могу да се носе са нашим шампионом. Штавише, имали су и најозбиљнију шансу у Хумској, али је сјајни Владимир Стојковић био на висини задатка. Дуел у Београду обиловао је дуелима и грешкама са обе стране па није реално ни вечерас очекивати голеаду. С тиме се слаже и капитен црно-белих Мирослав Вулићевић.

„Ово је пресудан дуел за пласман у Лигу Европе па не мислим да ће бити превише леп. По изјавама људи из Видеотона њима ово такмичење није било приоритет, али пошто су елиминисали Бордо амбиције су им нагло порасле. Имају активан резултат из Београда и не верујем да ће се залетати на свом терену. Једноставно, ја мислим да су они спремни и за пенале, па по цену да ту изгубе“, сматра искусни Вулићевић.

Посебно ће бити занимљо тренерско тактичко надмудривање.

„Марко Николић је велики зналац, прави такмичар, зна да одигра на резултат. То је најбоље показао док је био наш тренер у дуелима са Црвеном звездом. И Мирослав Ђукић има своје адуте. Богато играчко искуство и рад са великим стратезима сигурно су га обликовали у доброг аналитичара. Спремио је и сада нека изненађења па ћемо видети да ли ће нам донети корист“, вели Вулићевић.

Капитен црно-белих сматра да ће даље проћи онај тим који буде смиренији.

„Створила се атмосфера да смо после београдских 0:0 већ испали и са тим смо морали да се боримо, али то је врло повољан резултат, боље него 1:1 или 2:2. Дакле, сваки нерешен резултат са головима води нас даље. Ако ми први дамо гол верујем да ћемо тиме отворити врата Лиге Европе.Због тога мислим да смо ми у малој предности и да треба стрпљиво да чекамо нашу шансу. Индивидуално смо бољи од Мађара, још само да кроз строгу рационалност то покажемо“, казао је Вулићевић.


У Панчо арени 400 навијача Партизана

У Београду због казне Уефе утакмица је одиграна без публике, у чему су домаћини видели највећи разлог за изостанак победе. Сада ће црно – бели имати значајну подршку и уздају се да би то могло и да превагне. Наиме, на стадиону ,Панчо арена, капацитета 4.000 седишта, наш првак ће имати подршку око 400 најватренијих присталица, што није занемарљиво с обзиром на њихову посвећеност.


Сејдуба Сума је играч од којег се очекује да прави разлику. У Београду је и он утонуо у сивило, па су наде навијача црно-белих сада израженије. Сматра се да тако добар играч не може за кратко време да понови два лоша издања.

„Слажем се да у првом дуелу нисам био на свом нивоу, једноставно, ништа ми није ишло од руке. Томе је кумовала и дефанзивна тактика Видеотона, али сада смо упознати са игром ривала и изненађења не може бити. Могу да покушају да нас нападну, што би нама много више одговорало, у тој варијанти имали бисмо више простора за наше акције. У сваком случају, очекујем напорну утакмицу, на резултат, а сталоженији ће проћи даље. Имали смо припрему за то и надам се да ћемо ми у Лигу Европе“, каже Сума.

Он сматра да ће пресудан бити тимски дух.

„У оваквим утакмицама битан је учинак комплетне екипе, а не индивидуалца. Тако и ми морамо да размишљамо и да дамо све од себе да остваримо циљ. Видеотон је чврст тим, јако организован, али ако ми будемо дисали једним плућима сматрам да смо у великој предности. Сматрам да смо за нијансу квалитетнији и да би  то trrеbalo да пресудио у нашу користу“, рачиница је Сејдуба Суме.

Утакмица почиње у 20 часова.

И. Лазаревић

Аутор:
Пошаљите коментар
Ипак ТВ пренос утакмице Видеотон – Партизан

Ипак ТВ пренос утакмице Видеотон – Партизан

23.08.2017. 19:25 19:28
Партизан без предност пред реванш са Видеотоном

Партизан без предност пред реванш са Видеотоном

17.08.2017. 22:55 23:53